Incendiu cu cinci victime, după o explozie produsă la o locuință din cartierul buzoian Dorobanți VIDEO

0
Publicat:

Pompierii buzoieni au intervenit, duminică, pentru stingerea unui incendiu de proporții, soldat cu cinci victime, patru adulți și un copil. Vecinii au auzit și o explozie, cel mai probabil de la o butelie de aragaz.

Patru adulți și un copil au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, victime ale unui incendiu izbucnit la o casă de pe strada Dorobanți.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD și două aparținând Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Buzău.

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat la o locuința pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, comunică Biroul de presă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău.

image

Vecinii spun că au auzit o bubuitură, cel mai probabil de la o explozie, mai multe butelii fiind găsite în locuință.

În urma incendiului din cartierul Dorobanți au rezultat cinci victime, dintre care una s-a autoevacuat, iar patru au fost scoase din casă de pompieri.

Dintre acestea, un copil a suferit un atac de panică, iar patru adulți au arsuri de gradele 1, 2 și 3 și intoxicațe cu fum. Pompierii nu au stabilit deocamdată cauzele izbucnirii incendiului.

”Au fost chemați medicii de acasă și a fost operat de urgență”, spun reprezentanții Spitalului Județean din Buzău.

La fața locului a ajuns și o echipă de criminaliști, care încearcă, alături de pompieri, să afle cauza incendiului. Din locuința cuprinsă de flăcări au fost scoase trei butelii de aragaz și una de GPL auto.

Recomandările pompierilor includ verificarea și întreținerea regulată a instalațiilor electrice și a sistemelor de încălzire, precum și pregătirea unui plan de evacuare în caz de urgență pentru întreaga familie.

Este crucial să se evite supraîncărcarea prizelor și să se utilizeze cu responsabilitate aparatele electrice. De asemenea, este esențial să se aibă la îndemână echipamentele de prim-ajutor și să se cunoască procedurile corecte în caz de incendiu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite