Primarul din Godeanu şi o funcţionară de la APIA Mehedinţi, cercetaţi de procurorii DNA pentru subvenţii ilegale

Primarul din Godeanu şi o funcţionară de la APIA Mehedinţi, cercetaţi de procurorii DNA pentru subvenţii ilegale

Un consilier principal din cadrul APIA Mehedinţi a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi pentru complicitate la înşelăciune.

SECOM tratat cu flit în Consiliul Local: propunerea de majorare a tarifelor la apă nu a trecut

SECOM tratat cu flit în Consiliul Local: propunerea de majorare a tarifelor la apă nu a trecut

Proiectul iniţiat de primarul Severinului, Constantin Gherghe, de majorare a tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare, a fost respins marţi în plenul Consiliulului Local cu o majoritate covârşitoare. Absolut toţi consilierii, indiferent de culoarea politică, au respins categoric acest proiect, având în vedere că în Drobeta Turnu Severin Secom nu a demarat nicio lucrare de modernizare şi extindere a reţelei de apă-canal.

Mai mult ca oricând, recentul concert al Orchestrei Române de Tineret a întărit percepţia potrivit căreia colectivul simfonic al acestei tinere generaţii de muzicieni se dovedeşte a fi un veritabil laborator; …al devenirii, al creşterii, al educării profesionale a membrilor formaţiei. Sunt studenţi ai universităţilor, ai academiilor de muzică din ţară, în ultimii ani absolvenţi ai acestora.

acum 5 zile · comentarii (0)

În timp ce Viktor Orban a transformat Transilvania în Sala Tronului de la Budapesta, preşedintele ţării se afla în Austria, iar premierul, probabil, în Turcia. România s-a întors în Evul Mediu: în sudul ţării se construieşte cea mai mare moschee turcească, în Transilvania Guvernul de la Budapesta vine ca la el acasă, cum a zis Orban, iar Moldova de dincolo de Prut este în sfera rusească de influenţă.

acum 5 zile · comentarii (15)

Nu vă grăbiţi cu un răspuns categoric doar fiindcă Tsipras, revoluţionarul-simbol al stângii, a suferit cea mai categorică înfrângere imaginabilă, ajungând acum să guverneze doar cu sprijinul partidelor din opoziţie în speranţa de a salva ţara de la dezastru...

acum 5 zile · comentarii (54)

O vorba tristă, dar foarte des auzită în Diaspora, spune că primii de care trebuie să te fereşti, odată ajuns în Occident, sunt compatrioţii tăi, românii. Diaspora este, cu regularitate, ţinta unor atacuri violente venite din ţară. Dar nu credeam că se poate ca un partid nou infiinţat, întitulat naţionalist, se poate alia, senin, cu inamicii propriului popor. Naţionaliştii români împotriva naţiunii române, asta da originalitate…

acum 6 zile · comentarii (17)

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob ş.c.l., promulgată de Preşedintele României, departe de a clarifica umbrele istoriei, poate provoca noi drame şi inutile tensiuni interetnice.

acum 6 zile · comentarii (72)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 6 zile · comentarii (218)

Ce pedeapsă ar fi primit violatorii de la Vaslui dacă fapta lor ar fi fost comisă pe la 1650? Cum ar fi fost judecată fapta lor şi ce dovezi ar fi fost luate în considerare? Exista o discriminare faţă de femei în astfel de cazuri în evul mediu românesc? Dacă victima avea o reputaţie proastă, ar fi scăpat violatorii de pedeapsă?

acum 6 zile · comentarii (17)

Urmează, la anul, marele eveniment mult aşteptat: Conciliul Panortodox sau Sfântul şi Marele Conciliu al Bisericii Ortodoxe. Eveniment istoric deoarece, în istorie, ultimul în seria celor 7 Concilii recunoscute de ortodoxie, ultimul este cel de la Niceea, din anul 787.

acum 6 zile · comentarii (73)

Pentru tânăra artistă româncă, a cărei carieră s-a desfăşurat mai întâi în Studioul şi apoi în ansamblul Operei de Stat Bavareze din München, debutul în rolul titular din opera lui Massenet a fost o primă întâlnire pe o scenă occidentală, în spectacol, cu un personaj important. La Opera Naţională Bucureşti, mai cântase Gilda din „Rigoletto” şi  Musetta din „Boema”.

acum 6 zile · comentarii (0)

Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru al anului 2015 cu un excedent de 4,2 miliarde lei, respectiv 0,6% din PIB, faţă de un deficit de 3,5 miliarde de lei, respectiv un minus de 0,5% din PIB, înregistrat la aceeaşi dată în anul 2014, potrivit datelor publicate de  Ministerul Finanţelor Publice. Da, şi? De ce să ne încălzească pe noi, românii de rând, aceste date?

acum 7 zile · comentarii (42)

Toate sursele arată că numirea Maiei Sandu în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova nu va mai avea loc. O şedinţă furtunoasă a potenţialei coaliţii de guvernare de la Chişinău s-a încheiat cu scrâşnete de dinţi şi fără declaraţii date presei. Ce înseamnă asta pentru viitorul comun al României şi Republicii Moldova?

acum 7 zile · comentarii (5)

Solicit MAE să aibă curajul şi determinarea de a-l declara pe premierul Ungariei Viktor Orban persona non grata şi să-i interzică astfel accesul pe teritoriul României. Un motiv suficient în acest sens îl reprezintă ascunderea şi protejarea de către Guvernul de la Budapesta a infractorului urmărit internaţional Marko Attila.

acum 7 zile · comentarii (14)

Condamnatul penal cu suspendare Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar al PSD, în pofida dorinţei premierului Victor Ponta, dar cu sprijinul covârşitor al baronilor locali. Potentaţi, zbiri, nacealnici, şmenari pe care îi cunoaşte dl. Dragnea foarte bine că doar nu degeaba a fost el atâta vreme preşedinte executiv al PSD.

acum 7 zile · comentarii (4)

La fel ca mulţi dintre dumneavoastră, consider că s-a mers prea departe cu mediatizarea  în cazul violului de la Vaslui. Sărmana fată supusă ororilor fizice de către cei şapte borfaşi tupeişti cu mintea cât o nucă a fost nevoită să treacă printr-o altă serie de violuri, la fel de sălbatice, şi care vor lăsa sechele, de asemenea, greu de vindecat.

acum 7 zile · comentarii (14)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 4 luni · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 12 luni · comentarii (66)
Postari Recente