Poliţia reia miercuri căutările în cazul minorului dispărut în pădurea de la Viaşu

Poliţia reia miercuri căutările în cazul minorului dispărut în pădurea de la Viaşu

Miercuri, începând cu ora 09.00, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari, sub coordonarea Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, vor relua căutările pe raza localităţii Viaşu, judeţul Mehedinţi, a minorului Alin Ştefan Neagoe, de 11 ani, semnalat ca fiind dispărut de la domiciliu la data de 19.06.2014.

Exporturile derulate în Mehedinţi au scăzut faţă de anul trecut

Exporturile derulate în Mehedinţi au scăzut faţă de anul trecut

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Mehedinţi, indicele producţiei industriale pentru perioada 1 ianuarie – 30 septembrie  a.c. prezintă o scădere a volumului de activitate în acest domeniu  de 12,3 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. Indicele valoric al cifrei de afaceri pentru unităţile din industrie a scăzut faţă de perioada corespunzătoare  a anului 2013 cu 34,6 %.

Fabian Drocan, primarul liberal care a scos cel mai bun procent la prezidenţiale în Mehedinţi | pnl

Fabian Drocan, primarul liberal care a scos cel mai bun procent la prezidenţiale în Mehedinţi

Ordonanţa „traseiştilor”, care a permis primarilor migraţia de la un partid la altul fără riscul de a-şi pierde mandatul a schimbat totalmente culoarea politică a primarilor din judeţul Mehedinţi. După ce s-a tras linie, PSD-ul a adus în ograda sa marea majoritate a primarilor, iar PNL-ul a mai rămas doar cu patru edili, la Devesel, Tâmna, Izvorul Bârzii şi Strehaia.

La Chişinău s-a derulat o inedită conferinţă de comunicări ştiinţifice, în sala Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Tema pusă în discuţie a fost "Istoria militară şi intelligence", perioada vizată fiind aceea a metamorfozelor petrecute în anul 1944, în sud-estul Europei. Istoria ca istoria, dar lupa pusă pe...intelligence a fost o opţiune inteligentă, având în vedere... viscolul răsăritean.

acum 2 zile · comentarii (0)

În dimineaţa zilei de 17 noiembrie, Victor Ponta s-a trezit în cea mai proastă dintre lumile posibile: pierduse Cotrocenii, era contestat în propriul partid şi avea perspectiva de a se întoarce la muncă, la munca aia grea de la Palatul Victoria. A încercat s-o facă pe struţul, vârându-şi câteva zile capul în nisipul Emiratelor, dar i-a folosit tot atât cât struţului: deloc.

acum 3 zile · comentarii (23)

O mulţime de întrebări justificate s-au ivit odată cu terminarea circului electoral: Cine plăteşte facturile promisiunilor guvernamentale electorale? Cine? Şi ce se va alege de  acele promisiuni ale Guvernului menite să-i determine pe cetăţeni să voteze într-un anumit fel? Că promisiuni au fost gârlă, câte-n lună şi stele. Nenumărate.

acum 3 zile · comentarii (0)

Einstein spunea: „Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim“. Cu doi ani în urmă, am primit o moştenire: manuscrisele bunicului meu - poezii, însemnări, piese de teatru - din perioada petrecută în lagărele ruseşti. Coincidenţa face că, în anul acela, se împlineau 70 de ani de la bătălia de la Cotul Donului (1942), moment istoric important ce a marcat începutul anilor de prizonierat ai bunicului meu, Mircea Pavel.

acum 3 zile · comentarii (1)

Efectul urnelor se multiplică în cele două tabere. Singurătatea primului tur e o amintire estompată de înghesuiala inerentă victoriei. Bizantinismul trăieşte intens speranţa întâlnirii cu Klaus Iohannis. Preşedintele ales se află în faţa primelor încercări post-electorale, în vreme ce lumea politică românească se reaşază febril. În acest context, pot spune cu toată certitudinea un lucru: nimic nu va mai fi ca înainte.

acum 3 zile · comentarii (2)

Săptămâna trecută, am asistat la o conferinţă în care un reputat jurnalist şi profesor, specialist în „comunicare”, analiza diversele imagini şi sloganuri utilizate în campania pentru alegerile prezidenţiale: cu ce îmbrăcăminte s-au afişat candidaţii, în ce anturaj, cât de adecvate le sunt (în fapt, le erau) lozincile, cât de persuasivă - ţinuta, cât de elocvente - gesturile, cât de penetrant - discursul.

acum 3 zile · comentarii (3)

În urmă cu mai mult de un an la editura Humanitas condusă de filosoful Gabriel Liiceanu, nimeni altul decât semnatarul volumului de „texte civile” asupra căruia aş dori să mă opresc în însemnările mele de astăzi, apărea o carte cu titlul „De ce este România altfel”. Scrisă de istoricul Lucian Boia, autor de bestselleruri garantate.

acum 3 zile · comentarii (1)

Maria Ciobanu pentru România la ONU: „As you know the, the Roma people is a-a nomad peep... (Aparte cuiva lânga ea Cum se zice? Tipu': Nu mai vorbiţi, gata.) We have to cooperate with other other countries in Europe (Aparte tipului: nu avem suficiente materiale ca să umplem) ....”. Aşa prezintă reprezentanta noastră un raport incomplet şi predat cu 20 de ani întârziere la Comitetul ONU pentru Drepturi Economice, Sociale şi Culturale.

acum 3 zile · comentarii (1)

Vedeţi cum se reaşază scaunele pentru a se pregăti noua masă a puterilor lumii. Sesizaţi, deja fără prea mare efort, cum se repoziţionează marii actori şi cum, foarte grăbiţi, aproape cu disperare împinse de la spate de dorinţa propriei supravieţuiri, încep să se alinieze micile puteri sau cele care nici măcar nu contează, undeva în limita de cuprindere a umbrelei protectoare a supraputerilor ce se pregătesc de conflict.

acum 3 zile · comentarii (19)

Analistul German de origine română,Anneli Ute Gabanyi, a declarat în cadrul unei dezbateri din Parlamentul României că alegerea lui Klaus Johannis ca şi preşedinte este de bun augur deoarece poate consolida poziţia României în problematica Reunirii celor două state româneşti.

acum 3 zile · comentarii (8)

Nimeni nu contestă problema rasială, mai bine zis socială, din Statele Unite, dar aceasta nu poate fi rezolvată prin evenimente de genul celor din aceste zile. Moartea „tânărului de culoare“ din Ferguson este o tipică moarte care nu dovedeşte nimic. Justiţia americană s-a exprimat deja şi cred că în mod corect, pentru că dacă nici în America nu există justiţie nu ştiu unde mai există.

acum 3 zile · comentarii (12)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 4 luni · comentarii (66)
Postari Recente