Cei mai buni elevi vorbitori de limbi slave se vor întrece la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 07 – 10 aprilie judeţul Caraş-Severin, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, va fi gazda ediţiei din 2014 a Olimpiadei Naţionale de Limbi materne Slave, respectiv limba maternă cehă, limba maternă sârbă şi limba maternă slovacă

„Este un eveniment de o importanţă deosebită pentru instituţia noastră  care consideră  onorantă încrederea pe care Ministerul  Educaţiei Naţionale a manifestat-o , atribuind  judeţului  nostru capabilitatea  de a   gestiona  un astfel de eveniment, cu o  astfel de însemnătate. Mulţumim pe această cale Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cu prilejul acestui eveniment, în perioada amintită mai sus la Colegiul Tehnic Reşiţa vor concura 74 de elevi provenind din 6 judeţe ale ţării (Bihor, Arad, Sălaj, Mehedinţi, Timiş şi Caraş Severin)“ a spus prof.Ion Moatăr, inspector şcolar. 

Participanţii la această ediţie vor sosi la Reşiţa începând cu dimineaţa zilei de 7 aprilie (Colegiul Tehnic Reşiţa unde vor fi cazaţi), iar la orele 18,00 va avea loc deschiderea festivă a acestui eveniment remarcabil, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caras Severin.  „Au fost invitaţi să participe la deschidere oficialităţi însemnate ale judeţului Caras-Severin, dar şi o serie de diplomaţi din Cehia, Serbia şi Slovacia, diplomaţi care au confirmat participarea fie la festivitatea de deschidere, fie la cea de închidere“ mai spune prof. Moatăr.

Pe data de 8 aprilie, începând cu orele 10,00 elevii vor susţine proba scrisă aferentă fiecărei limbi materne tot la Colegiul Tehnic Reşiţa, iar în seara aceleiaşi zile de la orele 20,00 vor participa la un program  artistic organizat de către judeţul nostru, program în care vor fi prezentate puncte artistice ale  mai multor etnii din Caras-Severin.Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate la Colegiul Tehnic Reşiţa în data de 9 aprilie 2014 la orele 22,30

Festivitatea de premiere se va desfaşura pe data de 10 aprilie 2014 începând cu orele 9,30.

Citeşte şi:

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite