Cât munceşte un rom care vrea să reuşească în viaţă. „Dublu. De la oameni mari vin discriminările, nu de la copii“

Cât munceşte un rom care vrea să reuşească în viaţă. „Dublu. De la oameni mari vin discriminările, nu de la copii“

Mihaela Lavinia Mihai, o tânără de etnie romă din Strehaia, a trebuit să lupte de două ori mai mult decât tinerii care nu sunt de etnie pentru a reuşi în viaţă. Tânăra, care a devenit poliţist de frontieră în judeţul Mehedinţi, crede că mulţi copii romi cad victime ale prejudecăţilor sociale şi din acest motiv renunţă să mai lupte să-şi croiască un viitor.

Alcool de contrabandă, ascuns în motorul şi cala unui autobuz în Vama Porţile de Fier I

Alcool de contrabandă, ascuns în motorul şi cala unui autobuz în Vama Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni împreună cu inspectorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I  au confiscat joi seară 238 de litri de alcool de provenienţă sârbească. Sticlele cu alcool se aflau ascunse în cală, la motor şi sub scaunul şoferului unui autobuz de pasageri şi  nu a fost declarat la controlul vamal  fiind  destinate vânzării în mod ilegal în România.

APIA eliberează fermierilor adeverinţe pentru Măsura 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor

APIA eliberează fermierilor adeverinţe pentru Măsura 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi anunţă că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de cerere 2016.

„Meniul zilei” la Turnu Severin: scoici expirate de aproape un an

„Meniul zilei” la Turnu Severin: scoici expirate de aproape un an

La aproape 90.000 de lei se ridică amenzile aplicate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mehedinţi, în urma unui raid în unităţile de alimentaţie publică din Mehedinţi, respectiv restaurante,  unităţi fast-food, terase, rotiserii, braserii, cofetării. Cei care trec pragul acestor unităţi trebuie să fie cu mare băgare de seamă pentru că oricând se pot trezi cu o toxiinfecţie alimentară.

Investigaţiile procurorilor olandezi - interesaţi doar de motivul pentru care compatriotii lor au fost pulverizaţi în aer în timp ce mergeau în vacanţă, nu de cine ştie ce joc strategic - au stabilit, într-o serie de concluzii preliminare ale anchetei, că avionul Malaysia Airlines prăbusit în estul Ucrainei în iulie 2014 s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească de tip Buk, lansată din regiunile separatiste.

acum 2 zile · comentarii (18)

Este vorba despre un document care este realizat de Grupul de experţi pentru lupta împotriva traficului de persoane (GRETA) instituit în virtutea art. 36 al Convenţiei Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de persoane, intrată în vigoare la 1 februarie. GRETA reuneşte 15 experţi cu un mandat de 4 ani, printre care şi românul Mihai Şerban.

acum 2 zile · comentarii (14)

Aşa după cum scriam într-un comentariu anterior, demisia d-lui Vasile Blaga din postul de co-preşedinte al PNL intervine într-un moment în care, după câte se spune, partidul era pe punctul de a-l convinge pe dl. Dacian Cioloş să accepte postul de prim-ministru al unui posibil guvern susţinut politic în viitorul Parlament de liberali şi de USR. Dl. Cioloş rămânând pe mai departe neînregimentat politic

acum 2 zile · comentarii (26)

Suntem pe locul 4 printre europeni la capitolul diaspora: conform unui raport ONU, 3,4 milioane de români locuiesc în altă ţară. Suntem pe locul 4 în lume, după Marea Britanie (cu 4,9 milioane de emigranţi), Germania (cu 4,4 milioane) şi Polonia (cu 4 milioane). Dacă ne raportăm la totalul populaţiei, pentru România diaspora reprezintă 17%.

acum 2 zile · comentarii (63)

Prima proiecţie din România a filmului lui Radu Jude „Inimi cicatrizate“, un mare succes al Noului Cinema Românesc (NCR), dar şi reprezentaţia unui spectacol de Radu Afrim montat la Târgu Mureş, „Tihna“ (după Attila Bartis), la fel de lung ca „Sieranevada“ lui Cristi Puiu (aproape 3 ore), s-au numărat printre atracţiile Festivalului de Teatru de la Timişoara, aflat în plină desfăşurare.

acum 2 zile · comentarii (0)

Creat în vremea beneficului directorat al d-nei Veronica Dobrin, consolidat şi dobândind o personalitate aparte cu fiecare nouă ediţie, festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila a revenit în actualitate, după o pauză impusă de necesarele lucrări de renovare a superbei Casa Rally, în a doua decadă a lunii septembrie a anului 2016.

acum 3 zile · comentarii (0)

De data aceasta, memoria victimelor mârşavului atentat de la 11 septembrie 2001. Căci bunul simţ (comun şi chiar politic) a fost demult înfrânt, de către cei doi parteneri politici pe viaţă, împreună şi separat. Congresul a respins ieri, cu o „majoritate totală”, Veto-ul sfidător al unui deja fost preşedinte.

acum 3 zile · comentarii (35)

Creat în vremea beneficului directorat al d-nei Veronica Dobrin, consolidat şi dobândind o personalitate aparte cu fiecare nouă ediţie, festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila a revenit în actualitate, după o pauză impusă de necesarele lucrări de renovare a superbei Casa Rally, în a doua decadă a lunii septembrie a anului 2016.

acum 3 zile · comentarii (0)

De data aceasta, memoria victimelor mârşavului atentat de la 11 septembrie 2001. Căci bunul simţ (comun şi chiar politic) a fost demult înfrânt, de către cei doi parteneri politici pe viaţă, împreună şi separat. Congresul a respins ieri, cu o "majoritate totală", Veto-ul sfidător al unui deja fost preşedinte.

acum 3 zile · comentarii (35)

Noul ambasador al Rusiei la Bucureşti şi-a depus scrisorile de acreditare pe 7 septembrie. Asta e ştirea oficială, care e parţial falsă. Trei săptămâni mai tâziu, Ambasada Rusă a anunţat depunerea unei donaţii pentru „Cuminţenia pământului”. La comunicat, ruşii au anexat... Pardon!... La comunicat, ruşii au ataşat chitanţa de plată pentru 100 (una sută) euro şi un videoclip în care găsim adevăratele scrisori de acreditare ale lui Valeri Kuzmin.

acum 3 zile · comentarii (101)

Mecanica trupurilor atinse de boală. Metal. Seringi. Luciul faianţei. Lumina. Marea. Detalii. Cadre fixe. Tăietura cu inserţii de text fără litere mari precum fluxul memoriei, vocea interioară. Pe fundal, mereu prezentă, muzica anilor 30. Referinţe istorice, derapajele antisemite ale intelectualităţii anilor 30.  Un film rotund, un film-poem ca o intimă şi infiorată plonjare în durerea pură.

acum 3 zile · comentarii (2)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 2 luni · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 2 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 2 ani · comentarii (66)
Postari Recente