Incident feroviar grav la Azuga: 3 tinere au ajuns la spital. Trenurile au întârzieri de peste două ore

0
Publicat:

Trei tinere cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din București și Buftea, au ajuns la spital în urma unui incident feroviar, ce a avut loc luni. A fost vorba despre ruperea pantografului de la locomotiva trenului IR 1742, la ieșirea din stația Azuga.

Pantograful de la o locomotivă s-a rupt
Pantograful de la o locomotivă s-a rupt

Victimele, în stare stabilă

Cele trei victime au fost transportate la Spitalul Sinaia. Potrivit medicilor, acestea au suferit zgârieturi și disconfort ocular, provocat de spargerea geamurilor vagonului. Tinerele se află, în prezent, sub investigații la Oftalmologie, starea lor fiind stabilă.

Inițial, traficul feroviar pe segmentele Valea Largă – Braşov şi Predeal – Azuga, inclusiv pe anumite linii din staţiile Predeal şi Azuga, s-a desfășurat pe un singur fir. Acest fapt a determinat staționarea garniturilor R 3024 și 11632 în spatele trenului IR 1742. Celelalte trenuri care tranzitau cele două segmente feroviare au circulat pe celălalt fir.

„Transmitem scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate de trenurile care staţionează temporar la această oră şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Bucureşti depune toate eforturile necesare pentru restabilirea circulaţiei în condiţii normale, în cel mai scurt timp”, a transmis CFR SA.

Întârzieri de peste două ore

Reprezentanții CFR SA au anunțat, ulterior, că intervențiile pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact au fost finalizate, asigurând condiții normale de trafic.

Cu toate acestea, trenul IR 1742 a mai rămas staționat, în așteptarea locomotivei de ajutor.

 „Trenul IR 1742 a fost reînscris în circulație la ora 10.19, acesta urmând să ajungă în stația de destinație, București Nord, cu o întârziere de 180 de minute”, a anunțat purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Garnitura R 3024 și trenul privat 11632 au fost reînscrise în circulație, dar vor ajunge la destinație cu întârzieri de peste două ore.

„Le mulțumim călătorilor pentru înțelegere și îi asigurăm că personalul feroviar de intervenție a depus toate eforturile necesare pentru reluarea circulației trenurilor în condiții normale de trafic”, a mai declarat reprezentatul companiei feroviare. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite