Ultima modă în rândul românilor din Banat: revelion ieftin la vecinii sârbi, cu 100 de feluri de mâncare

Ultima modă în rândul românilor din Banat: revelion ieftin la vecinii sârbi, cu 100 de feluri de mâncare

Cine nu s-a hotărât unde să petreacă noaptea de Revelion, poate să găsească locuri libere la restaurentele din Kladovo, un orăşel sârbesc aflat foarte aproape de Vama româno-sârbă de la Porţile de Fier I. La capitolul bucătărie sârbii au excelat întotdeauna, aşa că nu este de mirare că un hotel oferă la masa festivă 100 de feluri de mâncare.

Transparenţă, concurenţă şi nediscriminare pe piaţa gazelor naturale, concepte care se găsesc în tratatele, regulamentele şi directivele europene, cuvinte care se găsesc în legislaţia românească, vorbe care se găsesc pe buzele tuturor, dar cu o aplicabilitatea cvasiinexistentă în România. În spatele acestor cuvinte opacitatea, oligopolurile şi discriminarea, sunt elementele care încă domină piaţa românească de gaze.

acum 16 ore · comentarii (0)

Paris, la 7 ianuarie 2015. În jurul orei locale 11:30, doi atacatori mascati şi înarmaţi au luat cu asalt birourile editoriale ale revistei Charlie Hebdo, o revistă satirică săptămânală, care genera în ultima perioadă polemici în legătură cu Islamul. A urmat o adevarată tragedie.

acum 17 ore · comentarii (0)

Când s-au deschis blogurile Adevărul.ro, am fost contactat pentru a promova munca pe care o depun în cadrul asociaţiei OPTAR sau pentru a-mi exprima opinii pe subiecte de interes. În acest material, în scopul informării celor interesaţi, voi descrie activităţile la care am participat sau voi participa astăzi şi mâine, ca membru al asociaţiei.

acum 18 ore · comentarii (4)

Practica racolării personalităţilor naive, care n-au avut în viaţa lor de-a face cu politica este una permanentă şi se accentuează puternic în preajma alegerilor electorale. Notorii, apreciaţi, integri, oamenii oneşti sunt ţinta penalilor politicii româneşti, care se folosesc de ei şi apoi îi aruncă precum o măsea stricată. Şmecherii politicii dâmboviţene bat toba şi racolează personalităţile nonpolitice pentru a-şi realiza propriile interese.

acum 20 ore · comentarii (2)

Plouă de mai puţin de o săptămână. Îi plăcu acest gând. Privi pe geamul care părea opac. Nu era murdar, dar griul de afară, împreună cu ceaţa dimineţii, îl făceau inutil. Pur şi simplu nu era nimic de văzut dincolo de el. Îşi strânse în palme cana de cafea şi i se adresă motanului, care dormea pe pervazul de deasupra caloriferului, cu spinarea la geam:

acum 20 ore · comentarii (2)

Transcriu aici din caietul unui elev de clasa a VII-a: „Arta poetică este un concept cu un caracter normativ specific esteticii ce desemnează un ansamblu de reguli/norme privind «naşterea» sau facerea poeziei ori in general tehnica literaturii”. Aţi înţeles, dragi cititori? Vă place cum sună? Aţi vrea să faceţi din nou clasa a VII-a? Că mai am exemple.

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea celui mai puternic partid parlamentar şi-a declarat retragerea din cursa electorală cu doar trei zile înainte de alegeri. Acest lucru sporeşte şansele candidatului pro-rus de a dobândi puterea în primul tur de scrutin.

Alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova sunt cruciale pentru viitorul european al statului frate de peste Prut,  în contextul în care favorit în sondajele realizate în ultimele săptămâni de campanie este candidatul PSRM, Igor Dodon cu o medie generală de 35%.

O decizie crucială este aşteptată joi de la Curtea Constituţională: dacă pot fi recunoscute în România căsătoriile între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. Crucială e un fel de-a spune.  Verdictul e mai mult decât previzibil, căci arbitrul acestei dispute sensibile pare să fi arătat deja în ce echipă joacă.

Cine este George Simion cu adevărat? Top 10 manipulări! Iată adevărata faţă a unioniştilor. MOSSAD, CIA, KGB sau cel puţinSRI! Oameni ai străzi rămaşi în Piaţa Universităţii, instigatori care au forţat cordonul de jandarmi, diversionişti care au plănuit un Maidan! Toate acestea sunt ştiri sau editoriale din presa română, majoritatea care pretind să fie de calitate!

acum 2 zile · comentarii (26)

Mulţi dintre românii care au plecat din ţară după anii ’90 au ales să-şi reprezinte cultura şi tradiţiile româneşti dincolo de graniţele României. Asistăm, astăzi, la o „conştiinţă a românilor de pretutindeni” ce marchează un alt început ce identifică integrarea valorilor româneşti  pierdute, parcă, în spaţiul lumii europene, şi nu numai.

acum 2 zile · comentarii (0)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 3 luni · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 2 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 2 ani · comentarii (66)
Postari Recente