Tânăr de 19 ani din Argeş, reţinut pentru că a făcut sex cu o fată de 14 ani. Cei doi au trăit în concubinaj două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Un tânăr din Argeş a fost reţinut sub acuzaţia de act sexual cu un minor, pentru o relaţie pe care a avut-o cu o adolescentă în vârstă de 14 ani. Interesant este cum au ajuns poliţiştii să se sesizeze din oficiu în acest caz. Miercuri, 29 iunie, tânărul va fi prezentat instanţei.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (conform articolului 220 din Codul Penal) şi l-au reţinut pe tânărul în vârstă de 19 ani.

Verificările într-un alt dosar au scos la iveală faptele

Cercetările s-au desfăşurat din oficiu, ca urmare a aspectelor rezultate în cursul verificărilor într-un alt dosar penal.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iulie-august 2021, un tânăr de 19 ani, din Merişani, ar fi avut o relaţie de concubinaj cu persoana vătămată, având la acea dată vârsta de 14 ani, perioadă în care ar fi întreţinut cu aceasta, în mod repetat, raporturi sexuale consimţite", precizează IPJ Argeş.

Fata nu îl acuză de viol, însă vârsta adolescentei  - una considerată fără discernământ - încadrează fapta la infracţiune.

Tânărul a fost reţinut marţi, 28 iunie, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 29 iunie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propuneri de luare a unei măsuri preventive. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Primarul acuzat că a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut. „Să fii la dispoziţia mea“, i-a cerut edilul 

 Un tânăr din Argeş şi-a şantajat fosta concubină cu fotografii erotice ca s-o convingă să reia relaţia | adevarul.ro

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite