Regiunea Vest îl trimite pe Gheorghe Falcă, primarul Aradului, în lupta pentru Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă (stânga) l-a învins pe Cătălin Predoiu (dreapta) cu voturile arădenilor
Gheorghe Falcă (stânga) l-a învins pe Cătălin Predoiu (dreapta) cu voturile arădenilor

Alegerile în sânul PDL în Regiunea de Vest, care au avut loc în acest week-end s-au încheiat cu o uriaşă surpriză. Câştigătorul a fost anunţat sâmbătă seara la Timişoara

Viitorul candidat pentru Preşedinţie s-a ales între Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL şi Gheroghe Falcă, primarul Aradului.  

Democrat-liberalii din Timiş au mers pe mâna lui Cătălin Predoiu. Acesta a strâns 4.851 de voturi (67,31%), în timp ce Gheorghe Falcă a fost votat de 2354 (32,66%). 

Primarul din Arad a câştigat însă net acasă unde a primit 3.519, adică 88,22%, faţă de  470, adică 11,78%, cât a primit Predoiu.

În Hunedoara a fost un echilibru perfect: Cătălin Predoiu 707 (50,07%) -Gheorghe Falcă  705 (49,93%), în timp ce în Caras-Severin tot Predoiu a câştigat cu 960 de votuti (60%), faţă de 640 (40%) ale lui Falcă.

Aşadar, chiar dacă în Timiş, Caras-Severin şi Hunedoara, câştigător a fost Cătălin Predoiu, reprezentantul Regiunii Vest pentru alegerile prezidenţiale va fi Gheorghe Falcă, stăpân absolute în judeţul Arad.

La alegeri au participat 7.245 de membri PDL, 91,70% din cei cu drept de vot.

TOTAL Regiunea Vest

Prezenţă la vot: 67,53%

Gheorghe Falcă: 7218 voturi, adică 50,80%

Cătălin Predoiu: 6988 voturi, adică 49,18%

Prim-vicepreşedintele PDL, Anca Boagiu, prezentă la Timişoara cu ocazia organizării alegerilor în Regiunea Vest, pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României, nu a menajat deloc actualul guvern în frunte cu Victor Ponta. 

“Ce văd astăzi în România cosntruită de către Victor Viorel Ponta…văd o Românie a lui Ceauşescu. Nici pe departe o Românie care să-şi păstresze traiectoria europeană. Un buget de stat care nu are alt obiectiv decât să satisfacă baronii locali, clientela politică, şi să împovăreze cetăţenii şi companiile pentru a crea resursă bugetară care să acopere găurile din buget.  Mai văd un lucru la Ponta - toate diversiunile pe care acesta le lansează în fiecare zi, menite să distragă atenţia românilor de la ceea ce se întâmplă în mod real. Public, toată lumea a dat exemplu taxa pe stâlp, însă pe lângă acestă taxă, mai sunt toate celelalte taxe pe care Guvernul Ponta le impune pentru că este incapabil să creeze resursă bugetară, dar este foarte capabil să creeze resursă pentru şmecherii de partid. Mai văd un lucru la Ponta  – furtul – în fiecare zi fură şi minte, fură idei şi fură proiecte. Victor Viorel Ponta le pune în bugetul de stat ca priorităţi pe 2014. Cred că pot să vă invit în numele lui Victor Viorel Ponta să inauguraţi împreună cu el Casa Poporului”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite