Autorităţile din Mehedinţi, în alertă. Echipele CEZ sunt pe teren pentru a remedia problemele în localităţile care au rămas fără energie electrică

Ca urmare a atenţionărilor şi avertizărilor meteorologice şi hidrologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de duminică, ora 21:00,  s-a instituit la nivelul judeţului Mehedinti, din ordinul Prefectului, Grupa Operativa Judeţeană, la sediul I.S.U. „DROBETA” al judeţului Mehedinţi.

Grindina a lovit din nou în Mehedinţi

Ploaia torenţială şi grindina au lovit judeţul Mehedinţi cu câteva ore înainte ca avertizarea cod portocaliu să intre în vigoare. Mai puţin de zece minute de grindină au făcut prăpăd în grădinile localnicilor din comuna Vânjuleţ. Aici au fost afectate viile, dar şi culturile de porumb şi legumele localnicilor.

Elevii picaţi la Bac nu sunt interesaţi de meditaţii

La Liceul Auto din Turnu Severin unde procentul de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului a fost scăzut se organizează pregătire suplimentară pentru Bacalaureatul din toamnă. Cu toate că profesorii vin din concediu să predea elevilor, iar meditaţiile sunt gratuite, absolvenţii nu s-au arătat prea interesaţi de aceste demersuri. Summary

Majoritatea localităţilor cu populaţie preponderent românofonă din regiunea Cernăuţi protestează împotriva mobioizării parţiale în Ucraina. Recent s-au alăturat la protestatari şi satele din Nordul Basarabiei (raionul Noua Suliţa).

acum 2 zile · comentarii (20)

Uneori mă întreb dacă politicienii români conştientizează cât de penibili sunt, sau dacă îşi dau seamă că ei aşa sunt percepuţi de către noi. Citesc că astăzi la nu ştiu de congres PNL-PDL au omis că cânte strofa a doua şi care conţinea numele de Traian. Mi-aduc perfect aminte când eram pe stadion la un meci al Naţionalei şi am rămas uimit că imnul nu mai era cel pe care eu îl ştiam. Iată că scenele penibile se repetă.

acum 2 zile · comentarii (30)

Lansarea, susţinerea şi alegerea unui Preşedinte al României va domina viaţa politică intens în lunile care urmează. În final, un cetăţean român va ocupa cea mai înaltă funcţie în stat, devenind o instituţie. Această particularitate scoate la lumină un pachet de probleme ce ţin de rol, funcţie, relaţionare, iniţiativă, reprezentare, ş.a

acum 2 zile · comentarii (3)

Omul viitorului, dar ce spun eu al viitorului? Este deja omul prezentului. L-a întrevăzut Nietzsche, i-a anticipat sufletul de gheaţă. Forma sa masificată a fost descrisă de Ortega y Gasset. O gheaţă larvară care tinde să se reproducă şi să se înmulţească pe măsură ce dorinţa de putere devine mai sofisticată şi mai rudimentară totodată.

acum 2 zile · comentarii (0)

Şcoala de Vară de Studii Baltice şi Nordice intitulată „A piece of culture, a culture of peace” (CoolPeace) reprezintă un proiect educaţional multianual realizat de Universitatea Valahia din Târgovişte prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, programul Burse şi cooperare interinstituţională în cadrul învăţământului superior între România, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

acum 2 zile · comentarii (0)

Am parafrazat titlul unui recent articol apărut pe o platformă de opinie cu mari (şi justificate) pretenţii, unde este găzduit (prea) des sus-numitul autor de texte vituperant-moralizatoare. Folosind aceleaşi epitete cu care dl. Aligică îi gratulează pe români, în general, eu mă refer strict la sentimentele pe care a reuşit dânsul să mi le stârnească, de-a lungul timpului.

acum 2 zile · comentarii (31)

Diferenţa specifică dintre mine şi postacii de doi bani, haidamacii arvuniţi să denigreze orice opinie, doar pentru a atrage prostănaci la un website altfel cu pretenţii imagologice mai presus de gestionarii săi temporari, este simplă. Eu am urcat, printre altele, pe înălţimile unde au pierit mii de români, în Primul Război Mondial, acolo unde azi, un simplu cioban, român, nu străin, primeşte doar 200 de lei pe lună.  Şi ţigări aferente...

acum 2 zile · comentarii (21)

Migraţia musulmană din ţările europene provoacă reanimarea ideologiilor ultranaţionaliste şi a xenofobiei pe continentul european. În articolul „Europa revine la naţional-socialism?” am prezentat câteva date în confirmarea acestei tendinţe, mai ales cu privire la ţările vest-europene. Însă xenofobia ia amploare şi în statele Europei de Est.

acum 2 zile · comentarii (29)

Domnul Ponta a practicat în discursul său, din capul locului, în diferite contexte, noţiunea de „ţară civilizată”. O practică retorică, nimic altceva, pe care el însuşi în realitate a contrazis-o de nenumărate ori. Recent, din nou, în mult-citatul interviu acordat la „Adevărul Live”. Nu ştiu care ţară este „civilizată” în viziunea domnului Ponta, dar cu siguranţă nu pare a fi Germania şi probabil cu atât mai puţin Ungaria.

acum 2 zile · comentarii (25)

Vladimir Antufeev a fost un miliţian de nădejde în fosta URSS. Născut în Siberia, a fost om de sistem, trimis acolo unde KGB avea nevoie să blindeze cu oameni de încredere structurile locale de miliţie. Miliţienii obişnuiţi au prostul renume că stau prost cu nervii: nu te poţi baza pe ei că, la o adică, chiar vor trage.

acum 2 zile · comentarii (36)

Fie că ne dăm seama, fie că nu, tot ce facem noi ca adulţi, sau copii, este strâns legat de ideea de competiţie, fie ea cu vecinul de la bloc, fratele, colegul de facultate sau colegul de bancă. Ajungem apoi să ne dăm seama că singura competiţie sănătoasă este cea cu noi înşine, dar mult mai târziu. Până atunci ne prinde bine să dorim mereu să fim mai buni, să primim premii pentru eforturile noastre, să fim mereu încurajaţi. Aşa creştem mari.

acum 3 zile · comentarii (2)