Primarul acuzat că a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut. „Să fii la dispoziţia mea“, i-a cerut edilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Georgescu (centru) Foto: Facebook Mihai Georgescu
Mihai Georgescu (centru) Foto: Facebook Mihai Georgescu

Primarul comunei argeşene Călineşti, Mihai Georgescu, a fost reţinut luni, 27 iunie, sub acuzaţia de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Edilul i-a pretins favoruri sexuale unei angajate, la mutarea pe o altă funcţie, în aparatul administrativ.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi l-au reţinut luni pe primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu (53 de ani).

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcţionar public, profitând de situaţia de autoritate asupra victimei, precum şi în scopul angajării pe o altă funcţie, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine. În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă", precizează IPJ Argeş.

„Te duc în lumea bună”

Mihai Georgescu i-ar fi făcut tinerei câteva promisiuni în schimbul favorurilor sexuale.

„Te pot angaja pe cabinetul meu. Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea... Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. Îţi asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, prime, relaţii tot ce vrei, te duc în lumea bună”, ar fi spus edilul, potrivit unei înregistrări care circulă în mediul online.
 

Pe 23 iunie, organizaţia PSD Argeş a decis suspendarea primarului Mihai Georgescu din toate funcţiile politice.


„Nu dorim să ne implicăm şi să discutăm despre viaţa privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”, au explicat reprezentanţii PSD Argeş.

Cum s-a apărat edilul: „Nu mă pretez la asemenea inepţii""

Edilul a negat acuzaţiile aduse şi a spus că declaraţiile sale au fost scoase din context de cei care ar vrea să-i strice imaginea.

   

„Nu am hărţuit pe nimeni şi nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puţin unei angajate a primăriei. Anumite persoane care încearcă să îmi facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public cu pasaje dintr-o conversaţie mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată, care să îmi strice imaginea. Mă voi adresa organelor competente (...). Până la finalizarea anchetei, dacă va exista una, mă suspend din toate funcţiile mele din PSD. Îmi cer scuze faţă de colegii mei de partid, colegii din primăriei, faţă de familia mea, şi faţă de toţi cei care sunt nevoiţi să ia parte la acest circ", a scris edilul pe Facebook, la apariţia înregistrării.

Mihai Georgescu va fi prezentat marţi instanţei

Marţi, 28 iunie, Mihai Georgescu va fi prezentat instanţei pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Viorica Vodă, noi declaraţii despre hărţuirea sexuală de pe platourile de filmare: „Un regizor mi-a smuls sutienul”

Primar acuzat de hărţuirea sexuală a unei tinere: „Dacă vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea”. Reacţia edilului şi a PSD | adevarul.ro

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite