Senatorul Marius Bălu: „Este foarte greu de crezut că o firmă cu zero angajaţi poate să construiască o centrală de 60 de milioane de euro în opt luni şi jumătate”

Senatorul Marius Bălu: „Este foarte greu de crezut că o firmă cu zero angajaţi poate să construiască o centrală de 60 de milioane de euro în opt luni şi jumătate”

Se anunţă o şedinţă furtunoasă mâine la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Consilierii locali liberali vor cere în plenul şedinţei instituirea unor comisii care să verifice modul cum se derulează contractul privind spaţiile verzi, dar şi procedura de achiziţie privind construirea centralei pe gaz în municipiu.

Exerciţiu ISU: Severinul, zguduit de cutremur

Exerciţiu ISU: Severinul, zguduit de cutremur

Peste 50 de pompieri cu 9 autospeciale de intervenţie, alături de echipaje ale instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă, vor simula, joi, începând cu ora 10.30, o amplă operaţiune de salvare a unor persoane surprinse de un cutremur de proporţii în zona Hotelului Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin.

FOTO Dorel a bătut orice record: un drum din Mehedinţi asfaltat dimineaţa s-a umplut de gropi până seara

FOTO Dorel a bătut orice record: un drum din Mehedinţi asfaltat dimineaţa s-a umplut de gropi până seara

Un drum de 1,8 kilometri din localitatea Cujmir, judeţul Mehedinţi, bate orice record la capitolul lucrări proaste: dimineaţa s-a turnat asfaltul, iar seara erau deja gropi. Localnicii s-au bucurat când au văzut, în premieră, utilajele pe strada lor, dar fericirea nu a ţinut prea mult, pentru că, spun oamenii, asfaltul de nici două degete a început să se sfărâme sub ochii lor după doar câteva ore de când fusese turnat.

Una peste alta, primul interviu televizat al lui Dacian Cioloş din postura de prim-ministru ne face să credem că metafora cea mai potrivită este cea legată de pisica lui Schrödinger. Dacian Cioloş este în acelaşi timp şi mulţumit şi nemulţumit să fie un Premier-plombă, doar pentru un an, are şi nu are în acelaşi timp o viziune politică asupra administraţiei, are şi nu are un plan politic pentru după alegerile din 2016.

acum 6 zile · comentarii (6)

Din câte ştiu eu, România are cea mai mare rată de eşec la angajare din UE, adică de abandon sau de separare în primele 3 luni de la preluarea unui job într-o nouă companie. E şi normal să fie astfel, de vreme ce România are cel mai redus indice de încredere generalizată dintre toate ţările europene în care s-au făcut aceste studii.

acum 6 zile · comentarii (11)

Rectificările bugetare adoptate vineri de Parlamentul Republicii Moldova în lectură finală, după ce fuseseră supuse votului şi în octombrie, prevăd venituri mai mici cu peste 1 miliard de lei moldoveneşti (aproximativ 50 de milioane de euro), şi reducerea cheltuielilor cu peste 1,6 miliarde de lei (în jur de 80 de milioane de euro).

acum 6 zile · comentarii (14)

Evenimentul finalului de an, în lumea intelectuală din Basarabia, este apariţia unei noi reviste literare. Intitulată chiar Revista literară, ea aparţine Uniunii Scriitorilor din Moldova şi îşi propune să fie – sub conducerea poetului Teo Chiriac şi cu participarea largă a breslei – o publicaţie reprezentativă a scriitorilor basarabeni şi, în acelaşi timp, o tribună a vieţii literare româneşti unificate.

acum 6 zile · comentarii (1)

Acum, şi nu altădată, e momentul să vorbim de prostia lucie europeană. Nu prostia în general, ci prostia europeană faţă cu barbaria musulmană. În 1915, un ministru rus uitat, sătul de prostia ţaristă faţă cu barbarie bolşevică, aşternea pe hîrtie o cugetare de neuitat: paraliticii de la guvernare se bat fără vlagă cu epilepticii revoluţionari.

acum 6 zile · comentarii (128)

Anton Pavlovici Cehov a scris „Cântecul lebedei” sau „Calhas” între anii 1887-1888 şi a subintitulat-o „scenetă dramatică”. Una dintre nenumăratele lui „piese necehoviene”, numite pe mai departe şi astăzi astfel de exegeza literară, din păcate destul de puţin sensibilă la exegeza scenică a scrierilor dramaturgului.

acum 6 zile · comentarii (0)

”În faţa furtunii de praf, muntele părea un pitic.Profetul privea de la distanţă, din şaua antilopei sale, gândindu-se că norul acela, de două ori mai înalt decât marele Korganon şi fără capăt de-a lungul zării, avea să se strecoare prin fiecare crăpătură, murdărind odăile călugărilor, îngrozind vitele din grajduri, culcând la pământ tufele de lavandă, umplând aerul cu uscăciune[...] Veştmintele profetului începură să fluture sub bătaia...”

acum 6 zile · comentarii (0)

În ultimele 12 luni, am solicitat regulat ca planificarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă să se facă prin implicarea cetăţenilor. Am trimis petiţii chiar şi la Cotroceni pentru „a organiza, sub patronajul instituţiei prezidenţiale, o serie de întâlniri între reprezentanţi ai societăţii civile, oameni politici, experţi şi reprezentanţi ai presei pe tema Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă ce se pregătesc în acest moment.”

acum 6 zile · comentarii (0)

În spatele evenimentelor dramatice pe care le vedeţi desfăşurându-se cu o viteză şi intensitate uluitoare, se joacă un alt joc. Foarte asemănătoare, simbolic (şi poate nu numai) cu principiul „ruletei ruseşti“, jocul dement imaginat în Rusia sfârşitului de secol al XIX-lea.

acum 6 zile · comentarii (56)

Atentatele teroriste de la Paris au reconfigurat lumea în care trăim, îndoliind familii, îngrozind naţiuni şi demolând fundamentele stângii (de fapt, ale stângăciei) politice. „Problema orientală” a redevenit una europeană, iar agresorul de la Kremlin a îmbrăcat mantia salvatorului. Din acest moment nu există cale de întoarcere – alea iacta est (zarurile au fost aruncate).

acum 6 zile · comentarii (23)

Destinul este implacabil, dar în acelaşi timp el este imaterial; el poate fi perceput doar sub forma unei naraţiuni. Pe de altă parte, o poveste, cu cât e mai captivantă, poate să piardă pe drum tocmai implacabilul, din cauza detaliilor. O reprezentare concretă a implacabilului este timpul care se scurge, fără să-l poată opri nimeni şi nimic (doar viteza poate să-l relativizeze).

acum 6 zile · comentarii (0)

Această a doua apariţie sub egida tinerei edituri a Operei Naţionale Bucureşti este, sper să nu mă înşel, primul volum dedicat în ţară şi pretutindeni unui mare cântăreţ român aflat în plină activitate pe scenele internaţionale şi indigene, mezzosoprana Ruxandra Donose. O premieră, aşadar.

acum 6 zile · comentarii (0)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 8 luni · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 1 an · comentarii (66)
Postari Recente