Comisari de la Protecţia Consumatorilor, suspectaţi de luare de mită, arestaţi: „S-au mânjit pentru 500 de euro”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mită - funcţionari publici Foto colaj
Mită - funcţionari publici Foto colaj

Suspiciunile de luare de mită şi fals intelectual privesc comisari pentru Protecţia Consumatorului din două judeţe: Vâlcea şi Argeş.

În acest sens, în cursul acestei săptămâni, au fost efectuate o serie de percheziţii domiciliare, dar şi la sediile instituţiilor, demarate de procurorii anticorupţie, în urma cărora doi comisari superiori au fost reţinuţi iniţial, iar apoi arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

„Procurorii anticorupţie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au efectuat percheziţii domiciliare în opt locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea, din care două erau la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Chiar dacă au fost arestaţi preventiv doar doi comisari, procurorii au precizat că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane din ambele judeţe.

Legat de cele două arestări preventive de la finele acestei săptămâni, precizăm că este vorba despre doi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş. 

Anchetatorii au stabilit, deocamdată, în cazul lor că în cursul acestui an, în perioada februarie – aprilie, au pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici bani şi foloase necuvenite în sumă de 2.350 lei. În schimbul acestora, nu aplicat amenzi, iar pentru a favoriza agenţii economici la efectuarea de controale, menţionau în procese verbale că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate.

Oamenii legii au descoperit în cazul unui comerciant care a acceptat să dea mită că acesta nu numai că utiliza produse expirate, dar nici măcar nu deţinea autorizaţie de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, iar condiţiile de muncă oferite erau insalubre.

Aceleaşi suspiciuni planează şi asupra altor comisari pentru Protecţia Consumatorilor din Vâlcea şi Argeş. 

Sub protecţia anonimatului, unul dintre comisarii OPC contactaţi s-a arătat profund dezamăgit de gestul colegilor săi: „Este o pată pe obrazul nostru, al tuturor. Dacă n-ar fi fost arestaţi, poate aş fi gândit că este o greşeală, dar... Ne-au făcut de râs, s-au mânjit pentru 500 de euro, iar acum toţi suntem puşi în aceeaşi oală. Zvonuri despre colegi care iau mită au tot existat de-a lungul vremurilor, în cazul unora s-a dovedit, în cazul altora nu. Dacă sunt vinovaţi şi alţii - trebuie să răspundă pentru ceea ce fac”. 

Cei doi comisari arestaţi au contestat măsura la Curtea de Apel Piteşti, unde iniţial au fost programaţi pentru data de 1 iunie, ca termen de judecare, iar ulterior s-a revenit pentru data de 3 iunie când se va decide dacă vor rămâne sau nu după gratii.

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Profitând de pandemie, o reţea de escroci a preluat fraudulos companii de zeci de milioane de euro. Cum acţionau

Ce averi au poliţiştii arestaţi din Sibiu: casă de 500 de metri pătraţi, câştiguri din pariuri, maşini şi terenuri

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite