Un copil pus să dea startul unei curse ilegale de mașini, în plină zi, în Vâlcea VIDEO

0
Publicat:

Într-un oraș minier din Vâlcea, ziua în amiaza mare s-au organizat curse ilegale de mașini pe un drum județean. Momentele filmate au fost postate pe o rețea de socializare. Imaginile au ajuns la Poliție.

În filmare surprinsă de pe margine de un participant se văd două BMW-uri care demarează în trombă, pe un drum județean din Berbești, după cum avea să se afle ulterior. În mijlocul acestora apare un copil mai mic și un adolescent care dau startul.

Postarea a ajuns în atenția Poliției din Vâlcea care în urma verificărilor i-a depistat imediat pe cei implicați, mai ales că în imagini se văd foarte clar numerele de înmatriculare ale autoturismelor care au participat la cursa ilegală de mașini.

Cei vinovați au fost sancționați. Se pare că cel care a postat isprava este chiar unul dintre șoferii implicați în întrecerea de mașini. Între timp acesta a șters postarea de pe Facebook.

Tot din imagini reiese că drumul este circulat, dar cel mai probabil cursa a fost organizată la sfârșit de săptămână, când nu este trafic rutier prea mare în zonă.

Șoferii, amendați, au rămas fără permis, iar copilul este în atenția autorităților

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au menționat cu privire la cursa ilegală de mașini: „Urmare a unei videoclip postat pe o rețea de socializare, în care două autovehicule efectuează o întrecere neautorizată pe DJ 605 A, în orașul Berbești, din județul Vâlcea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Berbești s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”.

Copil pus să dea startul unei curse ilegale de mașini în județul Vâlcea Sursă captură video FB
Copil pus să dea startul unei curse ilegale de mașini în județul Vâlcea Sursă captură video FB

Urmare a anchetei demarate s-a aflat identitatea tuturor celor implicați în acest incident împotriva cărora s-au și luat primele măsuri. „În urma verificărilor efectuate, au fost identificați cei doi conducători auto - doi tineri în vârstă de 21 de ani și respectiv 23 de ani, din localitate. În urma administrării probatoriului, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Sursa citată a mai menționat că ambilor șoferi le-au fost reținute permisele de conducere și le-au fost eliberate dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație. Unul dintre șoferi, cel care a fost surprins circulând pe contrasens, a rămas fără permis de conducere pe o perioadă de trei luni, pentru conducere agresivă și circulație pe sensul opus de mers. În plus, a primit și o amendă contravențională de 1.450 de lei. Amicul său de curse a scăpat mai ieftin: cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, pentru conducere agresivă și o sancțiune de 580 de lei.

În ceea ce-l privește pe minorul care apare în imagini, cel care a dat start cursei, au fost informați despre acest aspect și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea pentru a face verificări și a lua măsurile care se impun în astfel de situații. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite