Inundații majore în județul Prahova: mașini luate de viitură și drumuri măturate de puhoaie. Localitățile aflate sub cod portocaliu VIDEO

0
Publicat:

Inundații catastrofale au lovit, duminică seara, județul Prahova. Trei mașini au fost luate de o viitură care s-a format pe pârâul Sărata, în localitatea Vâlcănești. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de averse torențiale și grindină pentru întreaga zonă.

Mașini luate de viitură FOTO Captură video phonline.ro
Mașini luate de viitură FOTO Captură video phonline.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a confirmat că, din fericire, nu au fost înregistrate victime, după ce natura s-a dezlănțuit, potrivit phonline.ro.

Cu toate acestea, pagubele materiale sunt semnificative. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, nivelul pârâului Sărata a crescut brusc în localitatea Vâlcănești, luând cu el trei autoturisme. Din cele trei mașini afectate, una era funcțională. Celelalte două erau neutilizate.

„În localitatea Vâlcăneşti a crescut nivelul pârâului Sărata, au fost luate de viitură trei autoturisme (fără victime, doar una dintre ele este o maşină funcţională, două fiind neutilizate) pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Plopeni se află la faţa locului şi rămâne pentru monitorizare. Pârâul are încă un nivel crescut”, se arată în comunicatul ISU Prahova.

Echipele de intervenție din cadrul Punctului de Lucru Plopeni sunt prezente la fața locului și monitorizează situația. Cu toate acestea, nivelul pârâului rămâne ridicat, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare continuă.

Meteorologii au emis un avertisment cod portocaliu pentru mai multe localități din județul Prahova, inclusiv Vâlcănești, unde fenomenele meteo periculoase. Este vorba despre averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Un mesaj RO-ALERT a fost trimis populației pentru a-i avertiza cu privire la aceste condiții meteorologice severe.

Localitățile vizate sunt: Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albești-Paleologu, Lipănești, Măgurele, Vâlcănești, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Bălțești, Plopu.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite