Băile Herculane se transformă într-un mare şantier. Mai multe dintre clădirile istorice vor fi reabilitate cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băile Herculane se vor transforma într-un şantier imens în zilele care urmează. Primăria va demara lucrările la mai multe obiective din staţiune. Este vorba despre un parc, o piaţă trei poduri şi un hote.

“Este vorba de reabilitarea Parcului Vicol, Pieţei 1 Mai, Pieţei Hercules şi cele trei poduri de la Pecinişca, stadion şi Hotelul Geta. Finanţat prin Programul Operaţional Regional POR 2014 – 2020, axa 7.1., investiţii infrastructură de turism, proiectul are o valoare totală de 3,25 milioane euro, de la bugetul local fiind alocaţi 65 de mii de euro”, spune primarul Cristian Miclău.  

Termenul de finalizare pentru lucrări este de 15 luni. În toată această perioadă se va circula cu greutate în staţiune, lucrările afectând şi o bandă din şosea.

Băile Neptun vor intra în conservare

În acelaşi timp, tineri de la Asociaţia Locus, care desfăşoară Herculane Project, încep lucrările pentru punerea în siguranţă şi conservarea celei mai importante clădiri din Herculane. Este vorba despre Băile Imperiale Neptun, pentru care asociaţia a strâns din donaţii circa 40.000 de euro, însă mai trebuie să adune restul până la 100.000, cât este estimat întregul proiect de conservare.

“Suntem în curs de pregătire a şantierului de punere în siguranţă a Băilor Neptun şi preconizăm că în câteva săptămâni vom începe. În această săptămână vom avea o întâlnire cu executantul şi firma de proiectare alături de care am elaborat proiectul tehnic pentru a stabili data exactă a începerii şantierului, dar şi pentru a pune la punct logistica din spatele acestuia. Totodată, pentru a începe mai avem nevoie de un aviz pozitiv din partea Primăriei Băile Herculane. Pentru a putea semna contractele de execuţie şi urmărire a şantierului, este necesar un document ataşat actualului Protocol de Colaborare cu U.A.T. Băile Herculane, care atestă acest fapt. Acest aviz trebuia primit în data de 29.05.2019 în cadrul şedinţei de Consiliu Local, însă nu s-a întâmplat. Suntem siguri că situaţia se va rezolva în cel mai scurt timp. Ne propunem ca până la începerea şantierului să vă informăm săptămânal, sau ori de câte ori este nevoie cu privire la stadiul în care ne aflăm”, spune Oana Chiril[ de la Herculane Project.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite