Se întâmplă ce ne-a fost teamă mereu. Rezultatele repartiţiei computerizate demonstrează abandonul şcolar masiv la trecerea de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a. Iată cifrele pe scurt. În martie 2016, cu ocazia simulării examenului de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei a anunţat numărul elevilor existenţi în clasa a VIII-a: 187.000.

acum 4 zile · comentarii (11)

Vineri noaptea – respectiv vineri după amiază în Statele Unite, am auzit că pe străzile din Istanbul erau tancuri, două poduri peste Bosfor erau închise şi in Ankara se trăgea deja. În condiţiile în care o invazie armată a Turciei era improbabilă, devenise clar că eram martorii unei tentative de lovitură de stat.

acum 4 zile · comentarii (46)

Aşa cum a fost reconstituit până azi, filmul esenţial al loviturii de stat din Turcia arată aşa:                   1. O parte importantă din Armata de carieră e implicată. Nu e vorba doar despre „o facţiune izolată”: profesioniştii sunt parte a conspiraţiei; lipsesc câteva figuri mari şi, evident, oamenii lui Erdogan, numiţi în ultimii ani.

acum 4 zile · comentarii (30)

Implicarea societăţii civile, reprezentate prin organizaţiile cu experienţă în domeniul educaţional, în proiecte ce vizează predarea şi învăţarea, relaţionarea cu elevii, dar şi modelele pe care le-au adus din alte sisteme educaţionale, reprezintă un mare plus de cunoaştere şi practică ce trebuie folosit corespunzător în beneficiul copiilor.

acum 4 zile · comentarii (4)

Conform agenţiei de ştiri Anadolu, ex-comandantul Forţelor Aeriene din Turcia a pledat vinovat pentru organizarea rebeliunii militare. „Am început să acţionez cu scopul de a da o lovitură de stat“, a declarat Akin Ozturk. Ce nu se precizează de Anadolu, dar se vede bine din fotografiile şi imaginile filmate, cele difuzate cu o diabolică plăcere, este faptul că generalul Ozturk a fost lovit, în mod repetat, pe timpul interogatoriilor succesive.

acum 5 zile · comentarii (82)

De acum înainte în istoria Franţei data de 14 iulie nu va mai fi niciodată la fel. De acum înainte vor avea loc comemorări, căderea Bastiliei va fi înlocuită cu, căderea infernului pe Coasta de Azur. Acum două secole francezii şi-au decapitat regii, iar în secolul XXI nu sunt în stare să oprească un turbat care conducând camionul groazei omoară bebeluşi, adolescenţi şi zeci de oameni nevinovaţi.

acum 5 zile · comentarii (43)

Ar fi simplist să credem că asistăm la un simplu efort circumstanţial de reechilibrare a zonelor de putere şi influenţă între instituţii şi actori politici şi economici în România. Asistăm la reciclarea în forme actualizate a unui filon conservator, tradiţionalist şi anti-occidental, care a existat întotdeauna în gândirea unui segment al elitelor româneşti, comuniste şi nu numai.

acum 5 zile · comentarii (4)

În săptămâna 6-12 iulie 2016, la Constanţa, a avut loc „Săptămâna Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Constanţa”(#saptamanaPMUD). Timp de 7 zile, câte 3 ore pe zi, cetăţenii şi autorităţile s-au putut întâlni pentru a discuta despre principiile planificării mobilităţii urbane durabile.

acum 5 zile · comentarii (1)

Într-un subsol dintr-o clădire din centrul Capitalei, unde pe o latură e un restaurant elegant, iar în rest, la parter, sînt nişte spaţii vaste şi goale, se află trei cămăruţe pline ochi cu dosare, acoperite de straturi peste straturi de spori de mucegai. Este arhiva de documente a fostului Studio Cinematografic „Alexandru Sahia“, în care de minim zece ani pare să nu fi călcat decît o angajată responsabilă de recuperarea dosarelor de personal.

acum 5 zile · comentarii (2)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 2 zile · comentarii (12)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 1 an · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 2 ani · comentarii (66)
Postari Recente