Unul dintre puţinii supravieţuitori ai bătăliei de la Stalingrad a împlinit 104 ani 0

O delegaţie din partea Jandarmeriei Mehedinţi l-a vizitat joi, 26 martie a.c., la Craiova, pe generalul de brigadă în retragere Titu Stoicheci, veteran de război, cu ocazia zilei sale de naştere. În fiecare an, în semn de respect şi preţuire pentru cel mai în vârstă veteran născut în judeţul Mehedinţi, jandarmii mehedinţeni sunt alături de el în acest moment.

Unul dintre puţinii supravieţuitori ai bătăliei de la Stalingrad a împlinit 104 ani Vezi comentarii 0

Străzi pavoazate, drapele americane şi femei în costum naţional, indicaţiile Ministerului de Interne pentru vizita unor americani în 1927 la Turnu Severin

Străzi pavoazate, drapele americane şi femei în costum naţional, indicaţiile Ministerului de Interne pentru vizita unor americani în 1927 la Turnu Severin

În perioada 1925-1927, oraşul Turnu Severin a constituit obiect de interes cultura şi turistic, fiind vizitat de grupuri dintre cele mai diverse, de la elevii Şcolii Normale de Băieţi din Năsăud, continuând cu membrii Misiunii Franceze, congresiştii cercurilor studenţeşti din Oltenia şi Banat, congresiştii bizantinologi veniţi cu remorcherul de la Belgrad sub conducerea lui Nicolae Iorga.

În Oltenia se înregistrează cele mai multe cazuri de tuberculoză

În Oltenia se înregistrează cele mai multe cazuri de tuberculoză

Tuberculoza este un pericol permanent pentru populaţie - deşi agentul microbian Koch a fost descoperit cu mai bine de un secol în urmă şi deşi există antibiotice care tratează cu succes afecţiunea. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, România rămâne ţara din UE cu cele mai multe cazuri de tuberculoză, peste 34.000 (în 2013), dintre care 1.500 cazuri de tuberculoză multidrog-rezistentă.

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, îşi ia adio de la CJ Mehedinţi. Aladin Georgescu preia atribuţiile de preşedinte

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, îşi ia adio de la CJ Mehedinţi. Aladin Georgescu preia atribuţiile de preşedinte

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, poate fi trecut la capitolul „istorie”  al administraţiei publice locale din Mehedinţi. Consilierii judeţeni au luat act de încetarea mandatului de drept al acestui, după ce ANI l-a declarat incompatibil. Cel care i-a preluat atribuţiile nu a uitat însă să-i mulţumească baronului pentru sprijinul politic.

Firmele de transport din Mehedinţi către Parlament: “De peste 7 ani de zile aşteptăm un articol de lege care să incrimineze taximetria la negru”

Firmele de transport din Mehedinţi către Parlament: “De peste 7 ani de zile aşteptăm un articol de lege care să incrimineze taximetria la negru”

Asociaţia transportatorilor din Mehedinţi solicită Parlamentului elaborarea unei legi care să incrimineze taximetria la negru, activitate ilicită din pricina căreia afacerilor lor sunt puse în pericol. Poliţia îi cunoaşte pe aceşti “piraţi”, dar fiindcă nu au un instrument legal pentru a-i sancţiona, îi amendează doar pe legislaţia rutieră.

Cele mai ispititoare muze din literatură: „Doamna aleasă a inimii“ lui Sadoveanu – o tânără cu 40 de ani mai tânără, Lydia – frumoasa care a pus pe jar trei scriitori

Cele mai ispititoare muze din literatură: „Doamna aleasă a inimii“ lui Sadoveanu – o tânără cu 40 de ani mai tânără, Lydia – frumoasa care a pus pe jar trei scriitori

Despre pasiunile amoroase ale scriitorilor români, cele care au inspirat şi născut  personaje celebre în literatură, se pot scrie volume întregi. Mihail Sadoveanu a dedicat un volum de poezii tinerei sale iubite, iar o frumoasă evreică a devenit multiplu personaj literar în operele a trei nuvelişti.

„Domne, străinii sunt cam proşti, merită taxaţi, ce-i drept e drept!“, îmi zice taximetristul într-o dimineaţă somnoroasă de duminică, la ora 7 fix, imediat după începutul ploii. Adevărul e că sunt relativ uimită, parcursesem în tăcere vreo trei sferturi din traseu şi nu mă mai aşteptam la o conversaţie. Dau din umeri în sensul că „mda, posibil, la fel cum e posibil să fie mai deştepţi ca noi“. El continuă.

acum 2 zile · comentarii (18)

Dosarul "Vâlcov-Picasso" reprezintă, cel puţin la o primă vedere, cel mai spectaculos şi mai solid dosar DNA. Probatoriul e complet - nenumărate denunţuri şi declaraţii, înregistrări ambientale, convorbiri telefonice, supraveghere video, fotografii, înscrisuri contabile s.a. - şi vine într-un moment în care se vorbea insistent despre fragilitatea dosarelor bazate "doar pe un denunţ" sau "numai pe interceptări".

acum 2 zile · comentarii (5)

Ziua de 26 Martie este zi de mare sărbătoare pentru noi, slujitorii loiali ai Casei Regale a României. Ziua de 26 Martie este ziua de naştere a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta, o femeie nobilă care impresionează prin inteligenţă, eleganţă, generozitate şi discreţie, demn urmaş la Tron al Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, o binecuvântare pentru Ţară şi Neamul Românesc.

acum 2 zile · comentarii (33)

Înainte de a fi osândit pentru blasfemie, vă descriu cadrul acestei discuţii: în limba greacă „Hristos” înseamnă „uns”. Pornind de la această definiţie, în calitate de psiholog şi consultant politic, răspund provocării lansate ieri de un blogger Adevărul pe contul său de facebook:

acum 2 zile · comentarii (47)

Finalizarea de către Guvern a Codului fiscal şi trimiterea acestuia către Parlament pentru dezbateri marchează tranziţia de la o etapa iniţială a dezbaterilor de principiu spre cea a consultărilor extinse, avalanşei de propuneri de modificare şi a negocierilor politice. Dar potenţialul este uriaş - restartul ritmului de creare de locuri de muncă şi continuarea creşterii economice.

acum 2 zile · comentarii (0)

Aflu de ici, de acolo, din presă, că la Piteşti actorii au ieşit în stradă cerându-şi drepturile sub lozinca: cine are nevoie de Teatru… Drept să spun uitasem că în acest oraş cu vag profil cultural există un teatru care poartă numele lui Alexandru Davila, dramaturgul din cărţile de română a cărui unică dramă - Vlaicu Vodă - a avut pe această scenă reprezentaţii antologice.

acum 2 zile · comentarii (0)

Am crescut într-o familie pe jumătate cu frica lui Dumnezeu, pe jumătate cu indiferenţă faţă de Dumnezeu. Mama, învăţătoare, merge în fiecare duminică dimineaţa la biserică şi este o enoriaşă respectabilă. Tata, profesor, preferă să citeasca ziarul în fiecare duminică dimineaţa. În adolescenţă am fost expusă învăţăturii religioase, aşa cum am fost expusă şi ştiintei. Ele nu se excludeau, nu se contraziceau şi nu îşi doreau vreun conflict.

acum 2 zile · comentarii (24)

Delictul de care este acuzat avocatul-parlamentar Dan Şova Una poate duce - sau nu - la una dintre întrebările care au fost extirpate cetăţenilor români / est-europeni după '90: companiile de stat nu se pot reprezenta şi singure cu succes în instanţe?

acum 2 zile · comentarii (4)

Eliberaţi de presiunea răspunderii individuale în faţa alegătorilor din colegiul pe care-l reprezintă, parlamentarii sunt acum liberi să-şi asume, în momente cu miză, poziţii nepopulare, pentru că ştiu că la alegerile de peste un an şi jumătate pot să-şi câştige mandatul de pe o poziţie mai sigură, pe lista unui partid. Beneficii maxime, expunere minimă.

acum 2 zile · comentarii (4)

Un lucru grav s-a petrecut miercuri în Senatul României. A fost terfelită şi ignorată chiar Constituţia României, mama legilor şi a statului de drept, pe care Parlamentul ar trebui s-o apere până la ultima picătură de sânge. În loc de asta, Senatul a aruncat Constituţia în derizoriu, demonstrând că nu dă doi bani pe ea.

acum 2 zile · comentarii (11)

Votul de ieri din Senat arată o faţă îngrozitoare a unor oameni disperaţi, înspăimântaţi şi încremeniţi într-o poză sepia a anilor 90. Infractori de meserie, sinecurişti, „tovarăşi” de parlament sunt astăzi hăituiţi de către procurorii DNA precum câinii de hingheri şi încearcă să se ascundă prin toate cotloanele Casei Poporului pentru a nu fi găsiţi.

acum 3 zile · comentarii (18)

Da, parafraza are drept sursă de inspiraţie sloganul funest „Andronescu, garantată Vanghelie" (remember?!...) For the record: şi „miruirea” şi „garantarea” sunt fapte incontestabile - fapte „care este”, ca să zic aşa... Şi mai e ceva, esenţial: punctul în care, vorba lui Ţuţea, „nu mă pot salva eu”. Nu pot şi nu vreau.

acum 3 zile · comentarii (7)

Deşi Direcţia Naţională Anticorupţie – aşa cum o ştim acum, nu panarama de PNA - s-a înfiinţat acum 10 ani, abia zilele trecute a sosit primul indiciu solid că acţiunile sale au început să producă efecte la firul ierbii, în profunzimea societăţii. Indiciul a venit sub forma unei ştiri care a trecut mai degrabă neobservată.

acum 3 zile · comentarii (88)

Ca piloţi avem tendinţa să fim extrem de grijulii cu afirmaţiile pe care le facem publice. În momentul în care alegem să exprimăm o opinie, atunci este imperios necesar să fim pregătiţi să acceptăm consecinţele acestei opinii. Industria aeronautică este neiertătoare, în condiţiile în care profesionalismul este considerat nenegociabil.

acum 3 zile · comentarii (66)

Dragi prieteni şi cititori, vin cu două veşti bune (că tot este Buna Vestire astăzi) pentru iubitorii de literatură Fantasy şi pentru cei care au călătorit şi călătoresc, prin intermediul filmelor ecranizate de Peter Jackson şi al cărţilor lui J.R.R. Tolkien, prin Pământul de Mijloc:

acum 3 zile · comentarii (0)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 8 luni · comentarii (66)
Postari Recente