FOTO Grătăreală generală la Iaşi. Unde merg ieşenii să-şi petreacă "liberul" legal. Sute de oameni s-au înghesuit la prăjelile şi berea date gratis de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loc de grătare amenajat pe marginea lacului Ciric FOTO Adevărul
Loc de grătare amenajat pe marginea lacului Ciric FOTO Adevărul

Mii de ieşeni împânzesc astăzi, 1 mai, zonele amenajate pentru petrecerea timpului liber. Cel mai popular complex de agrement este cel de la Ciric.

UPDATE Mii de oameni au mers astăzi în zona complexului de agrement Ciric pentru a se delecta în ziua liberă primită de 1 Mai. Vremea a ţinut cu cei ieşiţi la grătar sau la iarbă verde. Ca în fiecare an de 1 Mai, municipalitatea social-democrată a ţinut să fie în centrul atenţiei şi a oferit, prin intermediul sindicatelor, mici şi bere gratis pentru sute de oameni. Pe de altă parte, alţi mii de ieşeni, printre care foarte mulţi tineri, şi-au văzut liniştiţi de distracţie, departe de grătarul cu iz electoral "prezidat" de primarul Gheorghe Nichita.

Complexul de agrement Ciric a fost redeschis exact în urmă cu un an, pe 1 mai 2013, în urma unui proiect de modernizare controversat, derulat de Primăria Iaşi cu fonduri europene, în valoare de 12 milioane de euro.

Proiectul de reamenajare a Ciricului a început în 2008, dar a fost inaugurat abia în mai 2013, cu trei ani întârziere.

Complexul modernizat dispune inclusiv de două piscine cu plajă, plimbări cu hidrobicicleta şi chiar de un telescaun, cvasi-nefolositor, pentru care Primăria Iaşi a cheltuit 6,4 milioane de lei.

Intrarea în zona de plajă şi la piscine costă 15 lei/zi, iar închirierea unei bărci sau hidrobiciclete 20 de lei/oră în timpul săptămânii şi 30 lei/oră în weekend. Terenul de minigolf costă 50 de lei/persoană/zi. 

Închirierea terenului multifuncţional de sport pe care se poate juca fotbal, baschet, volei sau handbal costă 60 de lei/oră/în timpul săptămânii şi 80 de lei/oră/în weekend. Terenul de tenis de câmp costă 20, respectiv 40 de lei ora în cele două intervale temporare, iar cel de tenis de masă 10, respectiv 20 de lei ora. La paintball, căţărat în copaci şi pentru echipementele de simulare şi structurile gonflabile preţurile variază între 20 şi 60 de lei.

Complexul Ciric are şi trei zone pentru grătare, care vor fi arhipline zilele acestea, dar despre care ieşenii s-au plâns încă de la inaugurare că sunt înghesuite şi că în zonă lipsesc mesele sau sursele de apă potabilă.

O altă zonă de agrement, mai puţin frecventată de către ieşeni, este cea din Cicoarei, pe strada C.A. Rosetti. Grătarele amenajate de municipalitate în areal sunt "la liber" şi pot fi folosite la mica înţelegere cu vecinii dornici să mănânce în aer liber. 

Mulţi ieşeni preferă să-şi facă 1 Mai-ul pe platoul de la releul Bucium. Zona are o suprafaţă considerabilă, nu există locuri de grătar preamenajate, dar este frecventată de sute de persoane.

Meteorologii au anunţat pentru astăzi, 1 mai, la Iaşi, temperaturi cuprinse între 6 şi 13 grade Celsius, cu şanse reduse de precipitaţii.

Mai puteţi citi:

FOTO 1 Mai Muncitoresc: istoria umilinţei unui popor

Centrul timpului liber la Iaşi, Lacul Ciric, a fost curăţat, modernizat, dotat cu telescaun şi va fi redeschis pe 1 Mai. Tarifele, cuprinse între 5 şi 80 de lei

FOTO 1 Mai plin de gratuităţi la Iaşi. Lacul Ciric s-a umplut de oameni veniţi să profite de oferta promoţională valabilă la redeschiderea bazei de agrement

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite