Un motociclist a rămas fără permis pentru că a demarat de la semafor în trombă, pe o roată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de amenzi au fost date, în urma unei acțiuni de tip „Blitz” care s-a desfășurat pe șoselele din Vâlcea, într-o singură zi. Printre cei care au rămas fără permise s-au numărat zeci de vitezomani.

Motocicliștii care merg pe o roată amendați și fără permis pentru conducere agresivă
Motociclist care conduce agresiv mergând pe o roată. Imagine ilustrativă. Captură YouTube

Aproximativ 30 de șoferi din Vâlcea sau care au tranzitat duminică județul au rămas fără permis de conducere în urma unei acțiuni cu efective mărite, a Poliției Rutiere, care a urmărit prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere în vigoare.

Unul dintre conducătorii auto sancționați de polițiști era minor. El a rămas fără permis de conducere timp de o lună de zile pentru conducere agresivă.

Este vorba despre un adolescent motociclist care deținea permis de categoria A1 care se poate da de la 16 ani celor care conduc motociclete cu capacitate cilindrică până în 125 de cm cubi.

Puștiul a fost surprins în timp ce pleca în trombă pe o roată de la un semafor. A scăpat de amenda cuprinsă între 580 și 725 de lei care se aplică în astfel de situații, doar cu un avertisment în scris.

Sute de șoferi care au tranzitate șoselele din Vâlcea amendați iar zeci rămași fără permise
Acțiune de amploare de tip Blitz pe șoselele din Vâlcea Foto IPJ Vâlcea jpeg

Peste 200 de amenzi pe șoselele din Vâlcea, într-o singură zi

„Polițiștii au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu poartă centura de siguranță sau conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive”, a explicat reprezentantul Poliției Județene Vâlcea, Cătălin Udrea.

Au fost controlate 364 de autovehicule și legitimate 392 de persoane. În urma acțiunii s-au aplicat 207 sancțiuni contravenționale în sumă de peste 78.000 de lei.

Zeci de șoferi grăbiți au rămas fără permise de conducere 

Zeci de șoferi au rămas fără permisele de conducere: 16 pentru viteză, șapte pentru depășire neregulamentară, doi pentru neacordare prioritate vehicul, unul pentru alcool și altul pentru conducere agresivă.

Sute de șoferi care au tranzitate șoselele din Vâlcea amendați și zeci rămași fără permise
Acțiune de amploare de tip Blitz pe șoselele din Vâlcea Foto IPJ Vâlcea jpeg

S-au constatat șase infracțiuni la regimul rutier, fiind reținute cinci certificate de înmatriculare.

„Vă reamintim faptul că, astfel de acțiuni sunt desfășurate permanent pe drumurile publice de polițiștii vâlceni pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră, depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, fiind unul dintre obiectivele polițiștilor. Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte normele de circulație, indiferent de calitatea pe care o dețin: conducător auto, pieton, biciclist, etc., pentru a evita producerea de evenimente neplăcute”, a mai precizat reprezentantul Poliției Județene Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite