Ce program a pregătit Primăria Turnu Severin pentru Zilele oraşului. Petrecerea se ţine lângă cimitir

Ce program a pregătit Primăria Turnu Severin pentru Zilele oraşului. Petrecerea se ţine lângă cimitir

Pregătirile pentru sărbătoarea oraşului sunt pe ultima sută de metri.  De Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin, se dă startul petrecerii de „Zilele Severinului”. Locuitorii municipiului au de unde alege: concerte în aer liber de muzică populară şi uşoară, expoziţii, lansări de carte, manifestări sportive.

Bolnavii din Mehedinţi, trataţi în spital de voluntari

Bolnavii din Mehedinţi, trataţi în spital de voluntari

În Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin, cea mai mare unitate medicală din judeţul Mehedinţi, medicina se face şi cu voluntari. Absolvenţii de şcoli sanitare lucrează ca asistenţi medicali gratuit în diferite secţii ale spitalului. Tinerii se şcolesc aici, capătă experienţă şi recunosc că speră să fie angajaţi apoi în această unitate.

Primele roşii româneşti vor apărea pe piaţă după 1 iunie

Primele roşii româneşti vor apărea pe piaţă după 1 iunie

Temperaturile scăzute îi îngenunchiază pe agricultorii mehedinţeni. Cine s-ar fi gândit că, în luna aprilie, vor fi nevoiţi să îşi încălzească serele, ca să nu le îngheţe recolta? În aceste condiţii, cheltuielile aproape că s-au dublat. Dar legumele nu vor costa mai mult, spun ei, pentru că trebuie să învingă şi concurenţa din import.Summary

Slujba de Înviere cu Securitatea pe urme. Paştele românilor în Epoca de Aur: cozi pentru ouă, carne de miel confiscată de Miliţie şi interdicţie la Biserică

Slujba de Înviere cu Securitatea pe urme. Paştele românilor în Epoca de Aur: cozi pentru ouă, carne de miel confiscată de Miliţie şi interdicţie la Biserică

Sărbătorile pascale aveau farmecul lor şi înainte de 1989, în special în mediul rural, unde tradiţiile se respectau cu sfinţenie. La slujba de Înviere, bisericile erau pline, dar e adevărat că lăcaşurile de cult erau ocolite de intelectuali, "prelucraţi" în prealabil în comitele de partid, pentru că riscau să aibă probleme.

Urmează bilanţul de trei ani al cabinetului Ponta. Acest bilanţ va fi setat de comunicatorii PSD pe tema salariilor, a posibilei scăderi de TVA la alimente de bază, a indicatorilor macro-economici în general. Ceea ce nu-i rău - doar că-i inadecvat: nu măsori valoarea unui Guvern prin intermediul contextelor economice în care e plasat de istorie.

acum 6 zile · comentarii (2)

Moartea. Pentru medici şi mai ales pentru medicii oncologi moartea a devenit un fenomen relativ banal. Din păcate, face parte din cotidian. Chiar dacă vindecăm majoritatea pacienţilor de cancer, diagnosticul de boală malignă aduce cu el „amintirea” morţii. Un fel de „memento mori” dur, tranşant, real. Fiecare pacient de cancer, când îşi află diagnosticul, se loveşte cu capul de pragul de sus.

acum 6 zile · comentarii (16)

Situaţia incertă din Estul Ucrainei şi presiunea constantă din regiune a Federaţiei Ruse sunt două aspecte care ar trebui să determine clasa politică de la Chişinău să accelereze relaţiile cu binomul UE-NATO, pentru pregătirea cadrului unei viitoare pre-aderări a Republicii Moldova în spaţiul euro-atlantic.

acum 6 zile · comentarii (1)

În 1963, un dramaturg german pe nume Rolf Hocchuth scria o piesă de teatru intitulată „Vicarul” a cărei primă reprezentare a avut loc – şi detaliul are însemnătatea lui - în Berlinul Occidental. Adică în partea liberă a Capitalei Germaniei, o ţară care se hotărâse să îşi asume toate responsabilităţile şi toate consecinţele legate de ororile din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

acum 6 zile · comentarii (24)

Din perspectiva societăţii actuale a cunoaşterii, Evul Mediu apare ca un deşert al analfabetismului. Singura instituţie din Occident care mai păstra, într-o formă sau alta flacăra cunoaşterii era Biserica, dar şi aceasta o anexa superstiţiei. În pofida diferenţei dintre noi şi lumea medievală, fascinaţia contemporană nu pare să se fi veştejit, după cum arată producţia literară ori cinematografică.

acum 6 zile · comentarii (1)

Ultimul dintre cele şapte cuvinte rostite de Iisus pe cruce (şi relatat doar de Evanghelia după Ioan, la cap. 19, versetul 30) este: „Săvîrşitu-s-a!” Nu e vorba, fireşte, despre consemnarea unui obştesc sfîrşit, ci despre sentimentul Celui care moare că misiunea care I-a fost încredinţată a fost îndeplinită. Care fusese această misiune?

acum 6 zile · comentarii (154)

În această notă citesc mesajele din ultimul timp ale lui Traian Băsescu. Beneficiar al unei experienţe importante, pe care nimeni nu i-o contestă, Traian Băsescu a simţit ca justiţia o mai ia şi pe arătură. Doar că această tendinţă înseamnă vieţi omeneşti distruse, lucru cu care nu trebuie să se joace nimeni.

acum 6 zile · comentarii (72)

În România, meseria de psiholog este privită cu neîncredere pentru că sunt promovaţi o serie de pseudopsihologi. Totodată, la noi există un analfabetism generalizat, oamenii neavând cultură psihologică, a explicat Aurora Liiceanu, într-un interviu acordat „Dilema Veche”.

acum 6 zile · comentarii (1)

Am demarat acest proiect împreună cu pilotul comercial Vio Ludusan şi Aviatia.ro. Dorim să facilităm accesul publicului, pasionaţilor şi piloţilor amatori la informaţie pertinentă şi profesională. Aviaţia este un domeniu în care educaţia este primordială şi sperăm că acest proiect va ajuta dezvoltarii aviaţiei din România.

acum 6 zile · comentarii (3)

În ultimele două săptămâni, România a devenit ţinta unor ameninţări lansate de diferite personaje din Rusia, unele oficiale, altele – oficioase. Asta, după ce NATO a decis să-şi întărească poziţiile în România, una dintre ţările care se învecinează cu Rusia, prin Marea Neagră, mai ales după anexarea Crimeei.

acum 7 zile · comentarii (148)

Aviaţia este un domeniu în care educaţia este primordială, pentru că un pilot educat este poate un pilot mai sigur. Luând în considerare acest fapt, sunt ferm convins că existenţa acestor două asociaţii concurente ajută la dezvoltarea aviaţiei de mici dimensiuni din România. Trecând peste principiul existenţei, există totuşi problema existenţei a două asociaţii în România ce se numesc AOPA.

acum 8 zile · comentarii (2)

”De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.”

acum 8 zile · comentarii (9)

Înghesuită între iepuraşul-cel-viril şi ouăle-discotecă, Lumina Învierii tinde astăzi să se stingă sau să se transforme într-o magie de tip ocult. Riscul cel mare este ca, în atâta lumină şi sărbătoare, să nu-L mai vedem pe Cel ce este Lumina, pe Hristos. Dar oricât de mare ar fi riscul, şansa învierii noastre este şi mai mare, căci “Lumina lui Hristos luminează tuturor”. Aşadar, să înviem şi noi împreună cu Domnul.

acum 8 zile · comentarii (50)

Incapabil să gestioneze înnoirea abecedarelor şi cărţilor de aritmetică, ministrul Educaţiei este foarte priceput în a superviza un concurs de pe urma căruia să se aleagă "oamenii sistemului". Oamenii care trebuie. Situaţia noilor şi vechilor inspectori şcolari generali este edificatoare pentru modul în care guvernul Ponta perpetuează numirile politice în învăţământ.

acum 9 zile · comentarii (15)

Acum câteva zile doi români din Republica Moldova au fost răpiţi noaptea din propriile case, trecuţi Nistru cu ajutorul unei bărci şi sechestraţi de aşa-zisa "poliţie transnistreană". Un raport al Institutului Ovidiu Şincai atrăgea încă din 2005 atenţia asupra pericolului pe care această regiune îl reprezintă pentru România, dar sugera şi modul în care ar trebui arbordată această problemă.

acum 9 zile · comentarii (14)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 10 zile · comentarii (8)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 8 luni · comentarii (66)
Postari Recente