Alegeri locale 2024. Un nou protest în municipiul Târgu Jiu. Acuzații de fraudare a alegerilor: „A stat ceasul democrației“ VIDEO

0
Publicat:

Un nou protest a avut loc miercuri seara în fața Biroului Electoral Municipal Târgu Jiu. Susținătorii lui Iulian Popescu, care a candidat din partea PNL pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu, au cerut renumărarea voturilor, ca urmare a descoperirii unor nereguli grave.

A fost prezentat un proces verbal semnat „în alb“ de membri comisiei, fără să fie trecute rezultatele obținute. 

Participanții la protest au afișat un banner de mari dimensiuni cu următoarele mesaje: „Vrem dreptate la alegeri. Renumărați voturile!“ și „A stat ceasul democrației“.

„Am venit în această seară pentru a protesta împreună cu toți colegii și cetățenii din Târgu Jiu, care s-au simțit furați la aceste alegeri. Facem parte din echipa care au mers din ușă în ușă, iar oamenii ne-au dat încredere și au dori încredere. Oamenii au făcut eforturi să ajungă la vot și acum vo9turile lor au fost confiscate. Sperăm să fie renumărate voturile“, a spus Alexandru Octavian.

image

„Am venit să protestăm pentru că s-au fraudat voturile și încercăm din toate puterile noastre să se reia numărătoarea voturilor, ca să nu mai existe suspiciuni“, a spus Larisa.

Contestația de renumărare a voturilor a fost respinsă

Reprezentații Biroului Electoral Municipal au respins contestația lui Iulian Popescu și PNL de renumărare a voturilor din municipiul Târgu Jiu, pentru alegerea primarului. Cât despre acuzația de fraudare, formulată de PNL și Alianța Dreapta Unită, s-a decis înaintarea spre Biroul Electoral Central pentru soluționare.

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu au fost câștigate de Marcel Romanescu, de la PSD, cu doar 1.000 de voturi mai mult față de contracandidatul său, Iulian Popescu, de la PNL.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite