UPDATE Rezultate Bacalaureat 2014 Vâlcea, sesiunea de toamnă. Numai 19,65 % din candidaţi au promovat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii nemulţumiţi de rezultateau depus contestaţii luni, între 12.00 şi 16.00. Foto arhivă Adevărul
Elevii nemulţumiţi de rezultateau depus contestaţii luni, între 12.00 şi 16.00. Foto arhivă Adevărul

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă, s-au afişat  la avizierele celor trei centre de examinare din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, notele vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, EDU.RO.

UDAPTE

Rezultate sub aşteptări la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, în Vâlcea. Numai 19,65 % dintre candidaţii care au susţinut toate probele scrise la BAC 2014 au reuşit să promoveze examenul. Potrivit inspectorului şcolar general, Ion Gherghinaru, la această sesiunea, niciun absolvent nu a fost notat cu 10. Primele rezultate au fost afişate deja la avizierele celor trei şcoli unde candidaţii au susţinut examenul. 

Cele mai slabe rezultate la cea de-a doua sesiunea a examenului de Bacalaureat 2014 s-au înregistrat la Liceul de Arte din Râmnicu Vâlcea, unde numai doi din cei 17 candidaţi au promovat examenul.

Promovabilitate redusă şi la Grupul Şcolar Oltchim, unde numai 22 din cei 90 de candidaţi înscrişi au medii peste 6.00.  Ceva mai bine pregătiţi s-au prezentat la cea de-a doua sesiunea absolvenţii Grupului Şcolar “General Magheru” din Râmnicu Vâlcea. 19 din cei 30 de candididaţi de la acest liceu au trecut cu bine de BAC. Printre aceştia se numără şi Cornelia, o vâlceancă trecută de 30 de ani care a terminat liceu la seral. Deşi are patru copii şi un loc de muncă solicitant, Cornelia a reuşit să promoveze examenul cu o medie peste 6. 

image

   

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2014 s-au înscris 1114 absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Vâlcea. Dintre aceştia, peste 500  au dat examen scris la limba şi literatura română, un număr de aproximativ 720 de absolvenţi de liceu din Vâlcea au fost nevoiţi să susţină din nou examen la matematică şi istorie, iar alte câteva sute de tineri au dat examen la biologie. 

La nivel naţional, peste 50 000 de absolvenţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2014. Conform datelor parţiale prezentat duminică după-amiaza de Ministerul Educaţiei, numai  22 % dintre aceştia au reuşit să promoveze examenul. 

Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii luni, după afişarea notelor, în intervalul orar 12.00-16.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 4 septembrie.

Citeste si:

Bacalaureat de toamnă 2014: cu BMW-ul la examen. Bacovia le-a turnat „Plumb“ în ghete elevilor

Bacalaureat de toamnă 2014: Lecţiile video pentru probele scrise de la Bac

SUBIECTE Bacalaureat de toamnă 2014: Rezolvarea subiectelor la limba română, la Adevărul Live: „Foarte puţini se aşteptau tot la poezie“

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite