Clanul Piele, 32 de ani de închisoare cu executare. Dumitru Iordache, şeful interlopilor, este căutat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clanul care a făcut legea în Râmnicu Vâlcea va ajunge în sfârşit după gratii. Patru dintre membrii grupului interlop "Piele" au fost deja transferaţi la Penitenciarul Colibaşi.  Dumitru Iordache, zis „Piele”, şi Vasile Stancu sunt daţi în consemn la frontieră.

Tribunalul Vâlcea i-a condamnat pe cei şapte membri ai clanului la 32 de ani şi şase luni de închisoare pentru constituire şi aderare la un grup infracţional, şantaj, fals şi lipsire de libertate, infracţiuni comise în perioada 2001-2005. 

Şeful clanului, Dumitru Iordache, condamnat de magistraţii Tribunalului Vâlcea la şase ani de închisoare, este căutat de poliţişti pentru a fi dus la Colibaşi. Bărbatul a mai executat trei ani de închisoare în perioada 2007-2010 iar, în urmă cu trei ani, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la 11 ani de închisoare pentru evaziunea fiscală, cămătorie, şantaj şi spălare de bani, hotărâre contestată însă de Iordache.

 Poliţiştii îl caută în acest moment şi pe Vasile Stancu, un alt membru al grupului infracţional care a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare. 

 “Patru dintre condamnaţi au fost identificaţi şi transferaţi la Penitenciarul Colibaşi. Alţi doi bărbaţi sunt daţi în consemn la toate punctele de trecere a frontierei, iar poliţiştii efectuează investigaţii pentru identificarea şi încarcerarea acestora”, precizează subinspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Un alt membru al clanului, Constantin Lăzăroiu, nu a putut fi transferat la penitenciarul Colibaşi întrucât este internat într-un spital din Bucureşti, el aflându-se sub pază. 

După un proces care a durat şapte ani, fiecare membru al grupului a primit între patru şi şase ani şi jumătate de închisoare. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite