Vremea rea impune restricţii în circulaţia trenurilor pe magistrala Bucureşti-Constanţa

0
Publicat:

Trenurile care circulă pe magistrala Bucureşti-Constanţa vor înregistra întârzieri din cauza restricţiilor impuse de sâmbătă seara de CFR SA, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează CFR Călători printr-un comunicat.

vagon cfr calatori tren foto shutterstock

"Pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorablie care afectează mai multe zone din ţară şi ţinând cont de avertizările meteo pentru această perioadă (vânt puternic, precipitaţii/ninsori abundente, viscol, vizibilitate scăzută etc.), începând din această seară - 25 noiembrie, ora 19:00, administratorul infrastructurii feroviare - CNCF CFR SA introduce mai multe restricţii în circulaţia trenurilor de călători pentru derularea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Aceste restricţii se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/ sosire în staţia Constanţa şi staţii cale ferată de pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa unde se interzice circulaţia cu tracţiune electrică şi automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secţie precum şi decalări de orare la trenurile de legătură", se menţionează în comunicat.

Pentru asigurarea continuităţii circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă, CFR Călători pune operativ la dispoziţia CFR SA tracţiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur.

De asemenea, societatea este pregătită să intervină, în funcţie de evoluţia stării vremii şi a condiţiilor de circulaţie, cu mai multe unităţi diesel, în limita parcului tehnic disponibil.

Având în vedere faptul că starea vremii este în evoluţie, sunt posibile şi modificări în programul trenurilor ca urmare a circulaţiei dificile din zonele afectate sau în zonele unde se lucrează pentru restabilirea circulaţiei în condiţii normale şi de siguranţă.

Circulaţia în zonele afectate de condiţiile meteo de iarnă se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA, subliniază sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente, valabilă până duminică, la ora 18:00, în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa, unde se vor acumula 50-60 l/mp şi izolat 70 l/mp.

De asemenea, o altă avertizare Cod Portocaliu de viscol, valabilă duminică, până la ora 16:00, vizează judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Bacău, precum şi Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite