Explozie la Spitalul Movila din Ploiești. O femeie a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie a avut loc luni, 26 februarie, după orele prânzului la Spitalul Movila, secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În urma incidentului, o femeie, în vârstă de circa 80 de ani, s-a ales cu arsuri pe 20% din corp.

Spitalul Movila
O explozie s-a produs la Spitalul Movila din Ploiești. Foto Ziarul Prahova

Update: Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, un muncitor ar fi utilizat flexul în salonul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În salonul în care a avut loc explozia era o pacientă conectată la oxigen. 

În urma incidentului, femeia de aproximativ 80 de ani s-a ales cu arsuri pe corp și arsuri la nivelul căilor aeriene.

Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti", a transmis anterior Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. 

Ba mai mult, reprezentanții ISU au menționat că pompierii nu au intervenit pentru stingerea unui incendiu, acesta fiind stins de personalul din cadrul unității spitalicești, precizând că cearșaful femeii a ars. 

Femeia este intubată, are arsuri pe 20% din corp și este spitalizată pe Secţia de Chirurgie Plastică a SJU Ploieşti, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Violeta Tănase. 

Știrea inițială: Conform ISU Prahova, explozia s-a produs într-un salon al unității spitalicești și nu a fost urmată de incendiu. 

Se deplasează la fața locului ambulanța de terapie intensivă mobilă. De asemenea, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. 

Împrejurările producerii deflagrației vor fi stabilite ulterior, nu le cunoaștem cu exactitate”, a transmis ISU Prahova, conform Ziarul Incomod. 

Potrivit Digi 24, o echipă de muncitori era în clădire și unul dintre aceștia ar fi folosit un flex în respectivul salon, iar scânteile rezultate ar fi cauzat explozia în contact cu un recipient de oxigen. 

Conform aceleiași surse, victima se afla într-un salon la ATI. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite