Cum arăta Ferma Dacilor, complexul turistic care a ars în Prahova. Cât costa o noapte de cazare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un colț al Prahovei, departe de agitația urbană, se afla Ferma Dacilor, un adevărat refugiu în mijlocul naturii, cu povești spuse de văile și dealurile mângâiate de soare. Complexul turistic a fost construit în urmă cu un deceniu și își propunea să aducă oaspeților o experiență unică și autentic românească.  În a doua zi de Crăciun din 2023 a ars din temelii.

Ferma Dacilor, un complex turistic de poveste FOTO Colaj fermadacilor.ro
Ferma Dacilor, un complex turistic de poveste FOTO Colaj fermadacilor.ro

Cu aproximativ 40 de hectare de teren, Ferma Dacilor a fost concepută în 2013 ca un proiect familial, gândit pentru a împărtăși iubirea pentru natură și gastronomia tradițională, potrivit informațiilor de pe site.

Complexul avea o capacitate de până la 150 de oameni. Punea la dispoziție: 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate, 4 colibe dacice, 6 cabane în pădure și 10 locuri de campare și parcare pentru mașini și autorulote.

O oază de eleganță și tradiție, redusă la cenușă

Un element distinctiv al Fermei Dacilor era respectul față de tradiții și natură. Cu un decor minimalist, Ferma Dacilor păstra doar utilitățile esențiale, oferind electricitate și apă caldă, dar limitând semnalul GSM și accesul la internet. Nicio cameră nu avea televizor, permițând oaspeților să se bucure de liniște și să se conecteze cu mediul înconjurător.

Camerele, fiecare cu baia lor privată, emanau farmec și confort, cu așternuturi proaspăt spălate și ferestre ce ofereau priveliști la vale și dealurile împădurite. Cabanele din pădure, așezate cu grijă, asigurau un refugiu intim în mijlocul naturii, iar căsuțele suspendate adăugau o notă de aventură.

Prețurile pentru o noapte de cazare variau, în funcție de opțiunea aleasă:

• 350 lei/noapte (single)

• 400 lei/noapte (double), cu mic dejun inclus, pentru cabanele din vie, prevăzute cu 2 paturi twin.

Ferma Dacilor nu era doar un loc de cazare, ci și un teritoriu plin de activități recreative. Oaspeții puteau să se bucure de lecții de călărie în manej sau să exploreze împrejurimile pe jos sau cu trăsura.

Terenuri de fotbal, volei, badminton, tenis de picior și baschet erau la dispoziția tuturor. Până la incendiul tragic, atmosfera la Ferma Dacilor era una de vis, cu turiști care se bucurau de Crăciun, înconjurați de un peisaj feeric. La atractivitatea destinației contribuiau obiectivele turistice din zonă, cum ar fi situl dacic de la Budureasca sau Muzeul Conacul Bellu.

Tragedie în doua zi de Crăciun

Povestea Fermei Dacilor a fost umbrită de tragedia care a avut loc marți dimineață. Un incendiu devastator a distrus această comoară rurală, iar tragedia s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. O clădire formată din lemn, cu parter și mansardă, care găzduia atât momente de bucurie, cât și amintiri prețioase, a fost înghițită de flăcări.

Incendiu Ferma Dacilor FOTO ISU Prahova
Incendiu Ferma Dacilor FOTO ISU Prahova

Autoritățile au fost rapid alertate și au activat Planul Roșu de Intervenție. În urma intervenției pompierilor, două persoane, un adult și un copil, au fost găsite decedate, iar bilanțul ar putea crește. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite