Cum se face ciorba de murături, cel mai bun remediu pentru mahmureală
0Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că are un leac nemaipomenit pentru mahmureală. O zeamă de sezon care te pune pe picioare imediat.
Este vorba despre ciorba de murături, care nici măcar nu e prea greu de făcut. Iată, mai jos, reţeta oferită de bucătar.
“Alege din butoiul cu murături mixte mai toate neamurile de legume de acolo: morcovi, felii de ţelină, gogonele, castraveţi, păstăi de fasole, ardei şi gogoşari. Iar din cămară taie o halcă serioasă de jambon pe care să îl hăcuieşti în cubuleţe mai mărişoare ca să atârne greu în lingură.
Iar jambonul acesta frige-l în ulei dimpreună cu o legătură de pătrunjel, una de ţelină şi două tulpini de praz tocate mărunt, adaugă atunci când carnea prinde rumeneală toate murăturile hăcuite în bucăţi potrivite şi limpezite cu apă rece ca să mai piardă din sărătură, adaugă apă cât să fie cu o palmă mai sus decât toată amestecătura călită şi lasă la foc molcom să fiarbă oala un ceas.
Mai adaugă o mână de cartofi spre sfârşit, tăiaţi şi ei cubuleţe şi împlineşte fiertura să fie toate legumele moi şi înmirezmate. Mai trebuie să tragi numai oala de pe foc, să o dregi cu leuştean tocat din belşug şi să torni cu polonicul într-un castron pântecos, pe care la urmă îl mai poţi drege cu smântână Simplu, gustos şi de iarnă”, spune Uica Mihai.