Restricţii pe şosele pentru traficul greu. Unde şi când este interzisă circulaţia

0
0
Valea Oltului, DN7 / E81, în judeţul Vâlcea, văzută din dronă Foto Deniş Fîşcă
Valea Oltului, DN7 / E81, în judeţul Vâlcea, văzută din dronă Foto Deniş Fîşcă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a restricţiona traficul autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone pe cele mai importante rute, printre care şi DN 7 / E 81, la final / început de săptămână, timp de două luni.

Restricţia de circulaţie este valabilă în perioada 1 iulie - 31 august, iar cei care nu o respectă riscă amenzi conform legislaţiei româneşti.

Potrivit CNAIR, în perioada menţionată, traficul greu pe timpul zilei, la sfârşit de săptămână, nu mai este posibil. 

Pe Valea Oltului şi Dealul Negru (DN 7 / E81), restricţia este valabilă între Piteşti (Argeş) şi Râmnicu Vâlcea (Vâlcea)  şi mai departe până la  Veştem (Sibiu), de la intersecţia DN 7 cu DN 7C şi până la intersecţia DN 7 cu DN 1, în fiecare vineri, în intervalul orar 18:00 - 22:00, iar sâmbăta şi duminica între 06:00 şi 22:00. 

Restricţiile de tonaj au în vedere circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată MTMA mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane. 

În ţară mai există şi alte artere rutiere pe care a fost impusă această restricţie: A 2 - Bucureşti (intersecţia A2 cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa (intersecţia A2 cu A4), pe sensul Bucureşti - Constanţa nu se mai poate circula vinerea în intervalul orar 12:00 - 22:00 şi sâmbătă între 06:00 şi 22:00, iar pe sensul Constanţa - Bucureşti duminica în intervalul 06:00 - 22:00 şi lunea între 12:00 şi 22:00. 

În schimb, pe DN 39, pe ambele sensuri dintre Agigea şi Mangalia, de la intersecţia DN 39 cu DN 39 A, până la limita cu staţiunea nu se poate circula de vineri până duminică în intervalul 06:00 - 22:00.

Şi tot în zona Dobrogei, întâlnim aceeaşi restricţie pentru traficul greu pe perioada verii şi pe DN 22C Murfatlar (intersecţia DN 22C cu DN 3) - Cernavodă (intersecţie DN 22C cu A 2), doar pe sensul Murfatlar - Cernavodă, duminica, în intervalul orar 06:00 - 22:00.

Vă mai recomandăm şi:

Cozi de coşmar în trafic pe Valea Oltului: accident rutier la Câineni, lucrări la carosabil în Boiţa

Calvarul de pe Valea Oltului şi Dealul Negru continuă. Cozile disperării s-au mutat din Vâlcea în Sibiu FOTO

Ţara Loviştei, ţinutul magic prin munţi ce va fi tranzitat de două loturi ale Autostrăzii Sibiu–Piteşti FOTO VIDEO

Hăţişul de drumuri din Ţara Loviştei, care ocoleşte Valea Oltului şi scurtează distanţa între Sibiu şi Piteşti cu 50 km FOTO

Restricţii pe DN7. Cozi infernale pe Valea Oltului şi autovehicule de mare tonaj interzise pe Dealul Negru FOTO

De ce Poliţia Rutieră nu recomandă TransPerişani ca variantă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

Cum arată TransPerişani - drumul de munte alternativă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri