Fost director Romsilva, demis de la șefia Direcției Silvice Vâlcea pe motiv că-și terorizează angajații

0
Publicat:

Gheorghe Mihăilescu, fost director general al Romsilva între 2018 - 2020, a fost demis de la conducerea Direcției Silvice (DS) Vâlcea, în urma unei anchete a Consiliului de Disciplină.

Gheorghe Mihăilescu șeful Direcției Silvice Vâlcea fost director general Romsilva Foto Arhiva pers
Gheorghe Mihăilescu șeful Direcției Silvice Vâlcea fost director general Romsilva Foto Arhiva pers

O parte dintre angajați l-au reclamat că-i terorizează, susținând că este cauza atacurile lor de panică, a anxietății și depresiei cu care se confruntă, în urma jignirilor și intimidărilor, a amenințărilor că-și vor pierde locul de muncă sau că se vor alege cu plângeri penale, la care sunt supuși din luna aprilie a anului trecut și care s-au întețit, potrivit acestora, în ultimele patru luni ale lui 2022.

Decizia de desfacere a contractului individual de muncă a fost semnată miercuri, 29 martie, de actualul director general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Daniel Nicolăescu.

Acuzat din nou de bullying

Directorului Mihăilescu i se reproșează comportamentul agresiv verbal cu angajații. În decizia Romsilva se precizează însă că nu au fost luate în considerare acuzațiile de hărțuire, amenințare, discriminare, intimidare și constrângere psihică, dar „se vor reține faptele de bullying”

În octombrie 2019, pe când era director general la Regia Națională a Pădurilor,  Departamentul Juridic al RNP Romsilva l-a acuzat de mobbing și bullying. De altfel, câteva luni mai târziu, în ianuarie 2020, era înlăturat din funcție în urma unor verificări ale Corpului de Control al Ministrului Mediului.

Iar când s-a întors la Vâlcea, a fost retrogradat din funcție, fiind mutat la Drăgășani, motivându-se tot abaterile disciplinare.

„Meciurile” cu familia fostului premier Cîțu, privind retrocedarea unor păduri

La vremea respectivă, acesta declara unui reporter „Adevărul” că ambele decizii - de îndepărtare din funcția de director general și de retrogradare - reprezintă un „abuz sadea” de natură politică, întrucât contestase retrocedarea pădurilor către familia fostului premier Florin Cîțu.

Era vorba despre 11 hectare de teren pe care le obținuse familia Cîțu în apropierea Domeniului Schiabil Transalpina de lângă Lacul Vidra, în Voineasa - Vâlcea, despre care Gheorghe Mihăilescu spunea că aparțin statului.

„Am atacat în instanță decizia de schimbare (din funcția de director al RPN Romsilva – n.red.), dar și acele reconstituiri de proprietate ale terenurilor care aparțin familiei Cîțu - de când eram director la Vâlcea (la Direcția Silvică Vâlcea - n.red.) și le-am continuat”, menționa silvicultorul vâlcean la vremea respectivă, amintind de plângerile care i-au fost făcute la DNA, dar și de nenumăratele controale la care a fost supus. 

30 de zile la dispoziție pentru a contesta sancțiunea

Ulterior, și-a reluat funcția de director al DS Vâlcea, obținută prin concurs, până miercuri, 29 martie, când a fost demis.

Gheorghe Mihăilescu are la dispoziție 30 de zile pentru a contesta sancțiunea, acțiune de altfel așteptată având în vedere istoricul de până acum.

Până la publicarea acestui articol, nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia conducerii Romsilva.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite