Voiculescu: „PNL are acţiuni imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu Traian Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC. FOTO Mihaela Cojocariu/Adevărul
Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC. FOTO Mihaela Cojocariu/Adevărul

Dan Voiculescu a declarat, sâmbătă, că „nu este voie” ca USL să participe la prezidenţialele din 2014 cu doi candidaţi, el precizând că, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, atunci şi PC va avea un candidat propriu. Preşedintele PC a atacat dur PNL, acuzând că liberalii îşi jignesc partenerii de alianţă, încercând o apropiere de PDL şi de Traian Băsescu.

Într-un discurs susţinut la Consiliul Naţional al PC, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al partidului, a precizat: „Nu văd alegerile prezidenţiale cu doi candidaţi din partea USL. Nu e voie. Trebuie să avem USL unit, cu un singur candidat. Dacă celelalte partide din USL vor decide că vor avea fiecare un candidat, eu vă garantez că vor fi 3 candidaţi. Va avea şi PC un candidat. Va fi un candidat redutabil, un candidat căruia nu i se va reproşa nimic, nici că a fost securist, nici că a fost condamnat, nici că a vrut să distrugă România, va fi un candidat ireproşabil, cu şanse mari să intre în turul doi. Nu o spun să sperii pe nimeni”.

„PNL ne-a jignit”

Dan Vociulescu a adăugat că PC doreşte respectarea protocolului USL, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, partidul său va avea propriul candidat. „Noi dorim să se respecte protocolul USL, dar dacă protocolul USL nu se respectă, noi vom fi nevoiţi să candidăm cu candidatul nostru", a mai spus Voiculescu.

La aceeaşi întâlnire de la Consiliul Naţional al PC, Voiculescu a mai declarat că PSD se consolidează, pentru rezultate bune în 2014, iar PNL are acţiuni frivole faţă de parteneri şi acţiuni cel puţin imorale faţă de social-democraţi: 

PNL, celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole faţă de parteneri - PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv: doreşte şi el să aibă rezultate maxime la alegeri. Iată cum fiecare partid politic din USL în această perioadă se consolidează. Fiecare cu metodele lui”. 

Voiculescu l-a bulversat până şi pe Constantin

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sâmbătă, la congresul partidului, că propunerea făcută de Dan Voiculescu ca PC să aibă candidat propriu la prezidenţiale l-a surprins şi pe el, precizând că nu se gândeşte, în acest moment, la o astfel de variantă şi că rămâne fidel deciziei ca USL să aibă un singur candidat.

Întrebat în legătură cu propunerea lui Dan Voiculescu ca PC să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale în cazul în care PSD şi PNL merg fiecare cu câte un candidat, Constantin a spus: „A fost o propunere care ne-a luat prin surprindere, chiar şi pe mine. Nu am avut astfel de discuţii în interiorul partidului. Eu rămân însă ferm deciziei pe care o avem în USL de a avea candidat comun. Este obligaţia noastră faţă de români”.

El a adăugat că ar însemna destrămarea USL existenţa a două sau trei candidaturi la rezidenţiale:

„Candidaturi separate, două sau trei, ar însemna destrămarea USL. Nu cred că vom fi văzuţi bine dacă vom avea o asemenea situaţie. Dincolo de a propune un candidat, trebuie să ne consolidăm şi să avem un rezultat bun. În momentul de faţă, eu nu mă gândesc la o astfel de variantă”.  Vă mai recomandăm:

Articolul anti-Băsescu din ziarul „New Europe“, scris cu consultarea lui Dan Voiculescu

Articolul „Băsescu, ultimul autocrat al Europei“ a fost publicat în ediţia de la Bruxelles după ce şeful publicaţiei „New Europe“, Basil Koronakis, s-a consultat cu Dan Voiculescu, cel care controlează grupul de presă Intact. Jurnaliştii hotnews.ro nu au găsit pe nimeni în redacţia din Bruxelles.

„Scandalul de la Antene”. DNA a cerut o nouă interdicţiei de parăsi ţara în cazul directorului Antena Group

 Dosarul „Scandalul de la Antene” a debutat marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde sunt aşteptaţi fostul senator Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia, pentru a fi judecaţi pentru complicitate la şantaj. În aceeaşi cauză sunt judecaţi şi directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, fostul preşedinte ANAF, Şerban Pop, şi directorul general al Intact Publishing, George Matiescu. DNA a cerut o nouă interdicţie în cazul lui Alexandrescu.

Voiculescu este consecvent: vrea o nouă suspendare a preşedintelui. Ponta şi Dragnea nu aprobă

Preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, consideră că ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pe motiv că a încălcat Constituţia. Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea nu susţin ideea omului de afaceri.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite