În perioada 23-25 ianuarie 2015 are loc la Bucureşti Reuniunea jurnaliştilor din România şi din Republica Moldova. Evenimentul este la prima ediţie şi organizat de către P.U. Acţiunea 2012 şi Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români. Oameni de presă de pe cele două maluri ale Prutului s-au întâlnit la Bucureşti pentru a discuta probleme de actualitate românească şi internaţională dar să şi discute rolul presei în societate.

acum 2 zile · comentarii (1)

Cu puţin timp înainte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui interviu că îşi doreşte un guvern liberal, că actuala structură guvernamentală, de stânga, nu poate să gândească la fel cu Domnia Sa în realizarea proiectului său de zece ani, la capătul căruia ne aşteaptă o altă Românie, total schimbată faţă de cea de acum.

acum 3 zile · comentarii (8)

În contextul în care „drepturile omului” sunt o temă obişnuită de discuţie în Uniunea Europeană, e firesc să se vorbească, în cadrul instituţiilor europene, şi despre „drepturile digitale” ale cetăţenilor europeni.

acum 3 zile · comentarii (2)

Cuvinte "în sensul apartenenţei la spaţiul comun european" - în declaraţia, de la Iaşi, a preşedintelui României. Afirmaţii împăciuitoare - în rostirile publice, succesive, ale premierului încă în funcţie, prin care reiterează, de Ziua Unirii Principatelor Române, lozinca "să fim uniţi în Europa", probabil cea occidentală, nu cea răsăriteană, deşi Republica Moldova nu va fi primită, nici în deceniul următor, în Uniunea Europeană.

acum 3 zile · comentarii (14)

Abdullah al-Kidd a fost reţinut de FBI în 2003 în calitate de… martor. Al-Kidd e un american convertit la islam, care, după numele ales, fie e fiul unuia pe care îl cheamă Kidd, fie a găsit o formă haioasă de a combina islamul şi filmele cu karate. FBI a folosit o formulă legală ciudată: nici nu l-a arestat oficial, dar nici nu l-a eliberat.

acum 3 zile · comentarii (0)

Aniversarea împlinirii primului an de viaţă a micului creştin nu poate fi decât un moment de bucurie în orice familie. Cum însă pentru unii bucuria este înţeleasă mai mult ca o distracţie lumească, apar tot felul de obiceiuri profane, ca tăierea moţului, care vor să catalizeze evenimentul. Mai grav e când apare şi tenta superstiţioasă.

acum 3 zile · comentarii (58)

Primul preşedinte al României postrevoluţionare, Ion Iliescu, şi-a propus două obiective strategice fundamentale: 1) Prevenirea polarizării sociale a oamenilor, între bogaţi şi săraci; 2) Partidul pe care l-a înfiinţat să fie şi să rămână un „Partid de incoruptibili”. Situaţia la care s-a ajuns astăzi este exact una pe dos.

acum 4 zile · comentarii (11)

Primul preşedinte al României postrevoluţionare, Ion Iliescu, şi-a propus două obiective strategice fundamentale: 1) Prevenirea polarizării sociale a oamenilor, între bogaţi şi săraci; 2) Partidul pe care l-a înfiinţat să fie şi să rămână un „Partid de incoruptibili”. Situaţia la care s-a ajuns astăzi este exact una pe dos.

acum 4 zile · comentarii (11)

SUFLET Noul film al reputatului regizor mexican Alejandro G. Iñárritu, „Omul Pasăre“, cu fostul Batman Michael Keaton în rolul titular, este în acelaşi timp o satiră la adresa proliferării filmelor cu supereroi, cât şi o privire intensă în măruntaiele lumii teatrului, cum nu s-a mai făcut de mult în cinemaul american.

acum 4 zile · comentarii (0)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 6 luni · comentarii (66)
Postari Recente