Evenimente anulate şi program special la Castelele Peleş şi Pelişor pentru funeraliile Reginei Ana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul-muzeu Peleş din Sinaia, fosta reşedinţa de vară a Casei Regale, va avea program special de funcţionare începând din acest weekend pentru desfăşurarea ceremoniilor funerare rezervate Reginei Ana. Restricţii sunt şi la Pelişor

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana. Potrivit acestuia, sicriul va fi adus în ţară marţi, 9 august, pe Aeroportul Otopeni, şi dus, în aceeaşi zi, la Castelul Peleş.

Trupul neînsufleţit va fi depus în Holul de Onoare al castelului, unde publicul şi presa nu vor avea acces, iar miercuri, 10 august, între orele 10.00 – 18.00, oficialităţile pot transmite condoleanţe, după un program prestabilit.

Miercuri, 10 august, în cursul serii, corpul neînsufleţit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal din Bucureşti.

Toate aceste ceremonii vor impune un program special la Castelul Peleş, care este şi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Astfel, concertul de sâmbătă, 6 august, de la castel a fost anulat, iar toate vizitele programate în perioada 9-11 august au fost şi ele contramandate. De asemenea, în intervalul 8-11 august, Peleşul este închis, urmând să se redeschidă vineri, 12 august.

De asemenea, Castelul Pelişor va fi închis în perioada 8 - 10 august.

O carte de condoleanţe a fost deschisă, începând de marţi 2 august, la Castelul Peleş şi va fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Pe aceeaşi temă

Sicriul cu trupul Reginei Ana va fi depus marţi la Castelul Peleş. Programul ceremoniilor

VIDEO România fără Regină. „Culmea nefericirii e atunci când pierzi ceva ce iubeşti. Poate fi un om, poate fi un câine, poate fi o vază care se sparge”

68 de ani de la căsătoria Regelui Mihai cu Regina Ana: „Toată viaţa, asta am făcut. Umăr la umăr, complici“

A murit Regina Ana. La 92 de ani, Regina s-a stins din viaţă la un spital din Elveţia FOTO VIDEO

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite