Primăria Herculane rămâne proprietara Băilor Imperiale Neptun. Lucrările de conservare şi punere în siguranţă sunt încă blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Consiliul Local Herculane a respins, miercuri, 28 august, proiectul iniţiat de către primarul Cristian Miclău, prin care se se cerea revocarea mai multor hotarâri din 2011 si 2012 privind schimbul de terenuri între Consiliul Local şi omul de afaceri Valeriu Verbitchi.

Prin acest schimb, Primăria Herculane a devenit proprietara clădirii fostelor Băi Imperiale Neptun. Proiectul primarului a stârnit reacţii din partea Asociaţiei Locus, cu care Primăria are un parteneriat privind conservarea şi punerea în siguranţă a clădirii. 

Tinerii voluntari de la Asociaţia Locus au strâns peste 40.000 de euro, din donaţii, pentru această clădire. În situaţia în care imobilul ar fi ajuns înapoi la omul de afaceri, tot proiectul pentru care asociaţia a adunat banii ar fi picat.

"Este regretabilă reacţia domnului primar Cristian Miclău de a părăsi şedinţa, imediat după respingerea proiectului. Ne-am fi aşteptat să dea dovadă de respect faţă de echipă şi comunitatea care aşteaptă începerea şantierului şi să discutăm soluţiile propuse de echipa noastră juridică.

De asemenea, la cererea Consiliului Local, din cauza unor speculaţii care au apărut în spaţiul public, reiterăm faptul că Asociaţia Locus şi implicit Herculane Project sunt proiecte cu obiective civice. Scopul nostru este şi va rămâne salvarea si valorificarea patrimoniului. Interesele şi obiectivele noastre pot fi găsite în statutul asociaţiei, iar noi, ca entitate, nu ne vom abate de la ele",au comunicat cei de la Asociaţia Locus.

Chiar dacă Primăria Herculane nu mai renunţă la clădire, proiectul de conservare a clădirii este în continuare blocat. Primarul Cristian Miclău a anunţat că singura modalitatea ca lucrările de conservare şi punere în siguranţă să aibă loc este ca Asociaţia Locus să doneze banii strânşi către Primăria Herculane, urmând ca instituţia să se ocupe de licitaţie şi lucrări. 

Asociaţia Locus refuză să dea banii Primăriei şi spune că a propus deja o soluţie legală pentru a ieşi din acest impas. Este vorba despre un contract tripartit între Primărie, Asociaţia Locus şi viitorul constructor.

"Cerem administraţiei locale să finalizeze toate demersurile ce ţin de competenţa sa pentru începerea şantierului până la finalul săptămânii viitoare. Soluţia propusă de noi administraţiei este valabilă şi legală. Dorim să discutăm şi eventualele soluţii ale administraţiei atâta timp cât acestea nu implică donarea banilor strânşi cu ajutorul şi prin bunăvoinţa dumneavoastră! În caz contrar, vom face tot posibilul să găsim în instanţă, o posibilitate de a începe cât mai curând şantierul de punere în siguranţă a clădirii Băilor Neptun“, spun voluntarii de la Locus.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite