Cula lui Tudor Vladimirescu, administrată de Primăria Şimian. Transferul aprobat de consilierii judeţeni

Cula lui Tudor Vladimirescu, administrată de Primăria Şimian. Transferul aprobat de consilierii judeţeni

Consilierii judeţeni, întruniţi luni în cadrul şedinţei pe luna octombrie, au aprobat trecerea Culei „Tudor Vladimirescu”, din satul Cerneţi, din domeniul public al judeţului Mehedinţi şi administrarea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier în domeniul public al comunei Şimian. Acelaşi transfer a fost aprobat şi pentru Casa Memorială „Nistor” din Cerneţi.

Acest noiembrie al anului 2014 ne aduce alegeri generale în ambele state româneşti. Scrutinurile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie vor fi încheiate la Chişinău pe 30 noiembrie. Dacă cineva îşi închipuie  că alegerile interne din cele două state nu au o miză (cea geo-politică) mai mare decât DNA-urile şi numirile politice în instituţiile de stat, se înşală amarnic.

acum 2 zile · comentarii (1)

Ultimele zile de campanie prezidenţială debutează cu fenomene paranormale. De pildă, un interviu al candidatului ACL Klaus Iohannis, acordat la Pro TV, dispare de pe site în mod misterios, cam ca navele din Triunghiul Bermudelor. La fel a dispărut şi invitaţia adresată Monicăi Macovei pentru următoarea emisiune. Cui îi e frică de Pro TV? (vezi foto).

acum 2 zile · comentarii (12)

Întâiul discurs - destinat cancelariilor de pe mapamond şi opiniei publice - al europeanului Jens Stoltenberg, în noua sa calitate, de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, a fost rostit, simbolic, sub auspiciile Fondului German Marshall al Statelor Unite. Departe de a fi o personalitate defensivă, concesivă, cu orice preţ, noul oficial al NATO a optat pentru un „duş rece“ aplicat celor care mai visează la un nou Pact Ribbentrop-Molotov.

acum 2 zile · comentarii (5)

Matematica! Cei atraşi de această regină a cunoaşterii umane au libertatea de observa şi imagina noi lumi. Natura doar încearcă să imite perfecţiunea sistemelor şi regulilor matematice… În acelaşi timp rareori se întâmplă ca Natura şi toate celelate ştiinţe care se ocupă cu misterele ei să nu aibă nevoie de o schelărie matematică.

acum 2 zile · comentarii (1)

Sfârşitul de săptămână a adus, la Opera din Constanţa, debutul ediţiei XXXX a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, moment aniversar al celui mai „bătrân” festival de gen din ţară, onorat cum se cuvine şi prin diversitatea reperelor incluse în programul ce se derulează între 25 octombrie-23 noiembrie, dar şi prin premiera baletului Romeo şi Julieta de Prokofiev, prezentat chiar în deschidere.

acum 2 zile · comentarii (0)

„Nasc şi la Moldova oameni“... Bucureştiul intră şi el în rândul lumii şi omagiază cei 250 de ani trecuţi de la stingerea marelui compozitor francez Jean-Philippe Rameau (1683-1764) prin cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche. Evenimentul începe joi, cu concertul-spectacol „Rameau – Le Musicien du Roi“, la Palatul Cotroceni, şi are ca highlight concertul „Rameau – 250“, susţinut la Biserica Anglicană de clavecinista Raluca Enea.

acum 2 zile · comentarii (0)

Ideea de a-i aduna într-o distribuţie şi de a-i vedea într-un spectacol altfel, în genul musicalului cu care şcoala îi familiarizează mai puţin pe unii dintre cei mai reprezentativi şi promiţători actori din tânăra generaţie mi se pare a fi unul dintre cele mai serioase atuuri ale celei de-a XXIV ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

acum 2 zile · comentarii (0)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 3 luni · comentarii (66)
Postari Recente