Braconieri prinşi cu şalău, ştiucă şi caras de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Braconieri prinşi cu şalău, ştiucă şi caras de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

73 de kilograme de peşte  au fost confiscate  de poliţiştii  de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Gârla Mare şi Porţile de Fier II  la un filtru organizat la intrarea în localitatea Salcia şi Ţigănaşi. Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoanele care îl transportau să posede documente legale de deţinere şi transport.

Sfaturi pentru gingii sănătoase: cum ne păzim de gingivită şi ce păţim dacă nu o tratăm la timp

Sfaturi pentru gingii sănătoase: cum ne păzim de gingivită şi ce păţim dacă nu o tratăm la timp

Gingivita este o inflamaţie a gingiilor care se vindecă uşor, dacă este tratată din timp. Este una dintre bolile paradontale care afecteaza sănătatea dinţilor. Principala cauză a gingivitei este igiena defectuoasă. Obiceiurile sănătoase precum spălatul zilnic pe dinţi şi controlul regulat la medicul stomatolog pot preveni apariţia acestei afecţiuni.

Ori de câte ori mă sună Ion Caramitru, mă simt mai emoţionat decât dacă mi-ar da telefon Barack Obama. Şi aceasta deşi am colaborat de multe ori, deşi ne vorbim unul altuia cu „tu”, nu cu „dumneavoastră”. Nu pot să uit nicio clipă că este un mare artist. Trebuie să ai noroc ca să fii contemporan cu un mare artist şi să te mai bucuri şi de privilegiul de a vorbi direct cu el.

acum 2 zile · comentarii (25)

Preiau de pe Mediafax următoarea ştire: „Peste două miliarde de tineri – grăbiţi, pragmatici, independenţi şi încăpăţânaţi – trăiesc într-o simbioză perfectă cu universul digital şi alcătuiesc Generaţia Z, se afirmă într-un studiu realizat recent de sociologi americani şi europeni”. Tinerii cu pricina ar avea între 13 şi 20 de ani.

acum 2 zile · comentarii (8)

Greu de spus - în aceşti ultimi ani - că aş fi resimţit în vreun anume fel sentimentul propriu al despărţirii de maestrul, de artistul Marin Constantin, muzicianul care întruchipează pentru mulţi dintre noi statura personalităţii fară de pereche în muzica, în arta cântului coral. Căci, o ştim cu toţii, Marin Constantin a intrat în legendă încă din timpul vieţii. S-a întâmplat nu de ieri, nu dealaltăieri.

acum 2 zile · comentarii (0)

Ca urmaşi ai romanilor, noi, românii, nu ne prea putem mândri cu dictonul „Aureea mediocritatis”, adică, pe româneşte, „Mediocritatea este de aur”. De la daci nu avem urma verbală a vreunui dicton sau aforism, şi nici speranţa, nutrită de unii, că am putea să o descoperim cândva. De fapt, acest dicton pleacă de la concepţia lui Aristotel despre Măsură.

acum 2 zile · comentarii (7)

Deunăzi, înainte să plec de la şcoală, mă opreşte preotul să-mi amintească ceva. De altfel, e unul dintre cei cu care stau de vorbă cu plăcere şi căruia îi spun şi „sărut mâna părinte”! Este pozitiv de cele mai multe ori, are soluţii şi explicaţii la multe fără să adopte tactica impunerii, aşa cum din păcate o fac mulţi dintre preoţi.

acum 2 zile · comentarii (129)

Vizita preşedintelui României constituie un bun prilej atât pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, cât şi pentru reiterarea angajamentelor pe care Republica Moldova şi le-a asumat. Iohannis nu a venit zilele acestea cu scopul de a susţine partidele moldoveneşti, cu atât mai mult actuala putere, ci de a insista asupra perpetuării parcursului european şi de a ne asigura că putem miza în continuare pe sprijinul României.

acum 2 zile · comentarii (1)

Câştigătorul premiului pentru actor într-un rolul secundar este singurul actor dintre cei care mi-au plăcut care a şi câştigat, aşa că am să vă vorbesc despre el. Nu este un actor faimos şi Whiplash este primul film care depinde de jocul lui. Este un succes remarcabil, pentru că arată un om pe care nu-l vedem aproape niciodată, un om nesatisfăcut de mediocritatea care pare să fie condiţia noastră naturală.

acum 2 zile · comentarii (3)

60 de elevi ai liceului „Gheorghe Şincai” din Cluj Napoca au fost sancţionaţi cu notele scăzute la purtare, iar doi dintre ei au fost mutaţi la alt liceu, pentru nişte glume făcute pe seama profesorilor. Nu, nu-i o ştire din 1984 şi nu l-au supărat pe Ceauşescu, ci e vorba de anul 2015 şi nişte profesori nervoşi pentru că nu-s văzuţi precum nişte idoli de elevii lor.

acum 2 zile · comentarii (85)

A.V.: De ce aţi fost urât, domnule? D.S.: La noi, domnule Vartan Arachelian, la noi a curs sânge, totuşi!... România este una din ţările în care a curs sânge, în care s-a plătit foarte scump ideea de libertate, au fost victime, iar victimele nu s-au terminat în zilele de decembrie ’89, pentru că tăvălugul unei vendete care a apărut imediat, exact cu mijloacele cu care se dusese vendeta cu 40 de ani în urmă şi la care eu asistasem

acum 2 zile · comentarii (0)

Preşedintele  Klaus Johannis a plecat joi într-o vizită oficială la Berlin. În cadrul discuţiilor oficiale purtate împreună cu şeful guvernului german, doamna Angela Merkel, i s-a ridicat problema semnării unui tratat de bază "româno-moldovean", adică acel tratat pe care diplomaţia română afirmă ferm că nu îl va semna, deşi el este gata redactat şi parafat la Chişinău.

acum 2 zile · comentarii (26)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 7 luni · comentarii (66)
Postari Recente