Coliziune între un autocar cu 16 pasageri și un TIR, pe Valea Oltului FOTO

0
Publicat:

Accidentul rutier a avut loc vineri seara, 18 noiembrie, la intrare în Călimănești - Căciulata. Dintre cei 16 pasageri existenți în autocarul implicat în incident, doi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accident s-a produs la intersecția DN7 cu DN7CC. Autocarul avea 16 pasageri
Coliziune între un TIR și un autocar pe DN7 Valea Oltului la intrare în Călimănești Foto ISU Vâlcea

Coliziunea dintre TIR și autocar a avut loc la intersecția DN7 cu DN7CC - șoseaua de centură a stațiunii balneare vâlcene de pe malul Oltului. În final, o singură persoană a ajuns la spital.

„În momentul impactului, în autocar se aflau 16 pasageri, dintre aceștia două persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a suferit un traumatism toracic, după evaluare fiind necesară transportarea sa la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea pentru îngrijiri și investigații suplimentare. Încă un pasager a suferit un atac de panică, acesta fiind evaluat de personalul SMURD la fața locului, nefiind necesară transportarea sa la spital”, a menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Sursa citată a mai precizat că paramedicii SMURD și membrii echipei de descarcerare din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane. În final doar două dintre acestea au primit primul ajutor la fața locului.

„Restul pasagerilor vor continua deplasarea spre Alba Iulia (destinația finală), dar cu un alt autocar din zonă. Pasagerii sunt toți cetățeni români. Pe lângă asistența medicală, pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere, în cazul izbucnirii unui eventual incendiu. Pe toată durata intervenției, traficul rutier a fost afectat în totalitate și ulterior parțial”, a mai . declarat Octavian Fulger de la ISU Vâlcea. 

TIR-ul implicat în accident era încărcat cu carton. Din imagini (galeria foto) pare că șoferul acestuia, în timp ce intenționa să intre de pe DN7CC pe DN7, nu ar fi acordat prioritate de trecere autocarului. De asemenea, în urma impactului autocarul a fost proiectat într-un stâlp din beton de electricitate, de pe sensul opus.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vâlcea șoferii implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului rutier”, a transmis Georgiana Țîrcu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Este al doilea eveniment rutier produs vineri, 18 noiembrie pe Valea Oltului. Cu aproximativ 12 ore mai devreme, în cursul dimineții, un TIR a accidentat mortal un pieton de 86 de ani care traversa strada, în Tuțulești - Racovița. Șoferul are 41 de ani și este din Sibiu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite