Primarul și fostul primar ai comunei Gura Vadului, sub control judiciar în cazul Ferma Dacilor. Ce au descoperit anchetatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, precum și fostul edil al localității au fost plasați sub control judiciar în cadrul dosarului deschis de anchetatori, în urma incendiului tragic de la Ferma Dacilor, conform surselor judiciare citate de Agerpres.

Opt persoane au murit în incendiul de la Ferma Dacilor FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
Opt persoane au murit în incendiul de la Ferma Dacilor FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

În aceeași cauză, a fost reținută și o funcționară din cadrul primăriei, responsabilă cu amenajarea teritoriului și urbanismul.

Anchetatorii susțin că demersurile pentru regularizarea situației Fermei Dacilor au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legale, inclusiv ale Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții.

Procurorii au constatat că unitatea turistică a funcționat fără respectarea normelor de securitate la incendiu, neobținând avizele și autorizațiile necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Incendiul de la Ferma Dacilor, produs la data de 26 decembrie 2023, a însemnat pierderea a opt vieți omenești, dintre care cinci adulți și trei copii și distrugerea clădirii. Potrivit anchetatorilor, sursa probabilă a incendiului, „efectul termic al curentului electric”, este legată de neregulile privind siguranța la incendiu și nerespectarea normativelor.

Totodată, procurorii au descoperit că la nivelul primăriei au fost eliberate două certificate de atestare a edificării/extinderii construcției, care au furnizat informații eronate sau au omis să verifice îndeplinirea condițiilor legale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite