Șoferi surprinși din elicopter când depășeau neregulamentar pe Valea Oltului. Au rămas fără permis VIDEO

0
Publicat:

Timp de mai șase ore, traficul rutier de pe tronsonul de DN7 / E81 care străbate județul Vâlcea a fost monitorizat miercuri, 14 septembrie, cu ajutorul unui elicopter al MAI.

Traficul de pe Valea Oltului este monitorizat video din aer FOTO Poliția Română
Traficul de pe Valea Oltului este monitorizat video din aer FOTO Poliția Română

A fost supravegheată, în acest mod, circulația de la intrarea în județul Vâlcea, spre Argeș, de pe Dealul Negru, până la ieșirea spre Sibiu, pe Valea Oltului.

Este vorba despre o acțiune în premieră, care a urmărit atât monitorizarea traficului rutier cât și amploarea tranzitului, în cursul săptămânii, pe unul dintre sectoarele de drum europene / naționale aflate în topul celor mai periculoase drumuri din România, dar și a problemelor existente pe această porțiune: de la ambuteiaje, la accidente, dar mai ales la încălcări ale regimului rutier care determină primele două aspecte menționate.

Imaginile aeriene din colajul video atașat, de la această misiune de monitorizare aeriană, surprind cadre de la decolarea elicopterului MAI de pe un islaz mărginaș al municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și din traficul pe DN7 E81: sensul giratoriu de la intrarea în Râmnicu Vâlcea dinspre Pitești, la intersecția celor două șosele de centură ale orașului: cea sudică (DN67/ DN64) și Calea București (DN7 / E81); iar mai apoi o captură din traficul pe Valea Oltului. 

În intervalul 15:00 - 21:00 au fost constatate din elicopter nu mai puțin de 57 de abateri. Cu ajutorul polițiștilor de la sol au fost date amenzi pe bandă rulantă. Zece dintre șoferi au rămas fără permis, fiind surprinși și filmați din elicopter în timp ce depășeau neregulamentar - una dintre cauzele principale provocatoare de accidente rutiere grave și foarte grave pe Valea Oltului. Tot fără permis a rămas și un șofer care nu a dat prioritate unui pieton.

Echipele de la sol, ajutate de cele din elicopterul MAI

„Colegii noștri au desfășurat o acțiune preventiv - reactivă pentru creșterea vizibilității și reducerea riscului rutier pe DN7 (E81), între kilometrii 157 - 239, cu sprijinul a trei lucrători din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care au survolat și supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Practic, echipajele auto de poliție rutieră aflate în trafic au beneficiat de sprijin aerian. În elicopter s-a aflat un polițist de la Rutieră care a transmis informațiile și imaginile surprinse din aer colegilor aflați la sol, pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere.

14 conducători auto au rămas fără permis

Astfel, în șase ore au fost constatate 57 de abateri, cele mai multe pentru depășire neregulamentară (10), nerespectarea regimului legal de viteză (șase), neacordare prioritate vehicule (două), neacordare prioritate pietoni (una), iar 38 pentru alte nereguli.

Totodată, polițiștii de la sol au controlat 78 de autovehicule, legitimat 92 de persoane și au  efectuat 31 de testări de alcool și o testare de droguri.

Cu această ocazie, au fost reținute două certificate de înmatriculare și 14 de permise de conducere, dintre care 10 pentru depășire neregulamentară, două pentru neacordare prioritate vehicule, unul pentru neacordare prioritate pietoni și unul pentru alte abateri.

Cum s-au luat permisele șoferilor surprinși din aer în depășire neregulamentară

Legislația în vigoare nu permite fotografierea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor aflate în mișcare decât din spate. Mulți șoferi profită de acest lucru în instanță și pretind că alte persoane au fost la volan, ca să scape cu permisul neluat.

Cum a fost însă posibil ca șoferii filmați din elicopter în timp ce depășeau ilegal să rămână atât de repede fără permis?

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vâlcea, abaterile privind depășirile neregulamentare de pe DN7 / E81 au fost filmate cu tehnica montată pe elicopter și comunicate echipajelor la sol pentru oprirea autovehiculelor și aplicarea măsurilor legale conducătorilor auto.

Practic, odată identificat autoturismul (vezi galeria foto), el a fost oprit, iar șoferul aflat la volan sancționat ca atare.

Depășirea și viteza, principalele cauze generatoare de accidente pe DN7 / E81

La misiunea mixtă aeriană - sol de miercuri de pe DN7 / E81, din Vâlcea, au luat parte agenți de circulație din cadrul Serviciului Rutier, al Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și a Poliției Călimănești. 

Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru combaterea nerespectării regulilor privind depășirea și regimul legal de viteză”, a mai precizat Georgiana Țîrcu, reprezentanta Poliției Vâlcea care a venit și cu o serie de recomandări din partea colegilor pentru evitarea implicării în evenimente rutiere grave.

„Înaintea executării manevrei de depășire, este necesară o temeinică asigurare, atât din față cât și în oglinda retrovizoare, iar în momentul depășirii trebuie păstrată o distanță laterală suficientă față de vehiculul depășit. Evitați, pe cât posibil, depășirea în condiții de vizibilitate redusă și pe timp de noapte! Asigurați-vă și semnalizați corespunzător înaintea schimbării direcției de mers!”, sună sfaturile pentru șoferi din partea Poliției Rutiere Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite