Pedeapsa primită de bărbatul care și-a mușcat soția de față și și-a sechestrat familia

0
Publicat:

Pe 2 octombrie, Judecătoria Pitești a dat verdictul în prima instanță într-un caz deosebit de grav de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal. Un bărbat din Pitești și-a mușcat soția de față, a bătut-o cu pumnii, producându-i mai multe leziuni.

Femeia a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale FOTO Shutterstock
Femeia a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale FOTO Shutterstock

Agresorul a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal în variantă agravantă, deoarece a sechestrat și cele două fiice minore. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Concret, după ce și-a bătut crunt soția, bărbatul nu i-a dat voie acesteia să sune la 112, nelăsând-o nici pe ea și nici pe cele două fetițe minore să iasă din apartament.

Bărbatul violent a fost trimis în judecată în mai 2023, fiind plasat în arest la domiciliu, însă în septembrie a.c. măsura a fost înlocuită cu arest preventiv deoarece acesta a plecat din arestul de la domiciliu și a luat și legătura cu un martor.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pe 10 aprilie 2023, în jurul orelor 1:00, „inculpatul, în vârstă de 37 de ani, în timp ce se afla la locuința sa situată în Pitești, pe fondul geloziei și al consumului de alcool, a agresat-o fizic pe soția sa, în sensul că a lovit-o cu pumnii și capul în zona feței, a capului și a mușcat-o de față, provocându-i leziuni ce au dus la o sângerare abundentă şi un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, în prezența fiicelor sale minore, în vârstă de 9 ani și în vârstă de 7 ani, provocându-le o profundă stare de temere, iar ulterior, ca urmare a violențelor, împotriva voinței lor, le-a împiedicat prin constrângere să apeleze numărul de urgență 112, să părăsească imobilul și le-a impus să doarmă, într-o singură cameră, toți patru, pentru a nu sesiza autoritățile”.

Numai că pe 6 iunie a.c. femeia bătută și-a retras plângerea, iar instanța a depus încetarea procesului penal față de inculpat legat doar de infracțiunea de violență în familie.

După cum precizează anchetatorii, începând cu luna decembrie 2022 relațiile familiale dintre cei doi s-au răcit pe fondul geloziei manifestată de către soț, astfel că cei doi s-au separat, soția agresorului violent locuind împreună cu cele două fiice minore într-o casă din comuna argeșeană Pitești, iar bărbatul în apartamentul din Pitești unde cei doi au conviețuit.

Deși cei doi s-au separat, aceștia au continuat să se întâlnească periodic pentru ca bărbatul să poată avea relații familiale cu cele două minore și să le ajute cu diferite sume de bani și alte bunuri necesare pentru creșterea și educarea acestora.

Cum a scăpat femeia

Pe 8 aprilie a.c., bărbatul a mers la locuința soției din Călinești, unde după ce a stat mai mult de vorbă cu soția, a convins-o să vină cu fetele în apartamentul unde locuiseră în Pitești. Numai că în seara zilei de 9 aprilie, acesta a consumat aproximativ 10 beri și s-a îmbătat. Iar noaptea s-a dus în camera unde dormea soția, a trezit-o și între cei doi a izbucnit un conflict.

„În acest timp, minorele s-au trezit și ele fiind speriate, iar la un moment dat persoana vătămată a încercat să ia telefonul mobil de pe masă, pentru a sesiza organele de poliție însă nu a reușit să facă acest lucru fiind bruscată de către soțul său. Pentru a o ajuta pe mama ei, minora a încercat și ea să ia telefonul, fiind împiedicată de inculpat, după care a continuat conflictul dintre inculpat și persoana vătămată. Imediat după terminarea conflictului, inculpatul a încuiat ușa de acces de la casă și a impus persoanelor vătămate să stea toți patru într-o cameră, pentru a putea să le supravegheze, cu scopul de a nu sesiza organele de poliție, impunându-i, totodată, soției sale să doarmă în pat lângă acesta”, precizează procurorii.

În dimineața zilei de 10 aprilie 2023, mama femeii a reușit să sesizeze Poliția ca fiica sa a fost bătută, iar soțul agresor a fost chemat să dea declarații.

Ulterior, după ce au analizat fotografiile cu leziunile suferite de femeie, ca și declarațiile făcute de aceasta, de fiicele sale și de mama ei, precum și raportul medico-legal, procurorii l-au trimis în judecată pe soțul bătăuș.

Elementul circumstanțial agravant analizat în cadrul procesului a presupus săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în împrejurări speciale ce îi conferă faptei un caracter mai grav, respective lipsirea de libertate săvârşită asupra unui minor.

”Instanța nu are convingerea că fără executarea pedepsei în regim de detenție inculpatul nu va mai comite alte infracțiuni, având în vedere atât multitudinea de infracţiuni deduse judecăţii și gravitatea acestora, precum şi faptul că, aşa cum s-a arătat anterior, inculpatul a perseverat în încălcarea normelor legale chiar și pe durata măsurii preventive privative de libertate a arestului la domiciliu, împrejurări care reflectă un comportament care este predispus comiterii altor fapte prevăzute de legea penală”, au precizat judecătorii în motivarea sentinței date la începutul lunii octombrie, apreciind că nu există în mod concret posibilitatea de îndreptare a inculpatului fără executarea în regim de detenţie a pedepsei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite