Artişti şi funcţionari publici au făcut curat în Ploieşti. Gunoierii sunt în grevă, iar gunoiul a fost împrăştiat în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de voluntari au participat miercuri dimineaţă la o acţiune de ecologizare a Ploieştiului FOTO Primăria Ploieşti
Sute de voluntari au participat miercuri dimineaţă la o acţiune de ecologizare a Ploieştiului FOTO Primăria Ploieşti

Sute de voluntari, printre care s-au aflat actori ai Teatrului Toma Caragiu, angajaţi ai Filarmonicii Paul Constantinescu şi din alte instituţii din cadrul administraţiei publice locale din Ploieşti au ieşit, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la o acţiune de ecologizare a oraşului.

Prin gestul lor, artiştii şi funcţionarii publici au vrut să-şi arate nemulţumirea faţă de aspectul jalnic în care arată oraşul din cauza munţiolor de gunoaie abandonaţi de societatea de salubrizare în toate cartierele Ploieştiului.

Activitatea îndoielnică a societăţii de salubrizare Rosal este un subiect fierbinte la Ploieşti. Doar în acest an au fost organizate cel puţin cinci greve ale angajaţilor, care au refuzat să mai iasă pe teren, neplătiţi fiind din luna februarie.

Ultima grevă a angajaţilor societăţii de salubritate care are contract cu Primăria Ploieşti a avut loc luni, 26 aprilie. Atunci şoferii maşinilor de gunoi de la firma Rosal au refuzat să mai iasă pe teren, disperaţi că de mai bine de două luni nu şi-au mai primit salariile. 

Acesta a fost şi motivul pentru care aproape la fiecare colţ de stradă au apărut munţi de deşeuri.

Mihaela Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti FOTO Facebook

directorul teatrului toma caragiu din ploiesti la matura fosto facebook/mihaela aldrea rus

”Modul în care sunt gestionate deşeurile, la nivelul municipiului Ploieşti, nu mai poate continua aşa”, a fost declaraţia primarului Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, prezent şi el în cursul nopţii de marţi spre miercuri la acţiunea de ecologizare.

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a participat, în dimineaţa de miercuri, 28 aprilie, la acţiunile de strângere a gunoaielor de pe domeniul public, respectiv pe arterele de circulaţie din oraş, staţiile destinate transportului public urban şi în spaţiile verzi.

Peste 200 de voluntari, cetăţeni ai municipiului Ploieşti, salariaţi din cadrul administraţiei publice locale, dar şi o parte dintre consilierii locali şi angajaţii operatorului local de salubritate, au manifestat înţelegere faţă de problema salubrizării din oraş şi au ales să coopereze, benevol, în cadrul acestei acţiuni iniţiată de edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici.

Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, voluntar la ecologizarea oraşului FOTO Primăria Ploieşti

voluntari la matura in ploiesti foto facebook/primaria ploiesti

Acţiunea de salubrizare a zonelor intens circulate din oraş s-a desfăşurat în intervalul orar 04.00-08.00, iar, în această perioadă s-au strâns zeci de kilograme de deşeuri abandonate pe domeniul public, dar şi gunoaiele depozitate în coşurile stradale. Totodată, s-a asigurat încărcarea acestora în autocamionete şi tractoare şi transportarea lor spre rampa de gunoi, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.

Zonele în care s-a acţionat în această dimineaţă au fost următoarele: B-dul Bucureşti, Bulevardul Republicii, strada Azuga, staţie TCE de pe strada Grădinari, strada Andrei Mureşanu, Şoseaua Nordului, cartier 9 Mai, strada Domnişori, strada Gh. Doja, Parcul dendrologic “Mihai Viteazul”, strada Cornăţel, strada Pielari, piaţa Mihai Bravu, strada Cameliei, strada Democraţiei, colonia Teleajen, strada Apelor, staţie TCE – Cimitir Mihai Bravu, strada Lupeni, strada Milcov, strada Buna Vestire, perimetrul Stadionului, strada Praga, strada Cornăţel, strada Bobâlna, strada Mihai Eminescu, strada B.P. Haşdeu, strada Armoniei, strada Milcov, strada Sabinelor, Aleea Petrochimiştilor, stradă Crângaşi, strada Mihai Bravu – Maternitate, conform sursei citate.

Marţi, 27 aprilie, primarul Ploieştiului a anunţat Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a anunţat că a sesizat Poliţia şi a solicitat să se verifice evenimentele din noaptea de 26-27 aprilie 2021, când, pe raza municipiului Ploieşti, în special în zona centrală, au avut loc acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public.

Sursa Primăria Ploieşti

voluntari la matura in ploiesti foto facebook/primaria ploiesti

De asemenea, edilul a precizat că a demisionat din calitatea de membru al Consiliului director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor - Prahova” (A.D.I. Deşeuri Prahova), o structură judeţeană al cărei obiectiv principal îl reprezintă introducerea unui sistem modern de gestionare a deşeurilor, dimensionat cerinţelor judeţului Prahova.

Adrese similare cu privire la problema deşeurilor din Ploieşti au fost transmise şi în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova.

Pe de altă parte, reprezentanţii societăţii de salubritate Rosal au arătat, într-un comunicat remis presei, după greva angajaţilor că firma suportă pierderi foarte mari din cazua faptului că zeci de mii de ploieşteni nu au contract cu operatorul de salubritate, deşi beneficiază de serviciile acestuia.

”În municipiul Ploieşti, 48.421 de cetăţeni, deşi beneficiază de serviciile noastre, nu plătesc prestaţia. Pierderea noastră lunară este de 639.592 ron”, se arată în documentul citat. În plus, operatorul de salubirtate acuză că tarifele pentru curăţarea căilor publice la nivelul municipiului Ploieşti nu au fost actualizate, deşi salariul minim a crescut de la data încheierii contractului şi până în prezent.

”(…) salariului minim la momentul încheierii contractului cu municipalitatea ploieşteană de 1450 ron, faţă de cea actuală de 2300 ron. Diferenţa de 750 ron per angajat fiind pierderea suportată, în fiecare lună, de către societatea noastră. În acest sector avem angajate peste 330 de persoane, pierderea netă lunară numai sub acest aspect fiind de 247.500 ron”, se arată în comunicatul operatorului de salubritate Rosal.

Citeşte şi:

Angajaţii firmei de salubritate din Ploieşti au intrat din nou în grevă. Gunoaiele, neridicate

Situaţie revoltătoare în judeţul ajuns pubelă: nimeni nu mai respectă legea.„Credeţi că sunt singurul?“ VIDEO

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite