VIDEO FOTO Fraţii Bursă, romii care au vrut să-i execute pe poliţiştii din Vâlcea, au fost arestaţi

0
0

Fraţii Marin şi Constantin Bursă, din localitatea vrânceană Prundeni, care i-au bătut, sechestrat şi ameninţat cu armele pe doi poliţişti, vor sta după gratii în următoarele 30 de zile, fiind acuzaţi de ultraj, lipsire de libertate şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

GALERIE FOTO

Suspecţii principali în cazul de ultraj de la Călina - Prundeni, din judeţul Vâlcea, reţinuţi miercuri, vor rămâne după gratii următoarele 30 de zile. Decizia a fost luată joi, 21 noiembrie, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Drăgăşani, care a fost de acord cu propunerea procurorului de arestare preventivă a fraţilor Bursă Marian şi Bursă Constantin.

Reamintim că doi poliţişti vâlceni au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost agresaţi de un clan de romi din satul Călina, comuna Prundeni. Acest lucru s-a întâmplat după ce fraţii Bursă au refuzat să oprească autoutilitara în care circulau, pe DN 64, la semnalele poliţiştilor. Efectau un transport ilegal de porci şi sperau să scape de oamenii legii, la adăpostul nopţii, era trecut de ora 01.00, a zilei de 19 / 20 noiembrie.

Agenţii i-au urmărit pe mai bine de 10 kilometri şi i-au somat să se oprească, făcând uz de armă. Urmele din caroserie demonstrează că au ţintit cauciucurile dubiţei suspecte. 

Maşina fugarilor s-a oprit în faţa unei case din satul Călina, unde poliţiştii au fost „agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către cei doi suspecţi, faptele fiind comise iniţial în drumul public, în faţa locuinţei familiei Bursă, din satul Călina, comuna Prundeni,  continuând în curtea suspecţilor”, potrivit probelor de la dosar.

În timpul altercaţiilor, cei doi fraţi au fugit, fiind prinşi, după câteva ore, la peste 45 de kilometri depărtare, în municipiul Slatina din judeţul Olt. Au fost duşi la audieri încătuşaţi şi dat fiind pericolul pe care-l prezentau, s-a luat decizia reţinerii lor pentru 24 de ore. Înainte de expirarea acestui interval, au primit mandat de arestare preventivă.

   

Pe pagina proprie de Facebook, sindicaliştii poliţiştilor de la EUROPOL au oferit şi alte detalii din acest caz potrivit cărora, după ce agenţii de poliţie au fost deposedaţi de arme şi sechestraţi în curtea fraţilor Bursă, „rromii le-au pus pistoalele la tâmplă, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul, doar că încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi!”. 

Şi în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a specificat că: „le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiul Drăgăşani”.

Liderul aceluiaşi sindicat - EUROPOL - a declarat şi că fraţii Bursă, cunoscuţi în zona de baştină ca fiind samsari de animale, fac parte de fapt dintr-o grupare de recidivişti care se ocupă cu furtul de porci. „Vin cu maşina şi îi ridică, pur şi simplu, din curţile oamenilor. Au instaurat panica în zeci de sate. Au între 50 şi 70 de furturi la activ”, a spus Cosmin Andreica. Cei care se opun acestor furturi, sunt ameninţaţi, intimidaţi şi terorizaţi. Andreică a mai declarat că cei doi:. „Nu se ocupă, exclusiv, cu furtul de animale. Mai trimit şi tinere să se prostitueze în Spania”, acuzaţii grave care, dacă se confirmă, pot constitui probe grele la dosar.

Poliţiştii care au fost la un pas să fie linşaţi au scăpat cu ajutorul colegilor pe care-i anunţaseră când au realizat că sunt depăşiţi de situaţie. Ei au ajuns iniţial la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Drăgăşani cu traumatisme craniene, fracturi de piramidă nazală şi arcadă, ulterior, unul dintre ei fiind transferat la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea.

I

Agenţii se aflau în misiune de patrulare. Fac parte din Secţia 4 Poliţie Rurală Prundeni care acţionează pe raza a 15 localităţi din subordine. Fiecare venea de la câte un post de poliţie din cele arondate secţiei, unul de la Olanu şi celălalt de la Ioneşti.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite