Ce facem de 1 mai la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii pot face grătare pe Valea Gârbăului în locuri special amenajate. FOTO: Primăria Cluj
Clujenii pot face grătare pe Valea Gârbăului în locuri special amenajate. FOTO: Primăria Cluj

Grătare pe Valea Gârbăului, serbare câmpenească la Muzeul Etnografic sau petrecere cu muzică electronică la Pârtia Mărişel sunt câteva dintre alegerile pe care le pot face clujenii pentru petrecerea Zilei Muncii. Din 1 mai începe şi seria de tururi ghidate  gratuite în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca.

Clujenii pot ieşi la grătare pe Valea Gârbăului un teren de 4 hectare, unde s-a desfăşurat anul trecut Festivalul Peninsula, unde au fost pregătite 18 grătare, un butoi cu apă, toalete ecologice şi locuri de parcare. Aceesul este grauit. „Am muncit să pregătim un cadru decent, unde să puteţi veni la grătar sau o partidă de fotbal în condiţii normale,civilizate şi sperăm să-l menţinem cât mai mult cu putinţă. Contăm pe respectul clujenilor pentru mediu, îi rog să nu lase gunoaie sau alte resturi, pubelele şi toate condiţiile fiind pregătite“, anunţă primarul Clujului, Emil Boc.Edilul a spus că de 1 Mai vor fi şi poliţişti locali pe Valea Gârbăului, dar se doreşte ca prezenţa acestora să fie una discretă. Alte locuri de picnic preferate de clujeni sunt pădurea Făget şi zona Hoia, unde nu sunt amenajate locuri speciale pentru grătărit. 

Serbare câmpenească la Muzezl Etnografic

Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăriile Turda, Aiton, Băişoara, Floreşti, Iara, Mociu, organizează joi, 1 mai 2014 de la ora 12,00 în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia”  din Cluj-Napoca, a treia ediţie a SERBĂRII CÂMPENEŞTI de 1 mai, ca o continuare firească a celor două ediţii de succes realizate în amfiteatrul exterior al cinematografului Mărăşti. De asemenea, în data de 1 mai 2014 va avea loc şi deschiderea pentru vizitare a Parcului Etnografic Naţional „Romulus Vuia”, intrându-se astfel în programul de vară, zilic, de marţi până duminică, între orele 9 şi 17.

Vor participa cursanţii de la secţiile de joc popular din judeţul Cluj înscrise în proiectul „Joc popular clujean”, proiect iniţiat de către Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca în urmă cu patru ani. Vor evolua cursanţii ansamblurilor folclorice populare din Turda (ansamblul folcloric „DATINI TURDENE”  –  instructor coregraf Ioan Cuc), Aiton (ansamblul folcloric „AITONEANA” – instructor coregraf Ioan Cuc), Băişoara (ansamblul folcloric „BĂIŞANA” – instructor Alexandra Crenguţa Rusu), Floreşti (ansamblul folcloric „CUNUNA SOMEŞANĂ” – instructor Dinu Ban), Mociu (ansamblul folcloric al comunei Mociu – instructor coregraf Bianca Cherecheş), Cluj-Napoca (ansamblul folcoric „POPULAR” al Şcolii de Arte Cluj – instructor coregraf Florin Rusu) precum şi cursanţi ai claselor de muzică populară din Cluj-Napoca, coordonatori Ana Strîmturean şi Claudiu Ciotleuş, acompaniaţi de taraful „Vatră de dor” al Şcolii de Arte Cluj.

1-2 Mai Muncitoresc la Pârtia Marişel

“1-2 Mai Muncitoresc” este o petrecere de două zile la cabana “După Ski la wU”, din Mărişel, unde vor face show K-lu, Dubase, Blănillă, NDJ si E’yo Trikz (Jaheyo) si Poliglot. Fiind o petrecere pe 2 zile, si bine inteles că e 1 Mai,organizatorii au pregătit o zonă de camping, cat si două zone de hămaceală comună. DJ’i locali (RO) care au impresionat si impresionează in continuare cu munca lor, un public larg de devoratori de muzica bună.  Mancarea va fi pregatită la ciaune imense, specialităti de ciaun: vom pune la dispozitie un meniu gustos, cat si meniu vegetarian delicios . După Ski la wU impreună cu DSLW Events bifează incă un event si continuă proiectul “Support your local DJ’s” proiect care va sustine DJ’ii prin petreceri doar cu DJ’i locali, artisti romani. Intrarea costă 15 Lei/ zi sau 20 Lei/ ambele zile. 

Tururi ghidate gratuite în centrul municipiului Cluj-Napoca

Începând cu data de 1 mai 2014, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistică, în parteneriat cu Asociaţia Cluj Guided Tours, organizează tururi ghidate gratuite în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca. Aceste tururi au menirea de a prezenta centrul turistic al oraşului într-o manieră atractivă şi educativă, atât pentru vizitatorii municipiului Cluj-Napoca, cât şi pentru clujenii care doresc să-şi cunoască mai bine oraşul. Tururile ghidate gratuite vor fi organizate zilnic, în limba engleză, de la ora 11, respectiv 18. În fiecare sâmbătă de la ora 18 şi duminică de la ora 11, turul va fi prezentat şi în limba română. Locul de întâlnire pentru participanţii la un astfel de tur ghidat este Piaţa Unirii, lângă ansamblul statuar Matei Corvin.

Citeşte şi 

Loc special de picnic amenajat pentru clujeni de 1 Mai: Valea Gârbăului, unde a avut loc Festivalul Peninsula

Expoziţie de 1 Mai: „Visul de aur al omenirii“ în afişe comuniste create de anonimi clujeni

VIDEO Radu Mazăre a lansat campania de promovare a staţiunii Mamaia la Târgul de Turism cu un show ca la Rio. Cu ce îi aşteaptă Mazăre pe turişti

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite