UPDATE VIDEO FOTO Poliţişti aflaţi în misiune, deposedaţi de arme şi bătuţi crunt de un clan de romi. Agenţii au apucat să tragă 9 focuri

0
0

Doi poliţişti care urmăreau doi suspecţi au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost deposedaţi de armele din dotare şi bătuţi de rudele suspecţilor. Înainte de a rămâne fără pistoale, poliţiştii au tras 9 focuri de armă.

GALERIE FOTO

UPDATE Cei doi suspecţi principali în cazul de ultraj, lipsire de libertate şi nerespectarea regimului armelor de la Călina - Prundeni, din judeţul Vâlcea, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Este vorba despre doi bărbaţi de 28 şi respectiv 31 de ani, care au fost duşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Cătălin Udrea.   

Joi, 21 noiembrie, se va decide dacă vor rămâne sau nu în arest.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani au dispus, la data de 20 noiembrie, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor Bursă Marin şi Bursă Constantin, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 21 noiembrie 2019, aceştia urmează a fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Drăgăşani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Imagini cu persoanele duse la audieri în cazul de ultraj de la Călina - Prundeni, unde doi poliţişti au fost bătuţi şi deposedaţi de arme:

Potrivit aceleiaşi surse, cei doi agenţi de poliţie: „au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către cei doi suspecţi, faptele fiind comise iniţial în drumul public, în faţa locuinţei familiei Bursă, din satul Călina, comuna Prundeni,  continuând în curtea suspecţilor”.

Procurorii au menţionat şi faptul că anterior cei doi poliţişti „procedaseră la urmărirea în trafic, pe DN 64 Orleşti - Prundeni, a unei autoutilitare conduse de suspectul Bursă Marin, care nu oprise la semnalul regulamentar efectuat de lucrătorii de poliţie, existând suspiciuni cu privire la transportul, cu această autoutilitară, a unor bunuri interzise sau fără documente justificative. Urmărirea s-a oprit în faţa locuinţei suspectului Bursă Marin,  cei doi agenţi de poliţie fiind nevoiţi ca pe parcursul urmăririi,  să facă uz de armă. După ce suspectul Bursă Marin a a oprit autoutilitara, atât acesta cât şi suspectul Bursă Constantin au exercitat acte de violenţă asupra celor doi agenţi de poliţie, reuşind deposedarea acestora de armamentul din dotare, lipsindu-i, totodată, de libertate, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani”.

UPDATE Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a transmis câteva amănunte noi legate de ce s-a întâmplat la Călina, în Prundeni - Vâlcea. Printre acestea şi o informaţie potrivit căreia o parte dintre persoanele implicate în ultraj au fost prinse în Slatina - Olt, dar şi pentru ce infracţiuni s-a deschis dosar penal.

„În noaptea de 19/20 noiembrie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orelor 01:00, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Prundeni - Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. 

În cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate pe raza municipiului Slatina, judeţul Olt, fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani  pentru efectuarea actelor de  urmărire penală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”.

I

UPDATE Potrivit surselor noastre, bărbaţii care au fugit azi-noapte de poliţiştii vâlceni, când s-a încercat oprirea lor în trafic cu focuri de armă de avertisment, transportau ilegal porci.

Sunt audiate la această oră mai multe persoane la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani - Vâlcea, inclusiv proprietarul autoutilitarei cu care se transportau porcii.

La faţa locului au fost chemaţi şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care, în lipsa unor acte de provenienţă şi transport, vor proceda la confiscarea animalelor şi sacrificarea acestora.

Spiritele în satul Călina - Prundeni din judeţul Vâlcea s-au încins foarte tare în ultimele ore, după ce mai multe forţe de ordine au descins în comunitate pentru a-i duce la audieri pe toţi cei implicaţi în acest caz. 

UPDATE: IPJ Vâlcea a oferit detalii despre incidentul din satul Călina, confirmând tragerea de către poliţişti a nouă focuri de armă, dar refuzând să confirme informaţiile „Adevărul” potrivit cărora poliţiştii au fost deposedaţi de armele din dotare. „La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 01:00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Naţional 64 ,  au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat continuându-şi deplasarea.  Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta  nu l-a făcut. În cele din urmă, autoutilitara a oprit în faţa unei locuinţe din satul Călina, iar în timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, au fost agresaţi de către şofer şi  alte persoane aflate la faţa locului. Imediat în sprijinul poliţiştilor a sosit un alt echipaj  din cadrul Poliţiei Municipiul Drăgăşani. Cei doi poliţişti au fost transportaţi la o unitate spitalicească în vedere acordări de îngrijiri medicale. Până în momentul de faţă au fost conduse la  audieri mai multe persoane,  fiind identificaţi agresorii.  În cauză, cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani”, au transmis reprezentanţii IPJ. Întrebaţi la aproape 10 ore de la incident dacă se confirmă faptul că poliţiştii au fost deposedaţi de arme, reprezentanţii IPJ Vâlcea au răspuns doar: „Armele sunt în posesia noastră”. 


Incident grav într-un sat din judeţul Vâlcea. Doi poliţişti aflaţi în misiune au fost agresaţi de rudele suspecţilor, care i-au deposedat pe agenţi de armele din dotare. Totul s-a petrecut în satul Călina, comuna Prundeni, din Vâlcea. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi poliţişti au urmărit în trafic o autoutilitară în care se aflau două persoane de etnie romă cunoscute în zonă ca persoane cu antecedente penale.

Pentru a-i opri pe suspecţi, poliţiştii au tras 12 focuri de armă, fără a fi nimeni rănit. La un moment dat, maşina în care erau cei doi suspecţi a oprit în faţa casei în care aceştia locuiesc. Din casă au ieşit rudele celor doi care i-au agresat pe cei doi poliţişti, lăsându-i fără pistoale şi fără muniţie. În urma agresiunilor la care au fost supuşi, poliţiştii au suferit traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă nazală şi de arcadă, fiind transportaţi la spital.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea a confirmat incidentul, dar nu a putut oferi mai multe detalii. 

 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri