Un pod a fost luat de viitură la Azuga, în timpul furtunii de sâmbătă noapte. Mii de gospodării din Prahova sunt în beznă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pod a fost luat de viitură la Azuga FOTO captură video/Andrei Pintenaru
Un pod a fost luat de viitură la Azuga FOTO captură video/Andrei Pintenaru

Furtuna de sâmbătă noaptea a făcut ravagii pe Valea Prahovei unde un pod a fost luat de viitură, mai multe drumuri au fost inundate, iar mii de gospodării au rămas fără curent electric şi apă potabilă.

Puţin după mizeul nopţii, localnicii din Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Valea Doftanei, Cornu, Şotriile, Proviţa de Sus, Adunaţi şi Secăria au primit mesaj RoAlert prin care erau avertizaţi că zona se află sub avertizare de cod roşu de vreme severă. Avertismentul s-a concretizat într-o furtună în toată regula care a distrus un pod la Azuga, a inundat mai multe drumuri la Sinaia şi Buşteni şi a lăsat în beznă mii de case din Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus şi Proviţa de Jos.

Potrivit ISU Prahova 3590 de consumatori din localităţile amintite au fost afectaţi de fenomenele meteo extreme.

Judeţu Prahova se află în continuare sub aretisment de cod portocaliu de vreme severă, cel puţin până duminică la orele 22.00.

Hidro Prahova a anunţat că sunt probleme şi la furnizarea de apă potabilă în staţiunile montane.

Video: Andrei Pintenaru


  Pentru abonaţii din oraşul Sinaia:

- Distribuţia din Staţia de apă Oppler a fost reluată la jumătate din capacitate, furnizarea apei urmând să fie asigurată în regim normal, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.

- Pentru Staţia de apă Valea Dorului, până în prezent, echipele de intervenţie ale societăţii HIDRO PRAHOVA SA au curăţat captarea, operaţiune urmată de spălarea filtrelor şi încărcarea bazinului.


Potrivit estimărilor, care depind în principal de evoluţia condiţiilor meteo, până la finalul zilei va fi reluată distribuţia şi pentru abonaţii care sunt alimentaţi din această Staţie, mai exact cei din cartierele Izvor şi Platoul Izvor.

Vă recomandăm şi:

Copaci doborâţi de vijelie în mai multe localităţi din Gorj

Cod galben de furtuni în Capitală şi în 24 de judeţe. Valul de căldură persistă în vestul şi sudul ţării | HARTĂ

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite