Top 10 bancuri cu soldaţi. „Soldat Bulă, de ce nu execuţi comenzile «la dreapta!» şi «la stânga!»?“. „Pentru că mi s-a spus că armata nu face politică“

Top 10 bancuri cu soldaţi. „Soldat Bulă, de ce nu execuţi comenzile «la dreapta!» şi «la stânga!»?“. „Pentru că mi s-a spus că armata nu face politică“

Cum a reacţionat soldatul Bulă atunci când a fost întrebat dacă şi-a însuşit regulamentul de ordine interioară, ce ar face soldaţii dacă ar ajunge într-o localitate cu fântânile infectate şi cum a reuşi un bâlbâit să obţină un bilet de învoire aflaţi dintr-o selecţie de glume cu soldaţi, toate acestea sunt bancuri, dar seamănă mult cu realitatea.

Europenii nu trebuie să fie învinovăţiţi pentru tot ceea ce nu merge bine în ţările din Asia şi Africa. În Europa avem patriotism, în Asia şi Africa avem, în principal, tribalism. Aici loialitatea faţă de ţară se construieşte foarte greu, aproape imposibil, în absenţa sistemelor de educaţie bune şi care să cuprindă toată ţara. De aici şi diferenţele culturale care i-au împins pe unii dintre imigranţi la acte abominabile.

acum 24 ore · comentarii (24)

Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul ajută să ştim cine suntem, de unde venim. Ne dezvăluie trecutul, ne arată parcursul înaintaşilor noştri, greşelile lor, trecutul cu bune şi rele. Aşa putem învăţa că suntem un popor greu încercat, dar plin de resurse.

Pe poarta prin care se intră în Infernul lui Dante Aligheri stă scris cu litere mari „Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate!”, adică „Lasaţi orice speranţă, voi, cei care intraţi!". Totuşi, în varianta catolică a religiei creştine este prevăzut şi Purgatoriul, ca loc de tranziţie între Infern şi Paradis. Închisorile pot fi văzute şi ca o prefigurare umană, în lumea de aici, a Purgatoriului din lumea cea de apoi.

Proiectul „Podul bunei guvernări” încurajează colaborarea bilaterală şi transferul de bune practici între România şi Republica Moldova, prin monitorizarea gradului de implementare a legislaţiei în domenii prioritare, precum accesul la informaţia de interes public şi transparenţa administrativă. Primul pas a fost înfrăţirea platformelor romaniacurata.ro şi moldovacurata.md.

Duminică 7 februarie 2016 preşedintele haitian Michel Martelly a demisionat la data la care ar fi trebuit să predea mandatul succesorului său, dar în absenţa unui succesor desemnat. Turul doi al alegerilor prezidenţiale care ar fi trebuit să aibă loc pe 24 ianuarie a fost amânat pentru aprilie din cauza ameninţărilor de instabilitate.

Statutul de superputere şi dorinţa de reconstituire a imperiului sovietic în altă dormă a fost o constantă a politicilor ruse în epoca Putin. Deşi a pornit în definirea nivelului de ambiţie pe baza resurselor din petrol şi gaze şi a pârghiilor politice pe care le-a dezvoltat în Europa, Putin a ieşit treptat din regulile jocului,

Fiecare societate, fiecare naţiune sau popor are miturile sale fondatoare, cât şi o epocă de aur în care totul era perfect, lucrurile mergeau pe un făgaş natural şi-n genere absolut fiecare aspect al prezentului pervertit se raportează negativ la trecutul luminos. De asemenea, aproape fiecare popor tinde să-şi atribuie o trăsătură fundamentală, conform mentalităţilor ce au şlefuit istoria lor.

Ne aflăm într-un stadiu în care orice poate fi posibil în situaţia în care tensiunile şi aşa foarte ridicate din acest moment escaladează şi se transformă într-un conflict. Moment în care, oricare ar fi zona în care ar putea începe acesta, sunt foarte mari şansele ca el să evolueze, implicând forţe şi interese cel puţin continentale într-o primă etapă, apoi mondiale prin antrenarea în joc a unor alţi parteneri/aliaţi.

acum 2 zile · comentarii (61)

Agresivitatea în creştere a Federaţiei Ruse, o putere nucleară cu ambiţii de a-şi întări şi extinde prezenţa militară în exteriorul ţării pentru a se poziţiona ca un actor global important şi a fi recunoscută ca atare, situaţia din Ucraina şi criza din Republica Moldova vor continua să fie principalele provocări de la frontiera estică a Uniunii Europene.

acum 2 zile · comentarii (2)

Domnului Pleşu i-am adresat câteva cuvinte o singură dată. Era la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu „intelectualii“ României, întâlnire ce a avut loc în timpul campaniei prezidenţiale din 2014. I-am spus atunci domnului Pleşu că dacă nu facea el o glumă ramâneam cu senzaţia că am asistat la întâlnirea lui Klaus cu proştii României. A ras şi a încercat să îşi disculpe „colegii“ spunând că poate au avut emoţii.

acum 2 zile · comentarii (57)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 10 luni · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 2 ani · comentarii (66)
Postari Recente