Victima unui clan din Vâlcea destructurat de DIICOT, călcată de nou de interlopi. A fost atacată cu o sabie

0
Publicat:

Incidentul s-a produs duminică după-amiaza, 25 iunie, într-o localitate din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea. Un grup de șapte bărbați puși pe harță a intrat într-un local și a început să facă scandal.

Patronul unui local din Bunești Vâlcea la un pas să fie linșat Foto Colaj
Patronul unui local din Bunești Vâlcea la un pas să fie linșat Foto Colaj

Mărturiile persoanelor implicate în incident coincid doar parțial cu varianta oficială a Poliției. Potrivit martorilor, șapte bărbați de cetățenie romă au intrat într-un local din Bunești - Vâlcea și s-au luat la ceartă cu mai multe persoane, iar apoi l-au atacat pe patron cu o sabie.  

Interesant este faptul că deși în local există mai multe camere de supraveghere, acestea au surprins prea puțin din ce s-a întâmplat. Făptașii se pare că le-au ocolit, ca și cum ar fi studiat terenul înainte, pentru a lăsa cât mai puține dovezi în urmă.

Nu este foarte clar dacă este vorba despre niște reglări de conturi, având în vedere că patronul vâlcean a fost victimă în trecut a unei cunoscute grupări de interlopi din Vâlcea - Clanul Lăbuș -, sau este pur și simplu un incident fără legătură cu trecutul. Poliția Județeană Vâlcea nu a putut să confirme sau să infirme, deocamdată, acest aspect.

Polițiștii care se ocupă de caz susțin că, după cum reiese din primele verificări, doar unul dintre cei șapte bărbați ar fi fost implicat de fapt în scandal, în timp ce ceilalți ar fi încercat să aplaneze altercația.

Surse apropiate anchetatorilor atrag atenția și că, cel puțin pentru moment, nu se poate dovedi că s-a folosit o sabie în incident. Pe camerele de luat vederi se vede doar că este vorba despre un obiect contondent, învelit într-o pungă.  În plus, violențele, chiar dacă au fost comise, nu au lăsat urme fizice, la prima vedere.

Ce susțin martorii: „Lama s-a oprit lângă jugulară”

Victima se afla la localul său din Bunești – Vâlcea când s-a trezit că în restaurant intră șapte bărbați extrem de agitați. Aceștia au început să se certe cu cei din local, în special cu angajatele, iar apoi ar fi intrat peste patron în bucătăria localului.

Unul dintre ei, înarmat cu o sabie, l-ar fi atacat pe Cătălin Z. și, potrivit unor surse neoficiale: „Lama s-a oprit lângă jugulară”.

La violențele din local ar fi asistat și copilul victimei, în vârstă de 7 ani, soția și mama, precum și angajații și clienții care se aflau în incintă. 

Legătura victimei cu Clanul Lăbuș

Cătălin Z., patronul implicat în incident, a fost, cum spuneam, una dintre victimele Clanului Lăbuș - o grupare arestată în 2015 de către DIICOT pentru șantaj, spălare de bani, cămătărie, evaziune fiscală, înșelăciune etc.. Clanul se folosea de firme fantomă și „persoane paravan” din Basarabia pentru a acționa fără să atragă atenția.

Patronul din Bunești - Vâlcea s-a numărat printre afaceriștii locali care, din cauza dificultăților financiare, s-a văzut nevoit să-și caute un partener de afaceri sau bani și a ajuns astfel să fie racolat de interlopi și forțat să plătească dobânzi exorbitante.

Liderul grupării infracționale organizate, Mihăiță Obreja (Miță Lăbuș), a fost la rândul său locotenentul unui alt interlop celebru al Vâlcii, de la jumătatea anilor `90 - Vasile Gorun. Destructurarea grupării Lăbuș a făcut vâlvă la vremea respectivă și când s-a aflat că un șef de Poliție îi ajuta pe mafioți divulgându-le informații secrete. Fostul subcomisar Gabriel Popa, pe atunci adjunct al comandantului Poliției Râmnicu Vâlcea, a fost acuzat că a accesat baza de date a Poliției, privind evidența populației și a dat membrilor grupării datele de identitate ale unor persoane, în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase.  

Ce spune Poliția: 

„La data de 25 iunie 2023, în jurul orei 17:00, polițiștii Postului de Poliție Bunești au fost sesizați, de către un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu privire la faptul că, la o societate comercială din localitate, ar fi avut loc un conflict între acesta și o altă persoană. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în sensul că ar fi avut loc un conflict verbal între aceștia, pe fondul unor discuții în contradictoriu, ulterior cel din urmă l-ar fi amenințat cu un obiect contondent și ar fi exercitat acte de violență fizică asupra bărbatului în cauză”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Sursa citată a mai menționat și că persoana vătămată a refuzat intervenția cadrelor medicale, nefiind identificate urme de violență pe corp.

Cu toate acestea există un dosar penal în această cauză, dar nu pentru tentativă de omor: „În continuare se efectuează cercetări în vederea lămuririi situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și lovirea sau alte violențe, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite