Pedeapsa penală primită de un român care a înjurat un polițist pe Facebook. Dacă recidivează ajunge după gratii

0
Publicat:

Un bărbat a fost condamnat după ce a postat un filmuleț pe rețelele de socializare în care își arată disprețul față de polițiști. A primit o pedeapsă cu suspendare, dar avertismentul transmis este că la următoarea abatere va fi cu executare.

Condamnat după ce a adus injurii unui polițist într-o postare live pe Facebook Foto: A.V.
Condamnat după ce a adus injurii unui polițist într-o postare live pe Facebook Foto: A.V.

Persoanele care obișnuiesc să fie „vulcanice” pe internet, proferând injurii sau amenințări, ar face bine să se gândească de două ori înainte de a posta un astfel de mesaj sau de comentariu. Nu de alta dar ar putea să ajungă la închisoare dacă fapta lor este sesizată justiției. Un caz care trage un semnal de alarmă pe adresa celor predispuși la astfel de fapte s-a petrecut recent în Argeș, protagonist fiind un bărbat care a înjurat ca la ușa cortului un polițist și organele de poliție, într-un live pe Facebook.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat, pe 11 octombrie 2023, de Judecătoria Pitești, la șapte luni de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de ultraj. Timp de doi ani nu mai are voie să se apropie la mai puțin de 50 de metri de agentul de poliție sau de locuința acestuia.

Înregistrarea video a fost făcută, la începutul anului 2022, chiar în fața sediului de poliție Mioveni. Bărbatul a adus, în mod repetat, cuvinte vulgare și amenințări față de un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Ștefănești.

Conflictul dintre cei doi a plecat după ce agentul îi aplicase, anterior, o amendă pentru consum de băuturi alcoolice în incinta unei stații peco. Inculpatul susține, însă, că polițistul l-ar fi agresat fizic.

Bărbatul a afirmat, în videoclip, că dacă îl întâlnește pe polițist pe stradă „îl lovește cu piatra sau cu pumnul, că îl mardește, arătând pumnul, îl leagă de piciorul drept și îl plimbă tot orașul, că are zilele numărate și că îl prinde pe stradă și îi dă el lui, întrucât nu îi este frică de el”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Mesajul inculpatului către polițist: „Te mardesc”

Bărbatul și-a arătat „mușchii” pe rețelele de socializare, susținând că „eu când sunt şmecher, sunt şmecher pe bune”. Transmisiunea sa în direct a fost urmărită de mai multe persoane, iar unele dintre ele chiar l-au susținut.

Inculpatul a adresat o serie de injurii și cuvinte vulgare la adresa poliției. „Eu dacă zic că nu suport garda, nu suport garda. Eu stau şi stau unde vrea s...l meu, s-au mutat milogii ăştia în spatele blocului meu (inculpatul se referă la subunitatea de poliţie din Mioveni, pe care, de altfel, o filmează în timp ce proferează injuriile la adresa acesteia)”, se arată în dosarul de la Judecătoria Pitești.

După un timp, inculpatul a ajuns la domiciliul său, aflat în apropierea sediului poliției, unde a continuat transmisiunea în direct. „Fă-o tu şmechereşte, că să moară toată familia mea dacă eu nu te mardesc, (arată pumnul încleştat) te mardesc pe bune. (…) Dacă eu ţie nu-ţi dau ori cu pumnul, ori cu piatra, ori cu ceva, înseamnă că sunt cel mai prost”, spunea, în videoclip, inculpatul la adresa polițistului.

„Trebuie să stau cuminte că dacă mai fac mă duc la pușcărie”

Agentul de poliție a văzut videoclipul și a sesizat organele de urmărire penală. În februarie 2022, fiind chemat la Parchetul Judecătoriei Pitești pentru a da declarații în cauză, inculpatul a continuat să aibă o atitudine sfidătoare față de organele de poliție.

„Inculpatul a mers la un local din apropierea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești unde a inițiat o transmisiune live pe facebook, folosind telefonul mobil, în care apărea consumând băuturi alcoolice, și a început să adreseze injurii organelor de poliție și de jandarmerie, dar și persoanei vătămate în legătură cu dosarul penal și cu privire la chemarea sa la sediul unității de parchet”, se mai arată în dosar.

Nu te mai agita și așa nu am niciun dosar. Făceți-mi dosar și să mă pupați în cal. Pe bune, așa o să le zic! După aia trebuie să stau cuminte că dacă mai fac mă duc la pușcărie”, spunea inculpatul, live pe Facebook.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorilor. Inculpatul a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Decizia instanței nu este definitivă.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite