Un angajat de la Combinatul de Apă Grea este de patru zile în greva foamei. „Domnul Ponta are copii, are cu ce să-i trimită la şcoală?”

Un angajat de la Combinatul de Apă Grea este de patru zile în greva foamei. „Domnul Ponta are copii, are cu ce să-i trimită la şcoală?”

Angajaţii de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare au reluat protestele, marţi pichetând sediul regiei din Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi că administraţia nu şi-a respectat angajamentul de a achita salariile restante până la data de 31 august a.c. Un dispecer de producţie a intrat de patru zile în greva foamei.

Cinci luni le-au trebuit drumarilor ca să înlăture o stâncă care bloca circulaţia între Mehedinţi şi Caraş Severin

Cinci luni le-au trebuit drumarilor ca să înlăture o stâncă care bloca circulaţia între Mehedinţi şi Caraş Severin

În urma prăbuşirii de stânci pe carosabil, DN 57, care leagă judeţul Caraş-Severin de Mehedinţi, de-a lungul Dunării, a fost blocat din data de 1 aprilie 2015. Oficial, circulaţia a fost închisă, însă neoficial, conducătorii auto se strecurau printre stânci, expunându-se pericolelor fiindcă ruta ocolitoare oferită ca şi soluţie în tot acest timp de CNADNR însemna un ocol foarte mare şi evident un consum suplimentar de carburanţi.

Paradisul de la Eşelniţa, sufocat de gunoaiele turiştilor care vin la un grătar în zonă

Paradisul de la Eşelniţa, sufocat de gunoaiele turiştilor care vin la un grătar în zonă

Sute de turişti fără bun simţ lasă în urmă munţi de gunoaie şi peturi la Eşelniţa, într-una dintre cele mai frumoase zone din Mehedinţi şi parte a Clisurii Dunării.   Sătui să vadă gunoaiele aruncate  pe Valea Eşelniţei chiar lângă singurul izvor  natural care oferă satului apă gratis şi pe timp de vară, o mână de loclnici din Eşelniţa le arată celor care lasă gunoiul în urma lor cât de uşor este să protejezi mediul.

Salut poziţia umanitară a Patriarhiei BOR; apreciez atitudinea echilibrată a guvernului şi a prim-ministrului; aştept ca Administraţia Prezidenţială să se pronunţe în spiritul celor afirmate de Preşedintele Germaniei; deplâng atitudinea inumană a fostului preşedinte Traian Băsescu.

acum 4 ore · comentarii (19)

„Nu e departe acea zi, când milioane de oameni vor părăsi emisfera de sud şi se vor muta în cea de nord. Ei vor veni la voi nu ca prieteni, ci ca nişte cuceritori. Arma lor vor fi copiii. Uterul femeilor noastre este arma victoriei noastre.“ În spatele acestei declaraţii se află o întreagă ideologie, care, iată, deja se înfăptuieşte pe pământ european.

acum 5 ore · comentarii (4)

Ce trebuie să facă părinţii la botez. Evenimentele importante din viaţa noastră necesită o implicare pe măsură. Există însă riscul ca imperativul „să facem!“ să se transforme în interogativul „ce facem“, atunci când nu suntem bine informaţi. Sau, mai rău, să facem ce nu trebuie din lipsă de cunoaştere. Aşadar, ca părinte, ce trebuie să fac la Botezul copilului meu?

acum 2 zile · comentarii (49)

Atunci când Europa se confruntă cu o criză a refugiaţilor din ţările marcate de conflictele din Siria, Afghanistan şi Irak, dar şi în Africa, cu imaginile sfâşietoare ale celor care sosesc vii în Europa care au marcat ultimele luni, în America de sud, alţi oameni au fost recent obligaţi să-şi ducă vieţile în ţara vecină după ani de zile în care au locuit pacific la frontieră.

acum 2 zile · comentarii (2)

Înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti întârzie. Nu ştim foarte clar de ce. Proiectul dă piept zilele acestea cu birocraţia românească, această adevărată moarte a pasiunii pentru numeroase alte proiecte sau iniţiative care nu sunt şi pe placul administraţiei. Aşa că, suntem cuminţi ca să nu o supărăm prea tare şi reluam cu răbdare şi încredere proceduri (greoaie!) pe care le-am bifat deja încă de anul trecut.

acum 2 zile · comentarii (3)

Mitropolia Olteniei a dăruit fetelor care provin din Casele de copii şi familiile sărace, începând cu anul şcolar 2013-2014, oportunitatea să înveţe carte în cadrul Şcolii Gimnaziale pentru fete sărace „Buna Vestire” – Grădinari, cu susţinerea financiară şi materială a Bisericii. Fete sărace din judeţele Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt, cât şi din oricare altă regiune a ţării sunt ajutate de Biserică să-şi facă drum în viaţă.

acum 2 zile · comentarii (18)

În ziua de 22 aprilie 1915, criticul muzical, poetul şi enescologul Emanoil Ciomac (1890-1962) şi-a încheiat portretul eseistic consacrat prietenului de-o viaţă, George Enescu, eseu pe care l-a publicat în revista ieşeană Convorbiri Literare, nr. 6 din 1915. Succesul textului a fost atât de rapid încât în numai câteva săptămâni, autorul a publicat un extras la Tipografia Speranţa (23 de pagini).

acum 2 zile · comentarii (0)

Calendaristic, am intrat în toamnă, o toamnă care se anunţă lungă şi fiebinte pentru societatea românească în ansamblul ei. Pe lângă indicele termometrelor care anunţă în continuare temperaturi caniculare, vom vedea cât de tare ne va afecta pe fiecare dintre noi seceta politică şi calamităţile umane care guvernează şi gestionează România. Deocamdată, semnele nu sunt tocmai încurajatoare.

acum 2 zile · comentarii (1)

…este sintagma care ar menţiona, în gândul meu, această revenire cu totul specială a celebrei formaţii corale camerale, în spaţiul public. Nu, nu este unica apariţie a Madrigal-ului în ultima vreme, în anii din urmă. Dar este cea mai semnificativă, aducându-mi aminte de marile momente ale formaţiei petrecute cu decenii în urmă, sub conducerea regretatului maestru Marin Constantin.

acum 2 zile · comentarii (0)

Între cele 365 de zile ale anului, s-a găsit şi o zi de aniversare a limbii române. Ziua de 31 august a fost proclamată  Ziua Limbii Române, prin Legea 53/ 2013. O sărbătoare, fie ea sacră sau profană, este un bun prilej de aduceri aminte şi de reflecţii.Vom aşterne aici doar câteva, pentru a schiţa o emblemă închinată Limbii Române.

acum 2 zile · comentarii (10)

Unul dintre statele care permite trecerea refugiaţilor pe teritoriul său este Turcia. Întrebarea care se pune este dacă statul turc, stat care doreşte să intre în U.E, stat membru NATO trebuie să procedeze în asemenea manieră. Este normal ca refugiţii să tranziteze nestingheriţi teritoriul său? Poate U.E, NATO să-i ceară Turciei să stopeze tranzitul refugiaţilor?

acum 2 zile · comentarii (4)

Situaţia e destul de clară: ruşii împreună cu musulmanii fundamentalişti de la ISIS au pus la cale un exod care va prăbuşi Uniunea Europeană ca un castel de cărţi. Americanii, mari iubitori de antichităţi şi clasicisme, pun un umăr la distrugere prin folosirea modelului Imperiului Roman. Totul pe fondul exagerării liberalismului şi tendinţelor precorectitudinii politicii europene.

acum 2 zile · comentarii (249)

Cea mai frumoasă formă de prietenie e muzica de cameră. O prietenie care, cu siguranţă, începe dinainte de concert. Prietenia în muzică, în forma ei cea mai elevată, e o relaţie metamuzicală în sensul platonician al grecescului dialectiktike . Cea mai frumoasă exemplificare a ei, anul acesta în Festivalul Enescu, s-a numit Tharice Virtuosi.

acum 2 zile · comentarii (0)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 5 luni · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 1 an · comentarii (66)