Proiect de lege pentru cei candamnaţi pentru corupţie. Deputatul PDL Romeo Rădulescu vrea să li se interzică dreptul de a mai ocupa funcţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul lui Romeo Rădulescu îi vizează şi pe fostul primar Mircia Gutău şi actualul edil al Râmnicului, liberalul Emilian Frâncu FOTO Adevărul
Proiectul lui Romeo Rădulescu îi vizează şi pe fostul primar Mircia Gutău şi actualul edil al Râmnicului, liberalul Emilian Frâncu FOTO Adevărul

Deputatul PDL Vâlcea a declarat, în cadrul unei conferinţă de presă, că va depune acest proiect peste o lună şi că a avut deja discuţii pe această temă cu liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Deputatul Romeo Rădulescu, fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, susţine că este anormal ca o persoană condamnată pentru corupţie să mai poată candida pentru ocuparea unei funcţii publice.

„Pregătesc o surpriză şi am discutat deja cu liderul PSD din Camera Deputaţilor pentru ca toţi cei care au avut condamnări penale să nu mai poată candida. Este un proiect legislativ pe care-l voi depune peste o lună, până la sfârşitul acestei sesiuni. Nu mi se pare normal ca cineva care a fost condamnat  pentru corupţie să mai poată candida pentru o funcţie publică”, a declarat Romeo Rădulescu.

Democrat liberalul consideră că nu se încalcă drepturile omului prin adoptarea unei astfel de legi.

„Un poliţist condamnat pentru corupţie nu mai are voie să ocupe această funcţie, magistraţii condamnaţi pentru corupţie nu mai au  voie să ocupe funcţie publică, contabilii, dacă sunt condamnaţi pentru evaziune fiscală, nu mai au voie să ocupe funcţia. Parlamentarii cu ce sunt mai presus? Suntem pregătiţi, dar  vreau să am semnăturile a jumătate plus unu dintre parlamentari în aşa fel încât acest proiect legislativ să şi treacă”, a mai spus Romeo Rădulescu.

Deputatul PDL a făcut aceste declaraţii în contextul în care fostul edil din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care a executat o pedeapsă privativă de libertate pentru fapte de corupţie, a anunţat că va candida în 2016 pentru un nou mandat de primar.

 De asemenea, actualul primar din Râmnicu Vâlcea, liberalul Emilian Frâncu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în luna septembrie.

Citeşte şi: Fostul primar Mircia Gutău, condamnat la închisoare cu executare în urmă cu trei ani, candidează la alegerile din 2016

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite