Un oraş din Vâlcea, sub teroarea unei grupări rome. Unul dintre membri, reţinut 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au reţinut un bărbat din Berbeşti - Vâlcea, după ce oamenii legii au văzut pe o cameră de luat vederi cum acesta agresa un tânăr, punându-i viaţa în pericol.

Ieri seara, 7 martie, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alunu - Vâlcea, un individ de etnie rromă, de 32 de ani, din Berbeşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă.

La începutul săptămânii, bărbatul cercetat a avut o altercaţie cu un alt tânăr din localitate, în faţa unui bar. După cum reiese din imaginile de pe o cameră aflată în vecinătatea barului, înainte de incident cei doi au stat de vorbă în faţa localului când, la un moment dat, bărbatul de etnie rromă a început să-l lovească pe celălalt. Mai mult, l-a îmbrâncit în stradă, chiar în faţa unei maşini. 

Şansa a fost ca şoferii care treceau în zonă să fie foarte vigilenţi şi să aibă prezenţa de spirit să oprească înainte de comiterea vreunui incident. 

În Berbeşti - Vâlcea, un grup de etnie romă provoacă tulburări de mai mult timp. În urmă cu un an, unchiul agresorului, l-a luat la bătaie pe patronul localului în faţa căruia s-a produs şi de această dată agresiunea.

Un alt amic al agresorului a provocat în urmă cu trei ani un accident mortal a cărei victimă a fost o femeie gravidă. Vinovatul a fugit de la locul faptei, pentru ca era minor, nu avea permis şi conducea o maşină împrumutată.

Localnicii susţin că sunt terorizaţi şi le este frică de gruparea violentă de etnie rromă. Dacă şi magistraţii vor ajunge la concluzia că există un pericol pentru societate, agresorul va fi cercetat în stare de arest.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite