Cum se distrează caraş-severinenii de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răsfăţ termal la 45 grade Celsius la Băile Herculane FOTO CRISTIAN FRANŢ
Răsfăţ termal la 45 grade Celsius la Băile Herculane FOTO CRISTIAN FRANŢ

Chiar dacă judeţul este sub avertizare de ploi, picnicul la iarbă verde poate fi înlocuit cu o baie în ape termale, o competiţie off road sau o plimbare cu barca pe Dunăre

La Băile Herculane hotelierii au pregătite programe speciale pentru 1 Mai. Şi chiar dacă afară plouă, majoritatea hotelurilor mari au piscină proprie, aşa că dacă doriţi o baie la 45 de grade celsius alegeţi Hotelurile Roman, Ferdinand, Afrodita sau Diana, care au piscină acoperită. Dacă nu, şi o baie gratis la cădiţele de la 7 izvoare este binevenită. Şi, cum a început tabăra MISA; în această seară, pe Platoul Coronini, puteţi admira şi prima din cele opt spirale puse la cale de adepţii lui Bivolaru.

Şi la Văliug e adrenalină şi off road. Cea de-a cincea ediţie a GPS Trophy România va alinia la start zilele acestea piloţi cu experienţă atât din ţară, cât şi din străinătate. Drumurile forestiere din zona Văliug sunt invadate de aproximativ 30 de maşini special pregătite pentru această competiţie off-road. Potrivit organizatorilor, traseele presupun până în 100 de kilometri, acestea fiind alese în aşa fel încât mediul înconjurător să nu aibă de suferit.

La Dunăre, chiar lângă celebra Babacaia vă aşteaptă o petrecere de succes organizată de Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa, la Coronini, acolo unde unitatea de învăţământ superior are un centru de dezvoltare turistică ce organizează trei zile de petreceri de pomină.

Şi dacă ţineţi morţiş la picnicul la iarbă verde, profitaţi acum, până nu se pune ploaia. Cărăşenii se vor înfrupta cu cinci tone de mici, adică cu jumătate din producţia abatorului pentru români. Cei care nu au ajuns încă în magazine trebuie să ştie că un kilogram de mici costă 15 lei, iar greutatea unei caserole este de 800 de grame. „Producţia din aceste zile reprezintă o creştere uriaşă faţă de perioada obişnuită a anului. Această creştere a preparării micilor reprezintă un plus pentru firma noastră”, au declarat oficialii C+C pentru Express de Banat.

Citeşte şi:

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite