Alertă meteo: Cod galben şi Cod portocaliu de viituri şi inundaţii până la miezul nopţii. Judeţele vizate

0
Publicat:

În contextul în care miercuri a plouat în toată ţara, în unele zone fiind înregistrat Cod galben, joi, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de viituri. Acestea sunt valabile până la miezul nopţii şi vizează râurile din Dobrogea, anunţă Agerpres.

Foto arhivă, Gaby Henning
Foto arhivă, Gaby Henning

Potrivit hidrologilor, în prima parte a zilei, până la ora 17.00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii, cu creşteri de debite, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, pe râul Topolog, pe raza judeţelor Tulcea şi Constanţa.

De asemenea, pe parcursul zilei de joi, până la ora 00.00, va fi valabilă atenţionarea Cod galben de torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile din Dobrogea, tot în judeţele Tulcea şi Constanţa.

Vă reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben şi pentru vânt, valabilă pe parcursul zilei de joi, pentru mai multe județe din România. 

Conform informațiilor transmise de meteorologi, sunt vizate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Aceste zone se vor confrunta cu intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge între 55 și 65 km/h, iar local, izolat, vitezele vântului pot ajunge și la 70 km/h.

MeteoPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite