VIDEO Un poliţist înjurat şi ameninţat pe Facebook a depus plângere pentru ultraj. Mai mulţi comentatori care l-au jignit în postare riscă amenzi sau închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut Ghiţan
Ionut Ghiţan

Un poliţist din Caransebeş, care a oprit în trafic un şofer pentru mai multe nereguli, a fost filmat de către contravenient, iar filmarea a ajuns pe Facebook. Episodul s-a repetat după numai cinci zile, când poliţistul i-a suspendat permisul aceluiaşi şofer.

Postările lui Alex Bur, şoferul sancţionat, au strâns zeci de comentarii, care conţin jigniri şi ameninţări la adresa omului legii. Chiar şoferul este cel care dă tonul, prezentând într-o notă de băşcălie ce i s-a întâmplat.

 “Două <<băiete>> şmechere doar în albastru, în rest se plimbă în rable fără climă şi se împut când transpire. Le înţeleg invidia şi frustrarea, dar nici chiar aşa. Acest individ frustrat are ciudă pe mine şi din cauză că nu l-am servit cu piese pe gratis cum avea pretenţia (din parcul meu de dezmembrări) ...Daţi share să vadă lumea cum încercau să mă îmbrăţişeze de la genunchi aceste <<băiete>>>”, este cometariul scris de Alex Bur, la primul film postat în 21 iulie, după ce poliţistul l-a oprit pentru prima dată pe şofer.

În 25 iulie, Alex Bur este oprit din nou şi postează cel de-al doilea filmuleţ pe Facebook. “Acelaşi <<preot>> care nu poartă basca în cap şi în continuare face abuz în serviciu de ciudă şi invidie... nu se consideră capabil să îşi rezolve personal frustrarea şi invidia ce mi-o poartă, doar când poartă <<cămaşa de forţă>>... urmăriţi cât de mult îşi doreşte să mă îmbrăţişeze de la genunchi...Mă ameninţă că are relaţii, dar el uită că în afara serviciului este un <<preot>> moale la şezut. Daţi share să vadă lumea acest specipen ce a evadat de la Mănăstire”, a scris şoferul ca şi cometariu la filmuleţul postat. Şi cometariile au început să curgă. Poliţistul este etichetat în toate felurile, iar unii dintre utilizatorii reţelei de socializare au trecut şi la ameninţări.

Poliţistul a aflat de filmări de la colegi

Zilele trecute, poliţistul Ionuţ Ghiţan, din Caransebeş, a depus o plângere în care sesizează că ar fi fost ultragiat pe Facebook, după ce, în urmă cu câteva zile, un şofer l-a filmat în timp ce îl sancţiona. Comentariile de la postarea şoferului au fost considerate de poliţist ca fiind o jignitoare şi ameninţătoare şi astfel a decis să ceară începerea unei anchete.

“Poliţistul a depus plângere pentru ultraj, s-a întocmit un dosar penal, care a fost preluat de un procuror, care va face cercetările în cauză. Se fac cercetări pentru infracţiunea de ultraj şi ulterior vor fi cercetate şi persoanele dacă se fac vinovate de această infracţiune”, a declarat Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Ionuţ Ghiţan a declarat pentru Adevărul, că a depus plângerea după ce a fost sesizat de cunoscuţi şi de familie de ceea ce se întâmpla pe reţeaua de socializare. Poliţistul respinge orice acuzaţii aduse de către şofer. “Nu sunt un fan al reţelelor de socializare şi nu am fost interesat de postările dumnealui, până nu au început să-mi creeze această stare de disconfort mie şi familiei. Mai ales că au degenerat către ameninţări şi către lucruri de altă natură. Au insistat şi colegii şi m-au anunţat, să văd ce postări pune şi ce comentarii face. Inclusiv soţia mea şi în sânul familiei mele s-a stârnit o stare de panică şi atunci normal că a trebuit să fac aceste demersuri de a depune o plângere, atât împotriva lui, cât şi a celor care au lăsat comentarii”, ne-a declarat poliţistul.

Conform Codului penal, “ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii, ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. 

Politist amenintat pe Facebook

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite