VIDEO Lucrări pe timp de noapte, pe Valea Oltului, pentru repararea DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premieră pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri, după ce platforma drumului s-a desprins pe o porţiune de pe Valea Oltului. Constructorii au început să lucreze şi noaptea.

GALERIE FOTO

La scurt timp după miezul nopţii de joi spre vineri, 12 / 13 martie, Direcţia Regională de Drumuri Naţionale Craiova posta pe pagina sa de Facebook o filmare cu lucrările în desfăşurare, în ciuda întunericului, de pe Valea Oltului.

Postarea venea însoţită de următorul comentariu: „Şi în această seară am verificat lucrările de pe DN 7, km 238+100, localitatea Câineni Mari, constructorul a înţeles importanţa finalizării acestei lucrări în timp cât mai scurt şi s-a mobilizat lucrând şi noaptea, după cum se poate vedea în imagini" - a declarat directorul general al DRDP Craiova, Bogdan Bratu.

Reamintim că pe data de 5 martie, pe o porţiune de drum s-a surpat zidul de sprijin, iar de atunci, circulaţia în zonă de desfăşoară alternativ, pe un singur sens, dirijată de semafoare. 

Trei zile mai târziu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode venea la faţa locului pentru a vedea situaţia exactă şi a cere conducerii DRDP să grăbească şi să supervizeze personal lucrările. 

DN 7 / E 81 este unul dintre cele mai circulate drumuri din România, mai ales pe porţiunea care tranzitează judeţul Vâlcea şi face legătura cu Sibiu şi Argeş, pe Valea Oltului şi Dealul Negru. De asemenea, este considerată şi una dintre cele mai periculoase artere rutiere din ţară noastră din cauza numărului mare de accidente care se produc pe acest drum naţional / european, prin intermediul căruia se face legătura între estul şi vestul ţării. 

DN 7 tranzitează judeţul Vâlcea pe aproximativ 90 de kilometri. Este ruta de traversare a Carpaţilor Meridionali cea mai utilizată pentru traficul greu, drept pentru care era de multă lume nu a fost surprinsă când a aflat că zidul de sprijin a cedat, mai ales că de zeci de ani nu s-au mai realizat ample lucrări de consolidare a acestui drum, pe porţiunea de pe Valea Oltului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite