Poliţistul din Iaşi acuzat de abuz sexual de o minoră de 16 ani, pus sub urmărire penală. Agentul ar fi comis fapta când nevasta a plecat de-acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală FOTO Adevărul
Poliţistul a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală FOTO Adevărul

Agentul de poliţie Dan Gabrie E. a fost pus sub oficial sub acuzare pentru infracţiunea de agresiune sexuală urmare a unei plângeri depusă de o fată de 16 ani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au precizat în cursul zilei de vineri, 12 ianuarie, că au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale în dosarul în care poliţistul Dan Gabriel E. este acuzat de agresiune sexuale.

Ajutorul de şef de post din comuna Gorban, judeţul Iaşi, a fost pus astfel sub acuzare în acest dosar, fapt ce, susţin procurorii, nu înlătură posibila nevinovăţie a acestuia.

„La data de 11.01.2018, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a fost înregistrată cauza penală nr. 43/P/2018 în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală prev. de art. 219 alin.2 lit. c C.pen. În vederea aflării adevărului şi fără a aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie, ca urmare a audierii persoanei vătămate minore şi a unor martori,  s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul E.D.G., agent de poliţie,  pentru infracţiunea de agresiune sexuală prev. de art. 219 alin.2 lit.c C.pen”, au precizat procurorii ieşeni.

Dosarul penal a fost deschis după ce în cursul ziilei de joi, 11 ianuarie, părinţii unei fete de 16 ani din comuna Gorban au formulat plângere împotriva poliţistului acuzându-l pe acesta că ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu minora.

Tatăl fetei a povestit corespondentului „Adevărul” ce s-ar fi întâmplat. „Un poliţist de la sediul din Gorban a făcut avansuri sexuale fiicei mele de 16 ani. A chemat-o la el în dormitor şi i-a zis să îi dea un pupic pe guriţă. A sărutat-o pe ureche, pe gât, pe gură. A împins-o pe pat şi i-a pus mâna pe burtă şi a mângâiat-o. Fata s-a sculat şi i-a zis că are treabă afară. El i-a spus zis să rămână doar între el şi fată. Aseara am zis că mergem să denunţăm. Merge zvonul în sat că are relaţii în Iaşi.  Şi fata a spus că îi e teamă să meargă la Poliţie pentru că îi e frică să nu dea cu maşina peste ea”, ne-a spus Cătălin Popovici, tatăl minorei. 

Potrivit unor surse din anchetă, poliţistul este vecin cu minora, aceasta din urmă obişnuind să o ajute la treabă pe soţia poliţistului. Femeia ar fi fost plecată la Iaşi atunci când se presupune că a avut loc fapta. La rândul său, spun surse din anchetă, agentul de Poliţiei îşi susţine nevinovăţia. 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite