FOTO Cum arată Orşova după prăpădul de luni

FOTO Cum arată Orşova după prăpădul de luni

Orşovenii îşi revin cu greu din coşmarul pe care l-au trăit luni, când ploile torenţiale au făcut prăpăd în întreg oraşul. Drumul principal, dar şi faleza Dunării au fost complet acoperite de apă, astfel că marţi, când apele au început să se retragă, întreg carasobilul era plin de nămol.

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea critică modul de autorizare a caselor construite pe malul apei la Eşelniţa

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea critică modul de autorizare a caselor construite pe malul apei la Eşelniţa

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, prezenţi marţi în Mehedinţi, au solicitat autorităţilor locale să facă o evaluare a pagubelor produse de inundaţii la Orşova şi Eşelniţa şi în funcţie de această raportare se vor acorda ajutoare de la Guvern. Totuşi, cei doi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că s-au acordat autorizaţii de construcţie în zone cu risc de calamitate.

Autospecială pentru salvări de la înălţime de peste 600.000 de euro a intrat în dotarea pompierilor mehedinţeni

Autospecială pentru salvări de la înălţime de peste 600.000 de euro a intrat în dotarea pompierilor mehedinţeni

La sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severinm a avut loc vineri o conferinţă de presă, la care a participat comanda ISU „Drobeta”. În cadrul conferinţei, inspectorul şef al ISU „Drobeta”, colonelul Stănăşel Petre, a prezentat jurnaliştilor informaţii despre Ziua Pompierilor, care se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 13 septembrie.

Iniţiativa Guvernului Ponta de a reduce TVA-ul la pâine s-a dovedit un succes de proporţii! Rezultatele sunt încurajatoare nu doar pentru aplicarea reducerii TVA în cazul altor alimente, dar şi pentru scăderea CAS-ului pe piaţa forţei de muncă, acolo unde, la fel ca şi înaintea de aplicarea TVA-ului redus la pâine, cârcotaşii ar dori să perpetueze inactivitatea.

acum 7 ore · comentarii (0)

Marea întrebare a alegerilor ţinute duminică în Suedia a fost: se întorc sau nu social-democraţii? Interogaţia e legitimă, câtă vreme stânga a lipsit de la guvernare, în ultimul secol, doar 18 ani. După ce Fredrik Reinfeldt a condus guverne de centru-dreapta, din 2006 încoace, Partidul Social - Democrat Suedez al Muncitorilor va reveni la putere. Problema e cu cine va guverna acum.

acum 7 ore · comentarii (0)

Nu trebuie să înlocuiţi toată mobila din casă atunci când vă vine cheful de o schimbare de decor! Nu e eficient din punct de vedere costuri şi nici bătaia de cap nu face sens. Până dăm piesele vechi, până le luăm pe cele noi, riscăm să ne piară pofta de reamenajare, să ne oprim chiar în mijlocul procesului şi să rămânem cu casa neterminată. Şi asta chiar nu cred că ne dorim!

acum 10 ore · comentarii (1)

În primul rând, vă propun să cădem de acord asupra unui aspect prea puţin conştientizat, dar cât se poate de relevant. Avem o organizaţie teroristă numită la un moment dat ISIL – Istamic State of Irak and Levant (Levant cu referire la spaţiul care ar putea fi azi tradus geografic ca Siria cea Mare). Levant în limba arabă este tradus al-Sham şi de aici următorul acronim mai des folosit: ISIS – Islamic State of Irak and al-Sham.

acum 2 zile · comentarii (12)

E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

acum 2 zile · comentarii (16)

StartupBootcamp este un altfel de program de accelerare pentru startup-uri, în principal datorită structurii sale specializate pe diferite industrii. Programul a debutat în anul 2010 si astăzi operează la nivel global prin cele 8 programe dezvoltate în 7 oraşe diferite: Amsterdam, Berlin, Copenhaga, Eindhoven, Israel, Istanbul şi Londra.

acum 2 zile · comentarii (0)

După o fastuoasă deschidere pe scena Atheneului Român, în care au evoluat doi dintre premiaţii ediţiilor precedente – Amir Tebenikhin şi Alexandru Tomescu - , secondaţi de orchestra Filarmonicii George Enescu la pupitrul căreia s-au aflat cei trei laureaţi ai Concursului Internaţional de dirijat Jeunesses Musicales ediţia a V-a : Li Haoran, Jiao Yang şi Donka Miteva, concursul de interpretare s-a deschis mai întâi la secţiunea vioară.

acum 2 zile · comentarii (0)

Distanţa dintre localitatea Yavoriv, din vestul Ucrainei, pe şosea, cu traseu prin Liov, până la Doneţk, este de 1281 de kilometri, ceea ce înseamnă că maşini de luptă performante o pot parcurge, într-un sens, sau altul - fără să întâmpine rezistenţe locale sau să le lase în seama altor subunităţi, specializate în lupta în localitate, ca în Irak -, într-o zi de luptă. Un enunţ valabil la Pentagon, dar şi la Moscova, chiar dacă numai ipotetic.

acum 2 zile · comentarii (0)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

luna trecuta · comentarii (66)
Postari Recente