O turistă din Bucureşti, amendată după ce a dat mâncare direct din maşină unui urs, lângă barajul Vidraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turista hrănea un urs direct din maşina personală FOTO: Jandarmeria Argeş
Turista hrănea un urs direct din maşina personală FOTO: Jandarmeria Argeş

Peste 100 de apeluri la numărul 112, apeluri ce anunţau prezenţa urşilor în mai multe zone populate au fost preluate de Jandarmeria Argeş de la începutul acestui an şi până în prezent. Din păcate, tot mai mulţi sunt turiştii care dau de mâncare urşilor, deşi acest lucru este interzis.

Miercuri 13 iulie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropierea barajului Vidraru, prezenţa unui urs, dar şi a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal.

Ursul a fost îndepărtat în mediul natural de către un echipaj de jandarmi, iar femeia din municipiul Bucureşti, în vârstă de 35 de ani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform articolului 5 litera t., din Hotărârea de Consiliu Local a comunei Arefu nr. 21/2020.

Jandarmeria Argeş le recomandă ferm turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de urşi sau alte animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi, având în vedere faptul că acestea sunt imprevizibile, să nu le hrănească si să nu se apropie pentru a le face fotografii

Vă mai recomandăm şi:

Încă doi viţei omorâţi de urs în Ţara Loviştei. Fiara a rupt gardul electrificat şi a atacat în grajd VIDEO 

Dramele muntenilor terorizaţi de urşi: „Creştem animale pentru fiarele sălbatice” FOTO VIDEO 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite