Femeie terorizată de fostul soț. Printre jigniri și amenințări cu moartea îi erau trimise și mesaje de iubire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Prahova a fost terorizată de fostul soț, tatăl celor două fetițe ale sale. Printre jigniri și amenințări cu moartea îi erau trimise și mesaje de iubire. Deși a obținut ordin de protecție, bărbatul a continuat să îi facă viața un calvar.

Trei ordine de protecție emise consecutiv pe numele unui bărbat din Prahova Foto: Arhivă Adevărul
Trei ordine de protecție emise consecutiv pe numele unui bărbat din Prahova Foto: Arhivă Adevărul

O treime dintre ordinele de protecție emise în România în perioada 2015-2021 au fost încălcate, se arată într-o statistică publicată de ziarul Adevărul. Această situație este întâlnită și în cazul unei femei din orașul Urlați (Prahova). Deși a obținut trei ordine de protecție consecutive împotriva soțului său, prin care i se interzicea contactarea, apropierea de ea și de locuința ei, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a încălcat, în mod repetat dispozițiile.

Un prim ordin de protecție a fost emis de Judecătoria Ploiești, în aprilie 2021, pe o perioadă de două luni. Cei doi soți nu se mai înțelegeau, fiind în procedură de divorț. Femeia susținea că partenerul său „o lovește, o jignește și o amenință cu moartea în prezenţa copiilor”.

Ulterior a fost emis un nou ordin de protecție împotriva bărbatului în iunie 2021. Soțul a fost obligat ca pentru o perioadă de șase luni să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de soția sa și față de domiciliul acesteia. Prin ordinul de protecție emis, instanța i-a interzis orice contact, inclusiv cel telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu soția sa.

Cu toate acestea, bărbatul a fost văzut de mai multe ori în apropierea locuinței, fiind încălcat în acest mod ordinul de protecție. În plus, și-a contactat soția în mai multe rânduri atât telefonic cât și prin transmiterea de SMS-uri. Mesajele pe care femeia le primea conțineau atât jigniri, cât și declarații de dragoste sau solicitări de împăcare. La un moment dat, bărbatul a amenințat-o cu moartea pe femeie.

În ianuarie 2022, instanța a emis al treilea ordin de protecție consecutiv împotriva bărbatului, fiind stabilită o perioadă de șase luni, însă și de această dată a continuat să fie încălcat de bărbat. 

Condamnat pentru încălcarea ordinului de protecție

În cele din urmă, bărbatul a fost arestat la domiciliu, iar apoi trimis în judecată pentru săvârșirea a cinci infracţiuni de încălcare a ordinului de protecție și pentru o infracțiune de amenințare. 

În rechizitoriul procurorilor s-a reținut că inculpatul „în perioada iulie 2021-mai 2022, deși avea emise ordine de protecție împotriva sa și în favoarea fostei soții…, prin care i se interzicea contactarea, apropierea de aceasta și de locuința acesteia, în mod repetat, inculpatul… a încălcat aceste dispoziții, iar în data de 18.11.2021 amenințat-o cu moartea pe persoana vătămată”. Acesta și-a recunoscut vinovăția.

Pe 14 noiembrie 2023, Judecătoria Mizil l-a condamnat pe bărbat la 21 de luni închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere de 3 ani. Decizia nu este definitivă. Dacă hotărârea nu va fi contestată, inculpatul trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 de zile, la Primăria Urlaţi sau Spitalul Orăşenesc Urlaţi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite