Pădurari amenințați că vor fi tăiați cu drujba și toporul. Hoții de lemne au fost condamnați în timp record VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au fost surprinse de personalul silvic în timp ce furau lemne din pădure. Hoții au arătat o agresivitate ieșită din comun. I-au amenințat pe pădurari și au sărit la aceștia cu toporul și cu drujba.

Unul dintre pădurari a fost amenințat cu drujba Foto: captură video
Unul dintre pădurari a fost amenințat cu drujba Foto: captură video

Trei hoți de lemne, printre care și o femeie, au fost condamnați pentru ultraj pentru că au atacat pădurarii cu drujba, toporul și bâta. Incidentul a avut loc pe 17 februarie 2023 într-o pădure din Argeș. Dosarul a fost finalizat în timp record. La doar șase luni de la săvârșirea faptelor, agresorii și-au aflat pedepsele.

Judecătoria Câmpulung s-a pronunțat în acest dosar pe 11 august. Un bărbat care a ridicat drujba, în timp ce era pornită, către pădurari a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Un alt bărbat care i-a amenințat pe angajații forestieri cu toporul a primit un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar o femeie care a ridicat bâta la aceștia s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă.

Față de inculpați s-au menținut și măsurile preventive. Cei doi bărbați se află în arest preventiv încă de la momentul săvârșirii faptelor, în timp ce femeia se află în arest la domiciliu.

„Te tai”, striga unul dintre agresori în timp ce ridică drujba spre un pădurar

Trei pădurari din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu doi angajați de la Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins, iarna trecută, mai multe persoane în timp ce umpleau o căruță cu lemne. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele.

Prinși asupra faptului, hoții au devenit agresivi și i-au atacat pe pădurari cu ce au avut la dispoziție. Au fost scene șocante, în orice moment putând să aibă loc o tragedie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit!

Întreaga secvență a confruntării dintre hoții de lemne și personalul silvic a fost postată pe rețelele de socializare de Obștea Moșnenilor Dragosloveni.

Din filmare se observă comportamentul agresiv al hoților. „Adu drujba, am zis!”, strigă unul dintre inculpați în timp ce un angajat silvic îi blochează toporul pentru a nu fi lovit cu el. Un alt inculpat vine cu drujba pornită către pădurari, în timp ce strigă „Te tai!”, iar mai apoi „Te bat!”. O femeie îi alerga pe pădurari cu un băț în mână.

Pe parcursul incidentului, agresorii sunt avertizați de angajații silvici că pot să intre în pușcărie pentru ceea ce fac. În timp ce un pădurar îi arată unuia dintre atacatori că a fost tăiat la mână, acesta îi răspunde, fără pic de remușcare: „Te-ai lovit tu!”.

Pădurarii au fost atacați și de un băiat în vârstă de 12 ani

Întreaga secvență a fost descrisă de procurori în rechizitoriu: „Inculpatul a ridicat toporul deasupra capului, ducându-se în mod ameninţător către ei”. De asemenea, un alt inculpat: „ținea drujba pornită şi ameninţa persoanele de faţă că o să le taie”, arată procurorii.

Și o femeie este acuzată de ultraj. „Inculpata avea în mână o bâtă, fiind recalcitrantă. Aceasta a ridicat la un moment dat bâta şi a încercat să îl lovească pe numitul …, fără însă a rezulta în mod indubitabil şi consumarea unei fapte de lovire”, se mai menționează în rechizitoriu.

Printre agresori s-a aflat și un băiat în vârstă de 12 ani care a aruncat cu bolovani şi bulgări de pământ înspre pădurari. Ținând cont de vârsta pe care o are, minorul nu a putut fi tras la răspundere pentru fapta sa.

În pădurile județului Argeș nu au mai fost întâlnite, în acest an, alte cazuri în care personalul silvic să fie agresat de alte persoane. Dar au mai existat cazuri în trecut. În 2022, a fost înregistrată o situație la Ocolul Silvic Curtea de Argeș în care hoții de lemne s-au comportat agresiv față de personalul public, după cum au precizat reprezentanții Direcției Silvice Argeș. Polițiștii au deschis atunci un dosar penal, iar cercetările nu au fost încă finalizate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite