Rezultate Evaluare Naţională 2016 Mehedinţi. Doar trei medii de zece la examenul de capacitate în Mehedinţi 0

Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei anunţă vineri, 1 iulie, rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Rezultatele pot fi contestate doar pe 1 iulie, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Mehedinţi. Doar trei medii de zece la examenul de capacitate în Mehedinţi Vezi comentarii 0

Percheziţii la firme din domeniul energiei la Broşteni şi Floreşti, fiind vizată CET Govora

Percheziţii la firme din domeniul energiei la Broşteni şi Floreşti, fiind vizată CET Govora

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din Vâlcea au efectuat joi, 30 mai,  22 de percheziţii domiciliare în 3 judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice. Prejudiciul cauzat depăşeste 8.000.000 de lei.

Autorităţile din Mehedinţi, corijente la capitolul turism. Castelul Artelor şi Muzeul Porţilor de Fier stau cu lacătul la uşă

Autorităţile din Mehedinţi, corijente la capitolul turism. Castelul Artelor şi Muzeul Porţilor de Fier stau cu lacătul la uşă

„Dumnezeu îţi dă dar nu îţi bagă şi-n traistă”, spune un vechi proverb românesc, care se potriveşte de minune şi în cazul frumosului municipiu de la Dunăre, Drobeta Turnu Severin. Deşi ar putea paria cu succes pe cartea turismului, autorităţile din Mehedinţi îşi dau cu stângul în dreptul şi nu ştiu să valorifice bogăţia locului.

Nu-mi dau încă seama dacă ne-am tâmpit cu totul şi cu toţii, sau suferim doar un acces naţional de superbie patriotică. Sau dacă avem măcar (în sfârşit!) o strategie perversă, dar eficientă, de marketing de ţară. Mă refer la intensa campanie de promovare a României, plecând de la (aşa-zisa) ieşire a Marii Britanii din U.E..

acum 15 ore · comentarii (11)

În această parte a doua voi prezenta modul în care a reacţionat societatea franceză la apariţia legii căsătoriei pentru toţi, adică şi pentru persoanele de acelaşi sex. Sunt aspecte încă nediscutate în spaţiul public românesc, dar care cred că vor ajunge cât de curând să fie.

Epidemiile globale, crizele politice sau febra pieţelor financiare au uzurpat mereu echilibrul vieţii noastre comunitare. În mai multe rânduri, europenii şi nord-americanii şi-au văzut spulberate iluziile din pricina unor circumstanţe exterioare: căderea comunismului, 9/11, prăbuşirea burselor din 2008, războiul din Siria şi Brexit.

UE îşi schimbă cartea de identitate. Liderii politici au realizat acum urgenţa absolută a acestui gest care este determinat de înţelegerea faptului că se simt, deja la modul dramatic, efectele unui război asimetric purtat împotriva spaţiului european, pentru împingerea sa spre implozie, disoluţie, fragmentare şi implantarea de dubii existenţiale profunde la nivelul opiniei publice.

De ani buni ne tot văitam că spitalele au îmbătrânit, că nu mai dispun de circuite funcţionale adecvate timpului, că unele secţii sunt atât de colonizate de bacterii ucigaşe că nu mai avem alte soluţii mai bune decât să le dărâmăm şi să construim altele, moderne. Dar nu avem bani! Ce aţi zice însă dacă avem bani suficienţi şi ministerul de Finanţe nu vrea să-i încaseze?!

„Ăştia nu sunt tehnocraţi, sunt scribălăi” – zicea un nene la televizor acum câteva zile. „Ce cuvânt e ăsta, scribălăi? Eu nu-l cunosc” – l-a interpelat, un pic indignată, moderatoarea. „Uitaţi-vă în DEX”, i-a zis omul. „Eu vă propun să folosim numai cuvinte pe care le înţelege toată lumea”, a mai zis moderatoarea, de teamă că „scribălău” o fi ceva de ruşine.

acum 2 zile · comentarii (14)

A douăsprezecea noapte, piesă scrisă în jurul anului 1600 a însemnat un „nou refugiu în comedie al lui Shakespeare”, după cum nota Haig Acterian. O scriere în care, după părerea aceluiaşi exeget‚ câteva din temele unor comedii anterioare sunt reluate în forme mai precise şi îmbinate într-o singură acţiune. Siguranţa meşteşugarului îmbracă întâmplările mai vechi într-o broderie de amănunte noi, izbutind o capodoperă.

acum 2 zile · comentarii (0)

A trecut o săptămână de la Brexit şi declaraţiile oficialilor europeni rămân ferme. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au insistat imediat după referendum ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să înceapă cât de repede posibil.

acum 2 zile · comentarii (3)

Este acum în curs de desfăşurare una dintre cele mai crâncene bătălii din istoria UE, reformulând în mod neaşteptat de rapid, tradiţia denumită în diplomaţie „tehnica scaunului gol”. Drept care acest text ar fi trebuit, poate, să se intituleze „Scoţia, «teoria scaunului gol» sau despre cum s-a deschis democratic Cutia Pandorei”.

acum 2 zile · comentarii (19)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 1 an · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 2 ani · comentarii (66)
Postari Recente