Weekend cu ghinion pentru turiști. Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, închis din cauza vântului puternic

0
Publicat:

Instalaţiile de transport pe cablu care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 din Masivul Bucegi nu au fost pornite, sâmbătă, din cauza vântului puternic, domeniul schiabil al staţiunii Siania nefiind practicabil din cauza rafalelor.

image

Administratorii domeniului schiabil au anunțat sâmbătă printr-o postare pe pagina de socializare că Gondola Carp şi tronsonul 2 al telecabinei Sinaia, care transportă turişti de la Cota 1400 la Cota 2000 în Masivul Bucegi nu au fost pornite din cauza vântului a cărui viteză ajunge la 90 de kilometri pe oră. În aceste condiţii, nu au fost pornite nici Telescaunul Expres, Telescaunul Dorului, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui şi Teleschi Călugărul, iar domeniul schiabil al staţiunii este închis.

Turiştii aflaţi la Sinaia în acest weekend pot urca cu telegondola sau cu telecabina până la Cota 1400 din Bucegi, însă nu pot schia pe pârtia Nouă, care nu are suficientă zăpadă pentru a permite practicarea sporturilor de iarnă. "Stratul insuficient de zăpadă nu mai permite amenajarea corespunzătoare", se arată în mesaj.

Păltiniș a deschis sezonul la sfârșitul lui noiembrie 2022

Păltiniș, din județul Sibiu, stațiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din țară – 1.442 metri, a deschis sezonul de schi încă de la finele lunii noiembrie 2022.

Păltiniș nu este singurul loc din județul Sibiu destinat pasionaților sporturilor de iarnă, dar este cel mai bine dotat, cu cea mai variată ofertă de pârtii, servicii, instalații și cazare. Pârtii de ski și snowboard au mai fost amenajate și la Jina, Gura Râului (Trecătoarea lupilor) și Bâlea.

Alte domenii schiabile destul de apropiate sunt și în județele învecinate: Transalpina Ski Resort de la Obârșia Lotrului - Vâlcea ori Domeniul Schiabil Șureanu din Tău, la granița județelor Alba și Hunedoara. 

Revenind la Păltiniș Sibiu, pasionații de schi și / sau snowboard pot alege între Arena Platoș și Pârtia Oncești. Deocamdată, sezonul de schi s-a deschis la Arena Platoș Păltiniș, încă de la finele lunii noiembrie. La jumătatea lunii decembrie, deja tunurile de zăpadă funcționau la capacitate maximă. Temperaturile scăzute contribuiau atât la calitatea zăpezii cât și la rezistența acesteia, pentru un sezon întreg.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite