Rezultate alegeri locale 2024. Doi preoți, aleși primari în două comune din Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La alegerile locale de duminică 9 iunie, printre câștigători s-au numărat și doi preoți, aleși primari în două comune din județul Argeș. Iar unul dintre ei a obținut un nou mandat de primar cu peste 82% dintre voturi.

Ion Dulduruc și Nicolae Dinică, aleși primari în două comune din Argeș FOTO ziarulargesul.ro
Ion Dulduruc și Nicolae Dinică, aleși primari în două comune din Argeș FOTO ziarulargesul.ro

Cei doi preoți care au câștigat alegerile sunt Ion Dulduruc, în comuna Buzoești, respectiv Nicolae Dinică, acesta din urmă fiind la al doilea mandat ca primar al comunei Corbeni, aflată aproape de Curtea de Argeș, pe drumul ce face legătura cu Transfăgărășanul. Ambii sunt membri PSD.

Fost viceprimar al comunei Buzoești timp de patru ani, Ion Dulduruc a câștigat de această dată mandatul de primar, la o diferență de aproape 500 de voturi față de Ion Tănase, următorul clasat, nimeni altul decât fostul primar al comunei. În 2021, preotul Ion Dulduruc a devenit cunoscut în Argeș în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, după ce s-a implicat foarte mult în campanie de vaccinare, reușind să aducă specialiști de la Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești și de la Ambulanța Argeș.

La Corbeni, una dintre cele mai pitorești comune din Argeș, preotul Nicolae Dinică a obținut un procent de 82,4%, unul dintre cele mai mari înregistrate în sudul României de către un candidat la funcția de primar. În total, Nicolae Dinică a obținut 2.009 voturi, de peste 10 ori mai mult față de Aurel Iosif, următorul clasat, care a înregistrat doar 203 voturi.

Pentru al doilea mandat, preotul-primar Nicolae Dinică își dorește să dezvolte proiecte majore pe turism, având în vedere potențialul turistice mare al comunei Corbeni, pe care o conduce din toamna anului 2020.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite