Alergare prin vie la Corcova Trail Race

Alergare prin vie la Corcova Trail Race

Pe domeniul viticol de la Corcova-Mehedinţi, la acest sfârşit de săptămână va avea loc Corcova Trail Race, eveniment ajuns la cea de-a patra ediţie. În afară de numărul de concurs, un alt accesoriu este obligatoriu, unul care să exprime originalitatea şi inventivitatea purtătorului, un costum haios.

Simpaticele ţestoase Hermann, pe cale de dispariţie, sunt protejate într-un centru din Mehedinţi

Simpaticele ţestoase Hermann, pe cale de dispariţie, sunt protejate într-un centru din Mehedinţi

În Parcul Natural Porţile de Fier trăieşte o reptilă unică în România. Broasca ţestoasă Hermann este pe cale de dispariţie atât în ţara noastră, cât şi în Europa. Aşa că în anul 2000 a început un proiect finanţat cu fonduri europene pentru salvarea acestor animale preistorice, la Eşelniţa, unde s-a deschis Centrul de Monitorizare a Speciilor şi Habitatelor şi unde simpaticele broscuţe au parte de cel mai bun tratament.

În urmă cu o lună publicam pe acest blog semnalul de alarmă “Atenţie la Vlad Voiculescu!”. Nu ştiu dacă semnalul respectiv a influenţat. Cert este că memorandumul semnat miercuri de premierul Dacian Cioloş oglindeşte o cu totul altă realitate decât cea din materialul amintit.

acum 2 zile · comentarii (5)

E ceva ce am visat înainte de 1989 şi am obţinut printr-o Revoluţie ea însăşi suprapusă unei lovituri de stat şi deturnată de eşalonul doi al nomenclaturii comuniste. Am fost atât de fericiţi să devenim liberi, încât parcă nu ne-a mai păsat că vechii activişti şi securişti, ascunşi în primele săptămâni de libertate, au devenit peste noapte capitalişti şi prosperi oameni de afaceri.

acum 3 zile · comentarii (9)

De mai bine de un deceniu intru în contact direct cu diferitele lumi musulmane şi nu rareori, ca femeie, am fost năprasnic şi onest recunoscătoare pentru privilegii „locale”, anterior tratate ca drepturi evanescent de banale, privilegii de care beneficiez aleatoriu, în virtutea propriei mele situări existenţiale; România, pentru femei, nu este Suedia, dar nici Afganistan.

acum 3 zile · comentarii (158)

În anul 1971 apărea la Editura Militară o carte intitulată  Şi a fost ora H, consacrată evenimentelor de la 23 august 1944. Tatăl meu, deşi de profesie inginer, era extrem de pasionat de astfel de lucrări, a cumpărat-o, a citit-o şi m-a sfătuit să o citesc şi eu. Am făcut-o, mai cu seamă că numele autorului ei, Haralamb Zincă, îm era foarte cunoscut datorită condiţiei sale esenţiale - aceea de autor de romane poliţiste.

acum 3 zile · comentarii (11)

Revista „Forbes” a publicat clasamentul celor mai bogate clanuri familiale ale Rusiei. În top se regăsesc bunii prieteni ai lui Putin, cei din familiile Rottenberg şi Şamalov. Mezinul familiei Şamalov este căsătorit cu o cetăţeană pe nume Katerina Tihonova, despre care s-a vehiculat în presa rusă şi internaţională că ar fi fiica lui Vladimir Putin.

acum 3 zile · comentarii (6)

Situaţia a devenit extrem de serioasă şi a fost lăsată să se dezvolte până la limita în care s-a transformat într-o sursă de nelinişte şi provocare majoră la care se încearcă formularea în disperare a unui răspuns logic. Asta, în contextul în care, în lipsa unei decizii politice comune la nivel european, mecanismele UE sunt folosite la un nivel socotit încă necorespunzător, prioritatea fiind acţiunea individuală a statelor membre.

acum 3 zile · comentarii (23)

Reţelele de socializare s-au inflamat din pricina unei declaraţii, atribuită unui Rector din „vechea gardă”, care ar fi afirmat că generaţia Facebook ar fi lipsită de cultură. De fapt inflamarea prin viralizare este şi ea o caracteristică a acestei noi generaţii, care, vrem nu vrem, are propria realitate socială. Iar tipul de tehnologii pe care le folosim ne schimbă, fundamental, modul de a gândi lumea.

acum 3 zile · comentarii (36)

Pe data de 27 august 1916, România avea să intre în război cu scopul expres şi declarat de eliberare de sub jugul austro-ungar a teritoriilor româneşti de dincolo de Carpaţi. Sfârşitul războiului a fost peste aşteptările românilor, trecând prin multe încercări, dar cu ajutorul celui de sus, reuşind mai mult decât ceea ce iniţial ne-am propus.

acum 4 zile · comentarii (9)

„Drăguţii” de politicieni! Cum îşi aduc ei aminte de noi, muritorii de rând, doar în preajma alegerilor! Nu la începutul ciclului electoral, nu la mijloc, doar înainte de alegeri. O întâmplare, desigur! PNL a lansat cursa pomenilor electorale, cu 22% creşteri salariale pentru funcţionari. Urmează PSD care anunţă că le va  da  30%, revine PNL în forţă cu 40%, adjudecat!

acum 4 zile · comentarii (10)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 4 zile · comentarii (16)

A patra zi din a patra săptămână a lunii august 2016 a fost marcată de întâlnirea a doi premieri europeni, care vorbesc aceeaşi limbă - a lui Mihai Eminescu - care au salutat în faţa gărzii de onoare, de la Reşedinţa de stat a Republicii Moldova, acelaşi Tricolor, simbolic unificator, care flutură liber atât la Chişinău, cât şi la Bucureşti.

acum 4 zile · comentarii (8)

Este o realitate. Va fi o realitate ce va face parte din cotidian, avertizează fără încetare serviciile de informaţii. Au dreptate oare spunând că, în acest moment, sub ochii noştri, are loc o transformare fundamentală a tipologiei acţiunilor teroriste? Dar, de fapt, ce se schimbă şi în ce fel ne poate afecta în mod direct, mult mai mult şi pe o scară cu mult mai amplă decât înainte?

acum 4 zile · comentarii (46)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

luna trecuta · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 1 an · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 2 ani · comentarii (66)