Patru bărbaţi arestaţi după explozia unei bombe lângă un minister din capitala Greciei

0
Publicat:

Poliţia greacă a anunţat sâmbătă că a arestat patru bărbaţi acuzaţi de deţinere de explozibili, la o săptămână după ce o bombă a explodat în faţa Ministerului Muncii din Atena.

Explozia a avut loc pe 3 februarie FOTO: X
Explozia a avut loc pe 3 februarie FOTO: X

Bomba, care a explodat în zorii zilei de 3 februarie fără a provoca victime, fusese plasată într-un rucsac şi atârnată pe porţile din faţa ministerului, scrie Agerpres.

Suspecţii au fost arestaţi vineri "pentru fabricare şi deţinere de explozibili şi materiale incendiare", a declarat poliţia sâmbătă într-un comunicat.

Aceste arestări nu au fost imediat legate de explozie, dar unul dintre bărbaţi a avut legături în trecut cu o grupare extremistă, se arată în comunicatul poliţiei.

Potrivit media elene, această grupare este Conspiraţia Celulelor de Foc, o organizaţie anarhistă ai cărei membri ispăşesc pedepse lungi în închisoare după ce au comis atentate cu scrisori-capcană.

O sursă anonimă care a sunat la un cotidian grec pentru a avertiza cu privire la iminenta explozie din 3 februarie a afirmat că este membru al Autoapărării Clasei Revoluţionare, o organizaţie necunoscută până acum.

Atacurile împotriva instituţiilor publice, băncilor şi reprezentanţelor diplomatice sunt recurente în Grecia de ani de zile. Ele sunt în general atribuite mişcărilor de extremă stângă sau anarhiste.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite