Cât costă un bilet cu primul tren electric achiziționat de România în ultimii 20 de ani. Pe ce rută va circula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tren electric, achizitionat de România după 20 ani de la momentul cumpărării ultimelor garnituri (Săgețile Albastre), a trecut testele și inspecția finală de fabrică și se află în drum spre România, urmând să ajungă la Curtici în această seară, în jurul orei 20.00.

Primul tren electric ajunge la București pe 5 decembrie FOTO wall-street.ro
Primul tren electric ajunge la București pe 5 decembrie FOTO wall-street.ro

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat pe pagina sa de socializare cât costă un bilet cu trenul metropolitan.

Începând de ieri, 1 decembrie, pentru prima rută de tren metropolitan din țară Gara de Nord București - Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni este disponibilă plata prin SMS a călătoriei cu trenurile CFR Călători.

Astfel, pot fi achiziționate legitimații de călătorie electronice printr-un simplu mesaj transmis la numărul 7458, în care transmiteți litera, după caz:

B (pentru un bilet spre stația Gara de Nord București

O (pentru un bilet spre stația Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni). În urma transmiterii acestui mesaj, veți primi un SMS cu un link, care conține codul QR de verificare a biletului electronic. Costul unui bilet electronic pentru orice direcție de mers este de 1,1 euro + TVA și se poate achiziționa pentru un singur adult, iar valabilitatea acestuia este de 30 minute”, a anunțat Scrioșteanu.

Trenul se află în drum spre România, urmând a ajunge la Curtici în seara aceasta, pentru efectuarea procedurilor de intrare în țară și pe 5 decembrie la București. După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric va intra în circulație, cu călători, pe linia feroviară CFR București - Constanța, arată secretarul de stat în postarea sa.   

Valoarea contractului, peste 2,4 miliarde de lei

Acest prim tren electric este parte din contractul de achiziție a 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs și mentenanța acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. In

Pe măsură ce vor fi livrate și restul trenurilor în cursul anului următor, se vor introduce noi servicii pe rutele electrificate majore ale rețelei feroviare, urmărindu-se o deservire echilibrată a teritoriului între Capitală și principalele centre urbane ale țării:

București Nord – Constanța

București Nord – Brașov – Arad – Timișoara

București Nord – Brașov – Cluj

Brașov – Deda – Cluj

București Nord – Brașov

București Nord – Iași

București Nord – Suceava

București Nord – Galați

București Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroșani- Simeria

București Nord – Craiova – Timișoara – Arad

Cluj – Timișoara

Cluj – Suceava – Iași

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea contractului este de 2.421.771.878 lei, fără TVA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite