Ce poţi face la Cazanele Dunării

Ce poţi face la Cazanele Dunării

Ce poţi face la Cazanele Dunării. Plimbări cu barca pe Dunăre, partide de pescuit, drumeţii în Parcul Naţional „Porţile de Fier“, chipul lui Decebal, Mânăstirea Mraconia sunt doar câteva dintre atracţiile zonei cunoscute drept Cazanele Dunării.

Misterioasa Peşteră Veterani, sanctuarul lui Zamolxis nedescifrat de nimeni. Legendele comorilor ascunse în peştera la care ajungi doar pe apă

Misterioasa Peşteră Veterani, sanctuarul lui Zamolxis nedescifrat de nimeni. Legendele comorilor ascunse în peştera la care ajungi doar pe apă

Renumită atât pentru legenda sa, cât şi pentru accesul său mai neobişnuit şi ceva mai aventuros – făcut doar pe apă, peştera Veterani îşi are originea numelui după cel care a fost aghiotantul lui Ianovici, comandantul armatei austriece cantonate la Caransebeş şi care a refortificat peştera la sfârşitul secolului al XVII-lea.

Masajul de drenaj limfatic, o metodă importantă de prevenire a unor boli şi de refacere a sănătăţii. De ce este considerat „regele masajului“

Masajul de drenaj limfatic, o metodă importantă de prevenire a unor boli şi de refacere a sănătăţii. De ce este considerat „regele masajului“

Masajul de drenaj limfatic este unul din cele mai importante dintre toate formele de masaj cunoscute, câştigând o poziţie binemeritată atât în lumea medicinii ştiinţifice, cât şi în cea a terapiilor complementare, fiind o parte componentă a unora dintre secţiile de masaj, fizioterapie sau refacere ale marilor spitale din lume.

„#PrinMehedinţi” trage un semnal de alarmă despre potenţialul turistic al Mehedinţiului

„#PrinMehedinţi” trage un semnal de alarmă despre potenţialul turistic al Mehedinţiului

Unul dintre fotografii noului val românesc, Victor Bogdan Gheorghiţă, a iniţiat proiectul fotografic “#PrinMehedinti”, o radiografie artistică a vieţii în judeţul Mehedinţi: cu probleme, istorii de success, locuri uimitoare şi oameni cu poveşti interesante. Vernisajul expoziţiei a avut loc miercuri seară la Hotelul Grand Continental din capitală, iar, din luna iunie, fotografiile vor pleca într-un turneu în judeţul care le-a inspirat.

Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.

acum 24 ore · comentarii (41)

În noiembrie 2014, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost ales Preşedintele României. După ce s-a instalat în scaunul de lider al naţiunii, dl Iohannis a meditat la cele petrecute în campania electorală şi a dat prioritate pe agenda sa impulsului, planului de a pune pe hârtie gândurile, experienţele de atunci. Prioritatea face calea scurtă de la gând la faptă.

acum 2 zile · comentarii (9)

Cel mai recent studiu CSCI/Infopolitic, realizat la finalul lunii aprilie, constată că românii apreciază intenţia scăderii TVA la alimente, precum şi activitatea Guvernului în domeniul luptei anti-evaziune. Echipa Infopolitic a realizat o cercetare foarte ampla, cu o analiza foarte detaliata, care merita parcursa cu atentie.

acum 2 zile · comentarii (5)

În faţa clădirii galbene a Universidad de Chile (1842) de pe Alameda, principalul bulevard din centrul Santiago sunt parcate 2 dube ale Carabineros (poliţia locală) gata să intervină. De partea cealaltă a trotuarului stau pe poziţii studenţii: de pe pereţi atârnă pancarte sau pânze cu revendicările lor care spun că universitatea nu mai este publică, ci este condusă de piaţă.

acum 2 zile · comentarii (3)

Recunosc faptul că am fost profund surprins de tema de moţiune anunţată de PNL la finalul săptămânii trecute. Şi asta nu pentru că nu aş considera votul prin corespondenţă ca fiind o temă de discuţie, ci pentru că este mai degrabă o temă legată de activitatea Parlamentului.

acum 2 zile · comentarii (6)

Când ajung în ţară, aud în jur prieteni, despre care aş spune că sunt clasa de mijloc a României, afirmînd că le trece prin cap să plece, să-şi găsească un alt rost afară. Mă încearcă de fiecare dată un sentiment de stupoare în faţa încăpăţânatei tentaţii de a pleca, tocmai pentru că vine din partea unor oameni „aşezaţi“.

acum 2 zile · comentarii (116)

Când ajung în ţară, aud în jur prieteni, despre care aş spune că sunt clasa de mijloc a României, afirmînd că le trece prin cap să plece, să-şi găsească un alt rost afară. Mă încearcă de fiecare dată un sentiment de stupoare în faţa încăpăţânatei tentaţii de a pleca, tocmai pentru că vine din partea unor oameni „aşezaţi“.

acum 2 zile · comentarii (116)

UE şi preşedintele României sunt preocupaţi de libera competiţie, însă piaţa liberă, o dogmă de esenţă tare, nu face fotosinteză. Preocupările de bază ar trebui să fie comerţul transnaţional al resurselor de lemn, schimbarea utilizării terenurilor şi criminalii din mafia pădurilor, corupţi care utilizează brute şi gorile plătite să bată ong-işti ori jurnalişti, să radă ecosisteme de o valoare inestimabilă şi să contribuie la distrugerea planetei.

acum 2 zile · comentarii (2)

Statistic România este lider european la numărul de morţi pe şosele. Şi şosele tot nu avem, şoferi teribilişti cu permis “de Piteşti” avem. Statistic blocurile sunt realizate conform standardelor de calitate, să fim feriţi însă de un cutremur major. Statistic avem cea mai mare creştere economică. Statistic … stăm bine.

acum 3 zile · comentarii (28)

În primul rând, antibăsiştii şi băsiştii au găsit un nou prilej să se ia la bătaie în spaţiul virtual. Prima categorie consideră că a primit noi şi devastatoare argumente care să justifice convingerea că Băsescu este răul absolut al României. Ceilalţi sunt revoltaţi şi o acuză pe autoare de josnicie şi trădare în raport cu fostul preşedinte.

acum 3 zile · comentarii (39)

Săptămâna trecută am depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru clarificarea statutului juridic neclar al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în încercarea de a resuscita reprezentarea din mediul preuniversitar.

acum 3 zile · comentarii (12)

Campania PreţCorectLaGaze, începută în urmă cu 100 de zile, “iese în stradă pentru a informa”. Informarea consumatorilor de gaze în scopul realizării unei pieţe funcţionale a gazelor în România şi obţinerea de preţuri corecte, va urma o nouă etapă, cea a dialogului. Pentru aceasta  plecăm în CARAVANA „PRET CORECT LA GAZE”, care va poposi pe data de 29 mai 2015 la Biblioteca Centrala Universitara „Eugen Todoran” Timisoara

acum 3 zile · comentarii (0)

Există, în galeria numelor de referinţă din istoria unui teatru liric, câteva repere înscrise nu doar în albumul personalităţilor, ci mai ales în memoria şi sufletul spectatorilor, cei care, decenii la rând, i-au ascultat şi i-au aplaudat pe artişti în seri de neuitat, în spectacole devenite emblematice, adevărate repere în „grila” valorică de ieri şi de azi.

acum 3 zile · comentarii (0)

Este o opinie unanim împărtăşită, care ţine de „mentalul colectiv” - cum îi spun sociologii - că cel mai mare câştig al „evenimentelor” de la 1989 este înlăturarea dictaturii, deci a constrângerii, şi trecerea la democraţia liberă. Pentru liberalul Călin Popescu Tăriceanu, această libertate ar fi chiar o „libertate absolută”.

acum 3 zile · comentarii (9)

Toate gogoşile guvernului Ponta s-au dezumflat odată cu apariţia raportului Curţii de Conturi a României, care analizează gradul de îndatorare al ţării în ultimii 3 ani. Ne-am lămurit acum şi cum funcţionează guvernarea Ponta: pe împrumuturi masive, care nu se duc în investiţii şi infrastructură, ci în necesarul de finanţare a serviciilor publice, pe care incompetenţa guvernului nu le poate finanţa altfel.

acum 3 zile · comentarii (42)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 2 luni · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 10 luni · comentarii (66)